reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Kochane jaka dawkę tabletek przyciw bólowych mogę przyjąć ? ( apap lub paracetamol ) dzis obudził mnie taki okropny ból głowy ze aż plakac mi się chce :(

z tego, co piszą, to "najmniejszą możliwą dawkę", czyli jak zgaduję 1 tabletkę.

nogi i ręce mnie niemiłosiernie bolą, całe starte, ale brzuszek ok, brak jakichkolwiek niepokojących objawów, więc trzymam kciuki, że jest ok :) dziękuję wam za słowa otuchy, bo naprawdę można się wystraszyć <3

reklama
Dzięki kochane
Moj T już wstał, to zaraz pogonie go do apteki bo oczywiście jak na złość w domu tylko apap extra :crazy:
Kurcze dzień wolny, tyle planów miałam na wysprzątanie domu i jak na złość tak kiepsko się zaczął :confused2:

witajcie..
martyska mam nadzieje że ból głowy szybko minie.. :-)
ja dzisiaj sobie pospałam do 9 :) bo ostatni dzień mogłam bo od jutra córcia do zerówki wraca :) zaraz wypije kawkę i za obiad się wezmę:-) a co u was?

Cześć

U mnie świetny humor, bo dzisiaj mdłości póki co brak, no i dzieć pospał do 9.00 a ja razem z nim (wczoraj pobudka o 3.50). Hurraaa!!

Patka ja mam wizytę jutro rano i wtedy dostanę wyniki badań: obciążenia glukozą, fT4 i fT3, a prenatalne 16.01. Mam tylko TSH, bo robiłam płatne i zgłupieć można.

TSH: dnia 5.12 - 2,54; 18.12 - 1,73; wczoraj - 3,32. 18.12 - fT3 i fT4 w normie.
Macie jakiś pomysł? 5.12 i wczoraj badania robiłam na czczo w tym samym laboratorium. 18.12 robiłam w innym labo i po śniadaniu. Dziewczyny, które chorują na tarczycę - ma to jakiś wpływ?
Pewnie jutro dostanę skierowanie do endo. Zobaczymy.

Co do wypłaty chorobowego przez ZUS, to mi w pierwszej ciąży zaczęli wypłacać po ponad 2 miesiącach (mam jednoosobową działąlność) i większości moich koleżanek podobnie. Tylko te zatrudnione w większych firmach, gdzie to pracodawca wypłaca miały bez przestoju. Jedyny plus, że jak ZUS już zaczął płacić to regularnie i bez przestojów.

Przesyłam dużo słońca od nas, bo pogoda cudna.

Gurek badania tarczycowe robilas bez tabletki? Masz niedoczynność czy zapalenie tarczycy? Skoki TSH mogą występować przy Hashimoto i jeśli np. na poprawienie konwersji bierzesz Novothyral. Wtedy patrzysz tylko na t3 i t4, bo tsh będzie poniżej 0.

Ostatnia edycja:
hmm ogolnie badania powinno robic sie na czczo.. ja zawsze na czczo robie teraz i tak musze bo przed badaniem talbetki nalezy nie brac a dopiero po badaniu. ale nawet jak jeszcze nie bralalm leko to szlam na czczo robic. no i mowi sie ze powinno sie w jednym laboratorium te same badania robic bo rozne laboratoria roznie wykonuja badania i moga sie troszke roznic.

Cześć

TSH: dnia 5.12 - 2,54; 18.12 - 1,73; wczoraj - 3,32. 18.12 - fT3 i fT4 w normie.
Macie jakiś pomysł? 5.12 i wczoraj badania robiłam na czczo w tym samym laboratorium. 18.12 robiłam w innym labo i po śniadaniu. Dziewczyny, które chorują na tarczycę - ma to jakiś wpływ?
Pewnie jutro dostanę skierowanie do endo. Zobaczymy.
Ja zawsze robię na czczo,bez leków, po prostu takie przyzwyczajenie. Faktycznie dziwny ten wzrost, spadek a potem znowu wzrost w tak krótkim czasie. Oba laboratoria mają takie same normy? Niemniej jednak TSH jest w miarę w normie, wiadomo, w ciąży powinno być niższe, ale dramatu jeszcze nie ma, trzeba po prostu kontrolować. Lekarz musi dobrać Ci odpowiednią dawkę leku, potem kontrola poziomu hormonów co 4 tygodnie.
Ja w dłuższym okresie czasu, przed ciążą miałam takie spadki np. do 0.34 a potem wzrosty do 2 z hakiem.... ale to na przestrzeni kilku miesięcy.

mnie też ostatnio boli głowa wczoraj to tak z tyłu aż mi pulsowało przy wstawaniu ale mierzyłam ciśnienie parę razy i miałam 103/65 puls 95 więc to na pewno nie od nadciśnienia ogólnie ostatnio mam niskie ale proszków nie brałam po za tym połakomiłam się na bigos i latanko do wc było:-D ja nigdy nie miałam problemów z jedzeniem typu ze po kapuście czy fasoli itp wzdęcia bóle a teraz masakra a ja tak lubię bigos :-(

dziś dopiero 6 stycznia jak tu doczekać do kolejnego usg jestem strasznie niecierpliwa.....

reklama
mnie też ostatnio boli głowa wczoraj to tak z tyłu aż mi pulsowało przy wstawaniu ale mierzyłam ciśnienie parę razy i miałam 103/65 puls 95 więc to na pewno nie od nadciśnienia ogólnie ostatnio mam niskie ale proszków nie brałam po za tym połakomiłam się na bigos i latanko do wc było:-D ja nigdy nie miałam problemów z jedzeniem typu ze po kapuście czy fasoli itp wzdęcia bóle a teraz masakra a ja tak lubię bigos :-(

dziś dopiero 6 stycznia jak tu doczekać do kolejnego usg jestem strasznie niecierpliwa.....

ja tak samo.. do 19stycznia tak dalekoooooo:/

Do góry