reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Witajcie mamuśki:-) ,od rana czytałam z przerwami te 20 stron, które naprodukowałyście od niedzieli i dopiero niedawno skończyłam ;-).

U mnie zarówno ta ciąża, jak i ta, z której mam mojego kochanego diabełka :), były bardzo szybko po poronieniach (1 i 2 miesiące po), więc ja mam pozytywne skojarzenia z takim szybkim zaciążeniem po poronieniu i jestem pewna, że u dreamgirl będzie tak samo pozytywnie :)

Byłam wczoraj u lekarza i mimo pewnych oporów zdecydowałam się iść na trochę na L4 (od dzisiaj), bo mam problem z bólem nad spojeniem łonowym i bólem biodra, przechodzącym na tył pleców :/ (skoro nie mam typowych dolegliwości ciążowych, to przypałętały się te nietypowe:/)
I już dzisiaj dzwoniła do mnie dyrektorka z napastliwymi tekstami, że mam się w tym tygodniu zdecydować, czy chcę chodzić do pracy, czy iść już do końca na L4 :/ Spodziewałam się telefonu, ale nie tak szybko... Niemożliwa baba...

No i apropo bólu, czy któraś z Was ma lub miała tego typu ból? Tak jakby bardziej od mięśni... Bo lekarz za bardzo nie potrafił powiedzieć, czy jest szansa, że przejdzie, czy mam się już oswajać z bólem na najbliższe miesiące:/ Zasugerował jedynie, że w razie bólu idącego dalej w kierunku pleców, zrobimy badania wykluczające problemy z nerkami, ale mi się nie wydaje, żeby to miało cokolwiek wspólnego z nerkami...

Była mowa o ruchach dziecka i ja sama nie mogę uwierzyć, ale już od jakiegoś tygodnia czuję wieczorami, jak się położę, ruchy maleństwa, podczas gdy w poprzedniej ciąży ruchy poczułam dobrze po 20 tygodniu dopiero, ale teraz mam łożysko na tylnej ścianie, wcześniej było na przedniej. Różnica niesamowita:-)

Dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych i schorowanych.

heloł
a jakos dziwnie się dziś czuję :unsure:
ja też jakbym czuła już coś w dole brzucha ale nie jestem pewna czy to już dziecko, z Matim czułam trochę inaczej i później
Co do bólu to ja czasem czuje więzadła jak sie rozciągają, ale w 1 ciąży to nie wiedziałam co mnie boli

Kati to mnie pocieszylas, bo ja nie mam pojecia co mnie boli :p Chociaz w tej chwili tylko kregoslup, odcinek ledzwiowy... Zoladek nie boli ale przez caly dzien jadlam rosol, kisiel i na sniadanie zaszalalam ;) platki owsiane gorskie na mleku ;)

majka Ja ruchy też już czuję od jakiegoś tygodnia:-D, a w pierwszej ciąży dopiero się doczekałam w 21tc:szok:

dreamgirl Też trzymam mocno kciuki!!!!

Dobra. Kolacja zjedzona, więc idę wykąpać dziecię me:-) Zochna przygotowała już całą stertę książek do czytania- uwielbiamy te wieczory, kiedy razem się kładziemy u niej w łóżku i czytamy- do zaśnięcia:-)

EDIT: Aaaaaaaaaaa.... I jutro wizyta:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Klaudia to od poniedzialku liczymy na dluzsze ploteczki z Toba :)

A my szukamy auta... Meza auto padlo na amen, no dobra, moze nie az tak na amen, ale juz sprzedane... Jezdzi moim a ja bez auta :( Musze mu cos szybko poszukac co go bedzie krecilo bo to chyba jedyny sposob na odzyskanie swojego auta :)

Opowiadalam Wam historie mojego auta? :p Auto bylo odbierane z salonu, nowiuskie, zreszta prezent od meza iiiiii po odbiorze auta pojechalismy nim na weekend do fajnego hotelu sie rozerwac i tam powstalo nasze dziecko :)

Kati to mnie pocieszylas, bo ja nie mam pojecia co mnie boli :p Chociaz w tej chwili tylko kregoslup, odcinek ledzwiowy... Zoladek nie boli ale przez caly dzien jadlam rosol, kisiel i na sniadanie zaszalalam ;) platki owsiane gorskie na mleku ;)
wiesz Monia to co pamietam to bół był jakby od kręgosłupa do jajników i z powrotem. Taki dziwny troche. To właśnie wiezadła się rozszerzają.
A z bólów to mnie np. tak ukłuje jak przewracam się z boku na bok w łóżku albo jak się zapomnę i szybko poderwę.
Ewelak my też duuużo czytamy :-)
Klaudia jasne, ze zapraszamy szczególnie na nocne rozmowy ;-)
Monia no niezłe wspomnienia ;-)
wiecie co dzis się dowiedziałm, ze moja kuzynka urodziła córeczkę - Agatkę, a koleżanka syna :-)
A jednak fajny dzień :-)

reklama
Kati historia o tyle fajniejsza, ze prosto z salonu pojechalismy do hotelu ;) hihi a pozniej maz jechal w delegacje, wiec to byl jedyny dzien i noc kiedy moglo sie nam udac ;) hihi

Do góry