reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Karolina ciekawa jestem czy będziesz zadowolna z detektora. Tez myslalam o jego zakupie, po tym jak lekarz pokazał mi go podczas wizyty. Wstrzymalam się jednak i licze, ze niebawem poczuje ruchy dziecka.
A1990 masz racje, o wiele lepiej zapobiegać toxo niż leczyć. Byle tylko nie wpaść w stały lek czy warzywa dobrze umylam itp. No i czasami fajnie jest zjeść cos poza domem, a tam nie wiemy jak to wygląda.

reklama
Ja bym sciągneła. Jeśli w jakiś sposób to może utrudnić rozpoznanie przez lekarza, że coś jest nie tak to naprawdę warto ryzykować? Możesz sobie na nowo zrobić żele po porodzie. W czym problem?

zgadzam się z Tobą w 100%. poza tym brak żelu na paznokciach nie oznacza moim zdaniem zaniedbania. ja "zwyczajnie" dbam o paznokcie i ewentualny niedoskonały wygląd podczas porodu nie spędza mi snu z powiek (;

Szczerze powiem, ze również nie rozumiem wątpliwości czy "zdjąć" żelowe paznokcie przed porodem. Niech każdy ma takie paznokcie jakie chce, ale spojrzmy na to od strony personelu szpitalnego. Są wytyczne by ze względów bezpieczeństwa podczas porodu, operacji, płytka paznokcia była czysta i jak mocno musi być irytujace gdy położna, anestezjolog traci czas na wyjaśnianie tak banalnej kwestii.

Na szczescie to nie Wasz problem. Mozecie juz zejsc ze mnie? Wydaje mi sie, ze to moja sprawa co mam na paznokciach a poki co moj ginekolog nic na ten temat nie mowil. Olga mozesz sobie zyc w swoim eko swiecie bez udogodniej XXI wieku, ja lubie czuc sie zadbana i dobrze wygladac i nie mam zamiaru zmienic sie w zaniedbana babe tylko dlatego, ze urodze dziecko. Jest masa dziewczyn, ktore rodza dzieci i wygladaja swietnie. Nadal dbaja o swoj wyglad i swoja urode ale tez sa takie ktore sa zbyt zmeczone albo na wszystko maja jedna wymowke "bo ja mam dziecko". Kwestia podejscia. A zele sa duzo bezpieczniejsze dla dziecka bo nimi nie da sie zadrapac no i paznokciami zajmuje sie raz w miesiacu a nie jak przy zadbanych naturalnych 2-3 razy w tygodniu.

spokojnie dziewczyny bez nerwow. Po co to teraz. Teraz potrzebny jest spokoj i mamie i maluszkowi bo wszystko odczuwa wiec koniec. Kazdy z nas jest inny i nie mamy prawa dyskutowac o gustach innych bo kazdy ma swoj i robi jak uwaza wiec dziewczyny spokojnie:)

Monia ale któraś z nas napisała, ze mamy z tym problem? Forum służy do wyrażania swoich opinii i moja w tym temacie jest akurat taka, ze mogę mieć zadbane paznokcie w inny sposób niż kładąc żele raz w miesiącu.

dziewczyny uważam, ze to każdego sprawa indywidualna, ja miałam zele tylko 2 razy w życiu na wesele moje i kuzynki i uważam, że są bardzo niewygodne, ale ja zawsze miałam ładne swoje paznokcie.
Monia niekoniecznie masz rację, ja dbałam o siebie w ciąży i po ciąży i teraz też tak zamierzam, a wcale nie miałam żeli czy innych "udogodnień" każdy robi co mu wygodnie.
A też lubie swój "eko świat" długą drogę przeszłam ze zdrowiem i właśnie tzw. "eko" (a swoja drogą jak ja nie lubie nakładania na wszystko naklejki eko ;-)) mi w tym bardzo pomogło.
Mimo wszystko jeden żelek bym ściagneła, bo jak pomyślisz, ze moze zależeć od tego twoje lub maleństwa życie...
ale masz czas na decyzję :-) i to będzie tylko Twoja decyzja i nikt nie powiniem Cię z niej rozliczać

reklama
Blacksilk no skoro kolejny dzien trwa dyskusja nad MOIMI paznokciami to chyba macie jednal z tym problem.

Wczesniej nie pisalam nic o paznokciach, wiec przeczytalas tylko moje dwa zdania. Uważam, ze szkoda pary na polemikę w tym temacie. Nie podoba mi się natomiast Twoja ocena czy ktoś jest zadbany czy nie. I na tym skoncze ten temat :-)

Ostatnia edycja:
Do góry