Jutro idę na wizytę to koniecznie to powiem .. boje się że może mieć to wpływ na dziecko
Oczywiście powiedz, ale nie przejmuj się tym jakoś bardzo póki co. Ja byłam u kardiologa (przed ciążą) w sprawie ciśnienia i kołatania (miałam wrażenie, że serce mi z piersi wyskoczy), bo mam bardzo niskie tak samo - 90/60 i kobieta mnie uspokoiła, że przy takim ciśnieniu często tętno musi być podwyższone, ponieważ serce nadrabia jakby to niskie ciśnienie tłocząc krew szybciej. Mówiła, że to normalny mechanizm i to by się zgadzało bo moja mama też tak ma (ona też ma niskie ciśnienie). Wiadomo mowa tu o tętnie 80-90, natomiast w Twoim przypadku najpewniej to jest taki mechanizm, że jak je mierzysz to masz wysokie... bo podświadome bo się tym denerwujesz. Mój tata ma tak z ciśnieniem, aż lekarz mu powiedział, żeby przestał mierzyć tak często, bo z każdym pomiarem wyższe - z nerwów. Nerwy, nawet takie tłumione gdzieś głęboko, mogą dawać objawi arytmii, tachykardii itp...
A powiedz Karolina jak u Ciebie z wynikiem TSH? Hormony tarczycy mogą też wpływać na pracę serca.