reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Chciałam się przywitać i dołączyć do grona lipcowych mam :biggrin2:. Termin mam na 21 lipca:biggrin2:.
Już od jakiegoś czasu Was podczytywałam trochę na telefonie, ale że nienawidzę pisać z telefonu, to czekałam aż znajdę więcej czasu, żeby coś naskrobać na kompie.
Jestem mamą ponad dwuletniej uparciuchy :biggrin2:, drugie dzieciątko na 80% też jest dziewczynką. Póki co pracuję zawodowo i jeszcze staram się pisać w między czasie pracę dyplomową na studiach podyplomowych, więc czasu mam bardzo mało, ale jak dobrze pójdzie to w marcu będę mogła odetchnąć z ulgą:biggrin2:.

A ja się właśnie wczoraj zważyłam u siostry i jestem nieco zaniepokojona - z 67 przed ciążą zrobiło się 64,5:confused: Co prawda prawie zrezygnowałam ze słodyczy bo miałam cukier lekko podwyższony, ale zwykłego jedzenia z dodatkami typu maslo, majonez sobie nie żałuję... Tasiemiec czy co:confused:
Myślę, że nie masz powodu do niepokoju, ja przed ciążą ważyłam ok. 69 kg, teraz mam 67 od dłuższego czasu, wyniki mam w porządku i jem w sumie wszystko, a od słodyczy jestem wręcz uzależniona:zawstydzona/y:. Tak więc pewnie organizm sobie odpowiednio gospodaruje tym co mu dostarczamy:biggrin2:.

reklama
hej

ja przytylam 0,5 kg ale ja dość pulchna wiec brzuszek jest:-)

Co do chrzcin to mam termin na listopad tzn starszy syn ma msze z racji urodzin i przy okazji polączę i zrobie chrzciny

Wczoraj bylam na Zapustach troche potanczylam, troche pojadlam w kazdym razie odpoczelam psychicznie od moich urwisów

klaudia nie martw się stracisz po ciąży to co przytyłaś a teraz najważniejsze jest maleństwo :)
kunda super że odpoczęłaś i się zrelaksowałaś.. trzeba korzystać póki można:)
ja siedzę z rodzinka jesteśmy po kawie i odpoczywamy..

Asienka kuruj się kochana, kocyk i herbatka z cytryna i miodem!

U nas wreszcie bloga niedziela, łóżko kocyk, żelki kwasne, filmy i przytulasy ;) taki dzień daje kopa na cały tydzień.

Kochane polecam film sexstasma! Super komedia :)

Dziewczyny tez tak macie?
Zjecie coś dwa razy pod rząd i wam przestaje smakować?
Na przykład ja uwielbiałam świeży chlebus z szynką i pomidorem,zjadłam dwa razy na śniadanie i juz nie mogę na to patrzeć B-)

Asienko kuruj sie!

Mi glowa peka caly dzien i znowu historia z zoladkiem sie u mnie powtorzyla, ale chyba znam juz winowajce... Nie wiem czy to mozliwe, ale chyba nie moge jesc jajek.

Monia możliwe. Ja nie mogę pić mleka, gdzie normalnie litr dziennie piłam. A w pierwszej ciąży nie mogłam jeść czosnku, który normalnie uwielbiam.

reklama
Gurek dzieki za odpowiedz :) Widocznie u mnie padlo na jajka, przeszlam na scisla diete i spoko. Juz mam krupnik ugotowany a jeszcze mam rosolek z wczoraj... No trudno, ale przynajmniej o figure troche zadbam ;) a tak serio to musze chyba do gina zadzwonic, ze cos sie dzieje i jak przejsc na diete nie robiac krzywdy dziecku.

Do góry