reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Wczoraj byłam u nowego ginekologa - specjalisty od usg i sprawdził wszystkie pomiary pooglądał malucha przez pół godziny i na razie wszystko jest ok mały bo chyba chłopczyk ale nie chcial sie pokazać wszystko ma na miejsciu, ma juz 10 cm. Dwie choroby genetyczne wykluczyl, a 3 prawie też...nie Zaluje wydanej kasy.
Powiedzial aby zostac u lekarza na NFZ bo mam badania refundowane a do niego raz na 6 tyg aby wszystko sprawdzic na usg bo wie że w przychodniach niestety sprzęt kiepski.

I wczoraj weszlam do pepco i kupilam dla starszych po bluzce i malemu drsik...co prawda na 62 ale taki malutki mi sie wydaje:-)

reklama
Witam się i ja w ten śliczny styczniowy dzień :) na śląsku piękne słoneczko ale choroba nie odpuszcza :no::angry:
Ewcia Z jesteśmy w tym samym wieku i obie spodziewamy się trzeciego maleństwa :-):-D a jaki poród siłami natury czy cc ?
Ja mam planowaną cesarkę 2 tygodnie przed rozwiązaniem czyli po 20 czerwca :-):tak:
Dziewczyny czy już jakieś zakupy macie dla swoich pociech ? Ja póki co kupiłam zaledwie kilka ubranek :-D

Dużo zdrówka, nie daj się choróbskom :-)
Piszesz o planowanej cesarce. Ja mam również takie wskazanie, ze względu na wcześniejszą operację neurochirurgiczną. Będę wdzięczna gdy napiszesz skąd na tym etapie ciąży wiesz, że CC jest zaplanowana 2 tygodnie przed terminem. Ja poza opinią lekarza prowadzącego i neurochirurga, nie dowiadywałam się jeszcze nic w tym temacie. A to mój debiut :-)

Blacksilk już Ci odpowiadam . To moja trzecia cesarka i podpytywałam we wtorek swoją panią doktor jak to teraz wygląda bo od poprzednich cięć minęło sporo bo 8 i 10 lat.. To mi wytłumaczyła że zazwyczaj cesarki wykonują w 38 tygodniu ciąży czyli jeśli mam termin z OM na 5 lipiec to tak plus minus po 20 czerwca wyjdzie data . Powiedziała mi też że trzecie cięcie to duże ryzyko i lepiej wcześniej zakończyć ciążę także zobaczymy ale jestem dobrej myśli

Karolina dziękuję, teraz już rozumiem :-) Czyli odpowiednio wcześniej będę musiała pojawić się w wybranym szpitalu z zaświadczeniem od neurochirurga dot. CC.

Witam się i ja w ten śliczny styczniowy dzień :) na śląsku piękne słoneczko ale choroba nie odpuszcza :no::angry:
Ewcia Z jesteśmy w tym samym wieku i obie spodziewamy się trzeciego maleństwa :-):-D a jaki poród siłami natury czy cc ?
Ja mam planowaną cesarkę 2 tygodnie przed rozwiązaniem czyli po 20 czerwca :-):tak:
Dziewczyny czy już jakieś zakupy macie dla swoich pociech ? Ja póki co kupiłam zaledwie kilka ubranek :-D

Witajcie zaczęłam dzień z bólem głowy, wykończy mnie to :(
hmm u mnie od cc będzie jakieś 2,5 roku ciekawe czy będzie cc, nawet nie pytałam gina, ale pewnie ze względu, że mała się zatrzymała będzie cc, to i tak łapie się na lipiec:)
Ja jeszcze nie mam nic dla bobo i trochę mnie to męczy, że nawet symbolicznie nic nie kupiłam, gdzie dla Lilci na tym etapie już sporo miałam i chyba nawet wybrany model wózka a teraz nic, jedyne co to zastanawiam się nad pokoikiem dla dziewczyn i będę miała sporo malowania bo chcę białe meble, mam czas to poszukam komody w starym stylu za grosze i też będzie w bieli
Wczoraj dla odstresowania byłam na warsztatach z decupage:) znajoma, która je prowadzi też jest w ciąży, termin na 12 lipca, nagle wstałyśmy razem a wszyscy oooooo a to co? hehehhe
dzisiaj miałam mieć wizytę u tego z nfz-prenatalne ale stwierdziłam, że skoro byłam prywatnie i wiem, że wszystko o to nie ma co iść bo jeszcze coś na tym swoim sprzęcie sprzed epoki znajdzie i po co mi stres

Miq mi tez sie biale mebelki marza i juz nawet mam wybrane ale ja to opcja dla lenowych i z ikei kupie, tym bardziej, ze w nowym miejscu zamieszkania nawet nie wiem gdzie bym miala szukac takich skarbow...

Nie ma za co :) służę pomocą . Teraz moja znajoma urodziła synka 6 stycznia przez cc a termin z om miała na 23 stycznia to w miarę szybko jej dali skierowanie do szpitala . :szok: mówi się że lepiej 3-4 tygodnie przed lepiej mieć wszystko naszykowane w razie czego ..
Miq ładne meble w bieli :tak: ale nie na moich urwisów he he oni mają wszystko w niebieskim kolorze :laugh2: trzecie maleństwo będzie miało osobny pokoik a potem będziemy musieli nasze 3 pokojowe mieszkanie jakoś podzielić :-D:-)

Karolina Ty wychodzisz z zalozenia jak moj maz ;) hihihi on ma teorie, ze te moje sliczne biale dzieciece mebelki beda roznokolorowe ;) i ze dziecko dostarczy mi calej palety plam i kolorow do zmywania z mebli :p

my też budujemy dom z myślą o 2 dzieci:) ale mamy całe poddasze do zagospodarowania więc pewnie za kilka lat zrobimy tam dwa pokoje a póki co jak się wprowadzimy chłopacy będą mieli razem ale to dopiero w lipcu na następny rok mamy zaplanowane.. więc jeszcze sporo czasu nim będziemy u siebie:)

reklama
Miq mi tez sie biale mebelki marza i juz nawet mam wybrane ale ja to opcja dla lenowych i z ikei kupie, tym bardziej, ze w nowym miejscu zamieszkania nawet nie wiem gdzie bym miala szukac takich skarbow...

Ja kupować nie będę bo po Lilce łóżeczko jest wenge a Lila ma już "dorosłe" swoje w kolorze drewna, więc gryzie się hehe, pomalujemy i będzie ślicznie a komoda marzy mi się taka w starym stylu i jakieś ładne pastele na ścianie ahh, ale to jeszcze kupe roboty bo balkon trzeba zabudować a to już wiosną

Do góry