reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Witajcie mamuśki:-) ,od rana czytałam z przerwami te 20 stron, które naprodukowałyście od niedzieli i dopiero niedawno skończyłam ;-).

U mnie zarówno ta ciąża, jak i ta, z której mam mojego kochanego diabełka :), były bardzo szybko po poronieniach (1 i 2 miesiące po), więc ja mam pozytywne skojarzenia z takim szybkim zaciążeniem po poronieniu i jestem pewna, że u dreamgirl będzie tak samo pozytywnie :)

Byłam wczoraj u lekarza i mimo pewnych oporów zdecydowałam się iść na trochę na L4 (od dzisiaj), bo mam problem z bólem nad spojeniem łonowym i bólem biodra, przechodzącym na tył pleców :/ (skoro nie mam typowych dolegliwości ciążowych, to przypałętały się te nietypowe:/)
I już dzisiaj dzwoniła do mnie dyrektorka z napastliwymi tekstami, że mam się w tym tygodniu zdecydować, czy chcę chodzić do pracy, czy iść już do końca na L4 :/ Spodziewałam się telefonu, ale nie tak szybko... Niemożliwa baba...

No i apropo bólu, czy któraś z Was ma lub miała tego typu ból? Tak jakby bardziej od mięśni... Bo lekarz za bardzo nie potrafił powiedzieć, czy jest szansa, że przejdzie, czy mam się już oswajać z bólem na najbliższe miesiące:/ Zasugerował jedynie, że w razie bólu idącego dalej w kierunku pleców, zrobimy badania wykluczające problemy z nerkami, ale mi się nie wydaje, żeby to miało cokolwiek wspólnego z nerkami...

Była mowa o ruchach dziecka i ja sama nie mogę uwierzyć, ale już od jakiegoś tygodnia czuję wieczorami, jak się położę, ruchy maleństwa, podczas gdy w poprzedniej ciąży ruchy poczułam dobrze po 20 tygodniu dopiero, ale teraz mam łożysko na tylnej ścianie, wcześniej było na przedniej. Różnica niesamowita:-)

Dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych i schorowanych.

heloł
a jakos dziwnie się dziś czuję :unsure:
ja też jakbym czuła już coś w dole brzucha ale nie jestem pewna czy to już dziecko, z Matim czułam trochę inaczej i później
Co do bólu to ja czasem czuje więzadła jak sie rozciągają, ale w 1 ciąży to nie wiedziałam co mnie boli

Kati to mnie pocieszylas, bo ja nie mam pojecia co mnie boli :p Chociaz w tej chwili tylko kregoslup, odcinek ledzwiowy... Zoladek nie boli ale przez caly dzien jadlam rosol, kisiel i na sniadanie zaszalalam ;) platki owsiane gorskie na mleku ;)

majka Ja ruchy też już czuję od jakiegoś tygodnia:-D, a w pierwszej ciąży dopiero się doczekałam w 21tc:szok:

dreamgirl Też trzymam mocno kciuki!!!!

Dobra. Kolacja zjedzona, więc idę wykąpać dziecię me:-) Zochna przygotowała już całą stertę książek do czytania- uwielbiamy te wieczory, kiedy razem się kładziemy u niej w łóżku i czytamy- do zaśnięcia:-)

EDIT: Aaaaaaaaaaa.... I jutro wizyta:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Klaudia to od poniedzialku liczymy na dluzsze ploteczki z Toba :)

A my szukamy auta... Meza auto padlo na amen, no dobra, moze nie az tak na amen, ale juz sprzedane... Jezdzi moim a ja bez auta :( Musze mu cos szybko poszukac co go bedzie krecilo bo to chyba jedyny sposob na odzyskanie swojego auta :)

Opowiadalam Wam historie mojego auta? :p Auto bylo odbierane z salonu, nowiuskie, zreszta prezent od meza iiiiii po odbiorze auta pojechalismy nim na weekend do fajnego hotelu sie rozerwac i tam powstalo nasze dziecko :)

Kati to mnie pocieszylas, bo ja nie mam pojecia co mnie boli :p Chociaz w tej chwili tylko kregoslup, odcinek ledzwiowy... Zoladek nie boli ale przez caly dzien jadlam rosol, kisiel i na sniadanie zaszalalam ;) platki owsiane gorskie na mleku ;)
wiesz Monia to co pamietam to bół był jakby od kręgosłupa do jajników i z powrotem. Taki dziwny troche. To właśnie wiezadła się rozszerzają.
A z bólów to mnie np. tak ukłuje jak przewracam się z boku na bok w łóżku albo jak się zapomnę i szybko poderwę.
Ewelak my też duuużo czytamy :-)
Klaudia jasne, ze zapraszamy szczególnie na nocne rozmowy ;-)
Monia no niezłe wspomnienia ;-)
wiecie co dzis się dowiedziałm, ze moja kuzynka urodziła córeczkę - Agatkę, a koleżanka syna :-)
A jednak fajny dzień :-)

reklama
Kati historia o tyle fajniejsza, ze prosto z salonu pojechalismy do hotelu ;) hihi a pozniej maz jechal w delegacje, wiec to byl jedyny dzien i noc kiedy moglo sie nam udac ;) hihi

Do góry