reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

My mamy panele w pokojach i jakoś ładnie to wygląda :) nie narzekam przy wycieraniu podłóg mopem :)
Mamy w ciemnym kolorze , jak znajdę czas to zrobię zdjęcie . Z fioletowo-czerwoną ścianą ładnie się komponują :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie jeśli w piątek spróbowałam tego mięsa mielonego surowego tzn tylko polizałam ale nie zmienia to faktu i chciałabym zrobić znów na toxo to mam robić tylko IgG czy IgM i IgG aaa i po jakim czasie najlepiej zrobić
Wizytę mam w poniedziałek więc po półtora tyg powinno już być podwyższone jeśli się zaraziłam a jestem taka panikara ze pójdę i sprawdzę

drewniane podlogi sa piekne ale jak sa z twardego drzewa, my robiliśmy z sosny i teraz po 13 latach sa brzydkie, a na nowe drewno nas teraz nie stac.

witajcie nareszcie poniedziałek jakoś weekendy mnie drażnią odkąd jestem w ciąży wiecie wcześniej to zawsze przy sobocie jakiś drink ze znajomymi jakaś imprezka a teraz kąpiel tv siusiu i spać ;-) jakoś się udało napełnić dwa pojemniczki na mocz już po 5 rano czułam że chce mi się no ale musiałam do 7 chociaż wytrzymać żeby tak długo tego w domu nie trzymać.......

zaczynam coraz bardziej myśleć o moim bąbelku jako o dziewczynce ciekawe na ile zda się moje przeczucie :-)

moja kuzynka też od początku do brzuszka swojego mówiła "majeczka" a wyszedł igor :-)

dziewczyny współczuje przeziębień zdecydowanie polecam czosnek to naturalny antybiotyk i obyście szybko zdrowiały;-)

MamoPatryka89 ja też właśnie muszę iść zrobić w końcu wyniki na toxo, bo podrapał mnie obcy kot. Martwię się chociaż staram się o tym nie myśleć. Ja chcę odczekać tak z 2, 3 tygodnie.

zarażenie toxoplazmozą następuje tylko i wyłącznie drogą pokarmową. nie zarazisz się przez zadrapanie, zarazki toxoplazmozy muszą przejść przez układ pokarmowy.

witajcie poniedziałkowo :)
a ja dziś w wyśmienitym humorze -odebrałam wyniki badań prenatalnych i normalnie szok - wyniki mam jak 18 latka a nie jak stara 39 :)-aż lekarz się śmiał ,że już dawno tak skorygowanego ryzyka nie widział ...
jutro wizyta u mojej ginki to może coś więcej zobaczę ....podglądnę tą moją Żabę :)

słońca potrzebuję ,bo inaczej padam na pysk
wszystkim potrzebującym zdrówka
a ja idę drzemac , bo wstałam o 5 z nerwów ....

Dziewczyny czy któraś z was ma jeszcze tak że kręci jej się w głowie?
Ja mam tak ze jak się kładę, przekręcam z boku na bok lub wstaje i to za każdym razem kręci mi się w głowie jak podczas hmm.. spożycia dużej ilości alkoholu? Totalny helikopter trwający ok 10 sekund :/
Zapisałam się do laryngologa w następnym tygodniu ale chciałam dopytać czy może któraś tak ma ?

Mi się kręci w głowie jak się na dol schyle albo po prostu tylko kucne. jak wstanę to pierw musze postać bo też mam straszny samolot w głowie :D

reklama
Oj helikopterki to bez przerwy mam. Cisnienie i puls mam ok - elektroniczny cisnieniomierz czesto w użyciu i wiem ze to nie z tego. Chyba trzeba przeczekac :-/

Zdrowia dla wszystkich chorych! Ja od siebie polecam sok z malin - najlepiej domowy - a jak dlugo nie przechodzi to klótnia z lekarzem o atybiotyk. Prawie miesiac sie meczylam bo lekarka pierwszego kontaktu herbata mnie kurowala. Ginekolog mnie na wizycie opierdzielil ze przedluzajacy kaszel moze prowadzic do twardnienia brzucha i skurczow. Po antybiotyku jest mi sto razy lepiej!

Do góry