klaudia81.81
Fanka BB :)
Halooo dziewczynki... do kłótni mamy mężów
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na szczescie to nie Wasz problem. Mozecie juz zejsc ze mnie? Wydaje mi sie, ze to moja sprawa co mam na paznokciach a poki co moj ginekolog nic na ten temat nie mowil. Olga mozesz sobie zyc w swoim eko swiecie bez udogodniej XXI wieku, ja lubie czuc sie zadbana i dobrze wygladac i nie mam zamiaru zmienic sie w zaniedbana babe tylko dlatego, ze urodze dziecko. Jest masa dziewczyn, ktore rodza dzieci i wygladaja swietnie. Nadal dbaja o swoj wyglad i swoja urode ale tez sa takie ktore sa zbyt zmeczone albo na wszystko maja jedna wymowke "bo ja mam dziecko". Kwestia podejscia. A zele sa duzo bezpieczniejsze dla dziecka bo nimi nie da sie zadrapac no i paznokciami zajmuje sie raz w miesiacu a nie jak przy zadbanych naturalnych 2-3 razy w tygodniu.
Ja caly czas pisalam w kontescie swojej osoby. Niestety ja nie mam ladnie osadzonych swoich paznokci i moje naturalne wygladaja jakby kazdy byl z innej parafii a zele je wyrownuja i musze przyznac, ze ladnie wygladaja, po za tym to ogromna wygoda. Po za tym uwazam, ze dlonie, oczy, zeby i cera sa wizytowka czlowieka. Nie wyobrazam sobie miec zaniedbanych zebow w takim samym stopniu jak nie wyobrazam sobie miec zaniedbanych dloni.
Mi za to sie bardzo nie podoba, ze jak ktos ma inne zdanie to Blacksilk i Pani Olga naskakuje na dana osobe, ja to odebralam jako atak na swoja osobe.
Witam się . Mam dużo leżeć i wypoczywać do tego brać nospę ... Czy którejś z Was stawia się macica ? Czujecie takie zgrubienie od czasu do czasu ?
Monia, nikt na Ciebie nie naskakuje, każdy ma inne zdanie, Kati zresztą też się z Tobą nie zgadza w tej kwestii. Ty czujesz, że Ciebie ktoś atakuje, a my czujemy się nieprzyjemnie, kiedy sugerujesz, że jesteśmy zaniedbane...
Poza tym pomyśl tak: sama zdejmiesz sobie żel profesjonalnie, a potem po porodzie zawsze możesz zamówić kosmetyczkę do domu (znam sprawdzone kobitki, które do domów przyjeżdżają, mogę polecić) i po kłopocie. A pomyśl jak Twoje paznokcie będą wyglądały, jak Ci ktoś w szpitalu zacznie ten żel zeskrobywać /: wiesz jakie pielęgniarki/położne/lekarze potrafią być, raczej nie będą słuchać żadnego "ale ja nie chcę".
Olga ja na pazonkcie jezdze 250km do mojej starej sprawdzonej kosmetyczki i dlatego taki problem, po za tym jak juz pisalam, moje naturalne paznokcie nawet jak o nie dbam to wygladaj brzydko bo sa brzydko osadzone. Pisalam juz, ze pisalam w kontekscie swojej osoby a nie Was. Po prostu nie lubie jak mi ktos narzuca swoje poglady. Kati tez sie ze mna w tej kwestii nie zgadza, ale pisala normalnym tonem, ze zrozumieniem mnie a nie naskakujac z gory na moja osobe. Przynajmniej ja to tak odbieram.
Olga zel wystarczy acetonem potraktowac i sam zejdzie.