reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Forum jest dla doroslych, wiec chyba swobodnie mozemy rozmawiac :p Musze Wam powiedziec, ze seks w ciazy jest obledny! Niesamowity, wyjatkowy, cudowny, rewelacyjny i genialny! :D No gdybym ja to wczesniej wiedziala, to juz dawno bym sie na dziecko zdecydowala ;) hihi

jest...jak się może....a jak tylko szklanka wody zamiast to co ?

ja na razie tylko wodą się mogę opijać ....:(

A co do sexu wiem ze jest obledny... Pamiętam szalelismy do 25 listopada puki się nie dowiedziałam ze w ciąży jestem... Jak se sama wezmę to dostane... Bo siedowiedzialam od mego M ze on niechce uszkodzić,dzidzi podczas stosunku.. a mnie to denerwuje bo ja bym mogła ciągle.. A Teraz jak raz na miesiąc dostane to i tak dużo...

Ja jak rodzilam pierwszego to mialam 27 lat. I bylam na sali z laska 20 lat. I ona po porodzie oglada brzuch przed lustrem i placze ze obwisly i wogole. To ja podeszlam i mowie nie martw ja mam taki sam.... a ona.... " no dobra ale ja jeszcze mloda " :D:D:D
masakra szczęka to by mi na podłodze została hihihi, ja miałam rocznikowo 28 przy pierwszym :-)
Monia - dobry ten link!

Angi - co do reakcji męża, to za każdym razem się cieszył (zwłaszcza teraz z syna) ale on tak trochę do tego po męsku podchodzi i póki jeszcze dziecka nie ma po tej stronie brzuszka, to jeszcze to dla niego jest abstrakcją. my się najczęściej czujemy mamami od kiedy zobaczymy dwie krechy na teście, a oni często tatusiami dopiero po porodzie (czasem nawet kilka miesięcy po)

Kati - ja '84, ale chyba też bym się poczuła staro

co do starań to nam się udało w pierwszym cyklu i chyba mąż był trochę niepocieszny że aż tak szybko...:zawstydzona/y:
Migotka mój miał identyczne podjejście do 1 ciąży nie ma dziecka - on jeszcze nie jest tatą, ale tatuśkiem od pierwszym sekund jest wspaniałym :-)
A co do reakcji na pierwszą ciażę to ja byłam w szoku - pierwsze podejście a ja jeszcze brałam antybiotyk, szok !!! szczególnie bałam sie bo 9 m-cy wcześniej poroniłam. A teraz powiem tak nie zabezpieczaliśmy sie chyba od 3 m-cy ale nie planowaliśmy, że musimy dzisiaj sie kochać, jak wyszło tak było - mąż obydwa razy zadowolony :-)
Ale najlepszy jest teraz mój tata. Dodam, ze w 1 ciaży dopuscił do siebie myśl w ok 6 m-cu i mamę moją cały czas opiepszał, ze ma ciuszków jeszcze nie kupować - chyba sie bał po mojej 1 starcie. A teraz ja mówie, ze w 6 tyg jestem a on - cudownie :-) za tydzień jak gadaliśmy przez tel to mówi a jakie imie dacie? za kilka dni: a ciekawe co się urodzi jak czujesz? i tak cały czas :-)
Racja ze stan ducha :) szkoda ze niektorzy slepi i ducha nie widza :D

hahaha padłam :-D

Staro, nie staro... Byłam niedawno na stażu z dziewuchą 10 lat ode mnie młodszą. Usłyszałam od niej najlepszy eufemizm mojego zycia. Powiedziała o sobie, całkiem poważnie, że "jej juz d.upa cmentarzem śmierdzi" Zwijałam się na podłodze ze śmiechu:-D

A co do sexu wiem ze jest obledny... Pamiętam szalelismy do 25 listopada puki się nie dowiedziałam ze w ciąży jestem... Jak se sama wezmę to dostane... Bo siedowiedzialam od mego M ze on niechce uszkodzić,dzidzi podczas stosunku.. a mnie to denerwuje bo ja bym mogła ciągle.. A Teraz jak raz na miesiąc dostane to i tak dużo...

Masakra...

reklama
Ja rocznik 85.

Klara my już pozwolenie dostaliśmy, ale co z tego jak psycha szwankuje, bo stres jest po wcześniejszym krwiaku i leżakowaniu. O wiele lepiej w kwestii seksu wspominam pierwszą ciążę.

kati83 e tam staro. Wśród moich znajomych to ja praktycznie najmłodsza mama (a urodziłam syna mając 28 lat), a na pewno najmłodsza w drugiej ciąży. W moim środowisku ludzie myślą o dzieciach po 30.

Ostatnia edycja:
Do góry