reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Na szczescie to nie Wasz problem. Mozecie juz zejsc ze mnie? Wydaje mi sie, ze to moja sprawa co mam na paznokciach a poki co moj ginekolog nic na ten temat nie mowil. Olga mozesz sobie zyc w swoim eko swiecie bez udogodniej XXI wieku, ja lubie czuc sie zadbana i dobrze wygladac i nie mam zamiaru zmienic sie w zaniedbana babe tylko dlatego, ze urodze dziecko. Jest masa dziewczyn, ktore rodza dzieci i wygladaja swietnie. Nadal dbaja o swoj wyglad i swoja urode ale tez sa takie ktore sa zbyt zmeczone albo na wszystko maja jedna wymowke "bo ja mam dziecko". Kwestia podejscia. A zele sa duzo bezpieczniejsze dla dziecka bo nimi nie da sie zadrapac no i paznokciami zajmuje sie raz w miesiacu a nie jak przy zadbanych naturalnych 2-3 razy w tygodniu.

Monia, niepotrzebnie się wkurzasz. jesteś niesprawiedliwa sugerując, że jak ktoś nie chce mieć żelowych paznokci czy zdecydował się mieć naturalne paznokcie podczas porodu, to jest niezadbany. te dwie rzeczy nie mają ze sobą NIC wspólnego. dbam o siebie teraz i zamierzam też dbać później, jak zapewne wszystkie dziewczyny tutaj, ale manicure w trakcie porodu nie ma tu nic do rzeczy. a tym bardziej nie ma z tym nic wspólnego fakt, że jem eko jedzenie (; :)

Ja caly czas pisalam w kontescie swojej osoby. Niestety ja nie mam ladnie osadzonych swoich paznokci i moje naturalne wygladaja jakby kazdy byl z innej parafii a zele je wyrownuja i musze przyznac, ze ladnie wygladaja, po za tym to ogromna wygoda. Po za tym uwazam, ze dlonie, oczy, zeby i cera sa wizytowka czlowieka. Nie wyobrazam sobie miec zaniedbanych zebow w takim samym stopniu jak nie wyobrazam sobie miec zaniedbanych dloni.
Mi za to sie bardzo nie podoba, ze jak ktos ma inne zdanie to Blacksilk i Pani Olga naskakuje na dana osobe, ja to odebralam jako atak na swoja osobe.
Kati pewnie zrobie tak jak pisalas.

Ja caly czas pisalam w kontescie swojej osoby. Niestety ja nie mam ladnie osadzonych swoich paznokci i moje naturalne wygladaja jakby kazdy byl z innej parafii a zele je wyrownuja i musze przyznac, ze ladnie wygladaja, po za tym to ogromna wygoda. Po za tym uwazam, ze dlonie, oczy, zeby i cera sa wizytowka czlowieka. Nie wyobrazam sobie miec zaniedbanych zebow w takim samym stopniu jak nie wyobrazam sobie miec zaniedbanych dloni.
Mi za to sie bardzo nie podoba, ze jak ktos ma inne zdanie to Blacksilk i Pani Olga naskakuje na dana osobe, ja to odebralam jako atak na swoja osobe.

Monia, nikt na Ciebie nie naskakuje, każdy ma inne zdanie, Kati zresztą też się z Tobą nie zgadza w tej kwestii. Ty czujesz, że Ciebie ktoś atakuje, a my czujemy się nieprzyjemnie, kiedy sugerujesz, że jesteśmy zaniedbane...

Poza tym pomyśl tak: sama zdejmiesz sobie żel profesjonalnie, a potem po porodzie zawsze możesz zamówić kosmetyczkę do domu (znam sprawdzone kobitki, które do domów przyjeżdżają, mogę polecić) i po kłopocie. A pomyśl jak Twoje paznokcie będą wyglądały, jak Ci ktoś w szpitalu zacznie ten żel zeskrobywać /: wiesz jakie pielęgniarki/położne/lekarze potrafią być, raczej nie będą słuchać żadnego "ale ja nie chcę".

Witam się . Mam dużo leżeć i wypoczywać do tego brać nospę ... Czy którejś z Was stawia się macica ? Czujecie takie zgrubienie od czasu do czasu ?

Karolinka ja mam takie twardnienia bierz dodatkowo magnez I bedzie dobrze :) mnie tez ta ciaza doprowadza do grobu z corka tak nie mialam...moze mniej wtedy mowilo sie o tych wszystich chorych dzieciach I wypadkach z zaniedban podczas porodu I ciazy.... Musimy myslec pozytywnie :)

Co do pazurkow bo probowalam nadrobic wczorajszy dzien a tam tylko o jednym hehe kazdy robi jak chce. Jesli pozniej w szpitalu beda kazali zdjac jeden paznokiec to sie sciagnie jesli nie bedzie takiej potrzeby to nie.. ja mialm do porodu lakier przezroczysty ;) zele I tipsy pieknie wygladaja mialam kilka razy ale po kilku djiach sciagalam nie potrafilan z nimi wspolpracowac hehehe

Wczoraj w pracy przezylam :D ale za to dzis... mam takie zakwasy jak na poczatku przygody z Chodakowska :D

Dzis na obiad zupa z soczewicy przepisu lipcowej mamusi ale musze wybrac sie do pl sklepu po skladniki :)

Monia, nikt na Ciebie nie naskakuje, każdy ma inne zdanie, Kati zresztą też się z Tobą nie zgadza w tej kwestii. Ty czujesz, że Ciebie ktoś atakuje, a my czujemy się nieprzyjemnie, kiedy sugerujesz, że jesteśmy zaniedbane...

Poza tym pomyśl tak: sama zdejmiesz sobie żel profesjonalnie, a potem po porodzie zawsze możesz zamówić kosmetyczkę do domu (znam sprawdzone kobitki, które do domów przyjeżdżają, mogę polecić) i po kłopocie. A pomyśl jak Twoje paznokcie będą wyglądały, jak Ci ktoś w szpitalu zacznie ten żel zeskrobywać /: wiesz jakie pielęgniarki/położne/lekarze potrafią być, raczej nie będą słuchać żadnego "ale ja nie chcę".

Olga ja na pazonkcie jezdze 250km do mojej starej sprawdzonej kosmetyczki i dlatego taki problem, po za tym jak juz pisalam, moje naturalne paznokcie nawet jak o nie dbam to wygladaj brzydko bo sa brzydko osadzone. Pisalam juz, ze pisalam w kontekscie swojej osoby a nie Was. Po prostu nie lubie jak mi ktos narzuca swoje poglady. Kati tez sie ze mna w tej kwestii nie zgadza, ale pisala normalnym tonem, ze zrozumieniem mnie a nie naskakujac z gory na moja osobe. Przynajmniej ja to tak odbieram.
Olga zel wystarczy acetonem potraktowac i sam zejdzie.

Mili trzymaj sie :) Dzisiaj tez do pracy idziesz?

No ja niestety bez zeli czuje sie juz jak bez reki, ale praktycznie od 10 lat je nosze, wiec pewnie dlatego. I ku pewnie zaskoczeniu przeciwnikow zelowych paznokci, mam krotkie paznokcie i bardzo naturalnym wygladzie, nigdy nie mialam krzykliwych szponow :p

Olga ja na pazonkcie jezdze 250km do mojej starej sprawdzonej kosmetyczki i dlatego taki problem, po za tym jak juz pisalam, moje naturalne paznokcie nawet jak o nie dbam to wygladaj brzydko bo sa brzydko osadzone. Pisalam juz, ze pisalam w kontekscie swojej osoby a nie Was. Po prostu nie lubie jak mi ktos narzuca swoje poglady. Kati tez sie ze mna w tej kwestii nie zgadza, ale pisala normalnym tonem, ze zrozumieniem mnie a nie naskakujac z gory na moja osobe. Przynajmniej ja to tak odbieram.
Olga zel wystarczy acetonem potraktowac i sam zejdzie.

pamiętaj, że na forum, w tekście nie widać emocji, można błędnie odczytać intencje :) ważne, żebyś się dobrze czuła, ale pamiętaj, jak w szpitalach w Polsce potrafią się o wszystko czepiać /:

reklama
Do góry