reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Kochane jaka dawkę tabletek przyciw bólowych mogę przyjąć ? ( apap lub paracetamol ) dzis obudził mnie taki okropny ból głowy ze aż plakac mi się chce :(

z tego, co piszą, to "najmniejszą możliwą dawkę", czyli jak zgaduję 1 tabletkę.

nogi i ręce mnie niemiłosiernie bolą, całe starte, ale brzuszek ok, brak jakichkolwiek niepokojących objawów, więc trzymam kciuki, że jest ok :) dziękuję wam za słowa otuchy, bo naprawdę można się wystraszyć <3

reklama
Dzięki kochane
Moj T już wstał, to zaraz pogonie go do apteki bo oczywiście jak na złość w domu tylko apap extra :crazy:
Kurcze dzień wolny, tyle planów miałam na wysprzątanie domu i jak na złość tak kiepsko się zaczął :confused2:

witajcie..
martyska mam nadzieje że ból głowy szybko minie.. :-)
ja dzisiaj sobie pospałam do 9 :) bo ostatni dzień mogłam bo od jutra córcia do zerówki wraca :) zaraz wypije kawkę i za obiad się wezmę:-) a co u was?

Cześć

U mnie świetny humor, bo dzisiaj mdłości póki co brak, no i dzieć pospał do 9.00 a ja razem z nim (wczoraj pobudka o 3.50). Hurraaa!!

Patka ja mam wizytę jutro rano i wtedy dostanę wyniki badań: obciążenia glukozą, fT4 i fT3, a prenatalne 16.01. Mam tylko TSH, bo robiłam płatne i zgłupieć można.

TSH: dnia 5.12 - 2,54; 18.12 - 1,73; wczoraj - 3,32. 18.12 - fT3 i fT4 w normie.
Macie jakiś pomysł? 5.12 i wczoraj badania robiłam na czczo w tym samym laboratorium. 18.12 robiłam w innym labo i po śniadaniu. Dziewczyny, które chorują na tarczycę - ma to jakiś wpływ?
Pewnie jutro dostanę skierowanie do endo. Zobaczymy.

Co do wypłaty chorobowego przez ZUS, to mi w pierwszej ciąży zaczęli wypłacać po ponad 2 miesiącach (mam jednoosobową działąlność) i większości moich koleżanek podobnie. Tylko te zatrudnione w większych firmach, gdzie to pracodawca wypłaca miały bez przestoju. Jedyny plus, że jak ZUS już zaczął płacić to regularnie i bez przestojów.

Przesyłam dużo słońca od nas, bo pogoda cudna.

Gurek badania tarczycowe robilas bez tabletki? Masz niedoczynność czy zapalenie tarczycy? Skoki TSH mogą występować przy Hashimoto i jeśli np. na poprawienie konwersji bierzesz Novothyral. Wtedy patrzysz tylko na t3 i t4, bo tsh będzie poniżej 0.

Ostatnia edycja:
hmm ogolnie badania powinno robic sie na czczo.. ja zawsze na czczo robie teraz i tak musze bo przed badaniem talbetki nalezy nie brac a dopiero po badaniu. ale nawet jak jeszcze nie bralalm leko to szlam na czczo robic. no i mowi sie ze powinno sie w jednym laboratorium te same badania robic bo rozne laboratoria roznie wykonuja badania i moga sie troszke roznic.

Cześć

TSH: dnia 5.12 - 2,54; 18.12 - 1,73; wczoraj - 3,32. 18.12 - fT3 i fT4 w normie.
Macie jakiś pomysł? 5.12 i wczoraj badania robiłam na czczo w tym samym laboratorium. 18.12 robiłam w innym labo i po śniadaniu. Dziewczyny, które chorują na tarczycę - ma to jakiś wpływ?
Pewnie jutro dostanę skierowanie do endo. Zobaczymy.
Ja zawsze robię na czczo,bez leków, po prostu takie przyzwyczajenie. Faktycznie dziwny ten wzrost, spadek a potem znowu wzrost w tak krótkim czasie. Oba laboratoria mają takie same normy? Niemniej jednak TSH jest w miarę w normie, wiadomo, w ciąży powinno być niższe, ale dramatu jeszcze nie ma, trzeba po prostu kontrolować. Lekarz musi dobrać Ci odpowiednią dawkę leku, potem kontrola poziomu hormonów co 4 tygodnie.
Ja w dłuższym okresie czasu, przed ciążą miałam takie spadki np. do 0.34 a potem wzrosty do 2 z hakiem.... ale to na przestrzeni kilku miesięcy.

mnie też ostatnio boli głowa wczoraj to tak z tyłu aż mi pulsowało przy wstawaniu ale mierzyłam ciśnienie parę razy i miałam 103/65 puls 95 więc to na pewno nie od nadciśnienia ogólnie ostatnio mam niskie ale proszków nie brałam po za tym połakomiłam się na bigos i latanko do wc było:-D ja nigdy nie miałam problemów z jedzeniem typu ze po kapuście czy fasoli itp wzdęcia bóle a teraz masakra a ja tak lubię bigos :-(

dziś dopiero 6 stycznia jak tu doczekać do kolejnego usg jestem strasznie niecierpliwa.....

reklama
mnie też ostatnio boli głowa wczoraj to tak z tyłu aż mi pulsowało przy wstawaniu ale mierzyłam ciśnienie parę razy i miałam 103/65 puls 95 więc to na pewno nie od nadciśnienia ogólnie ostatnio mam niskie ale proszków nie brałam po za tym połakomiłam się na bigos i latanko do wc było:-D ja nigdy nie miałam problemów z jedzeniem typu ze po kapuście czy fasoli itp wzdęcia bóle a teraz masakra a ja tak lubię bigos :-(

dziś dopiero 6 stycznia jak tu doczekać do kolejnego usg jestem strasznie niecierpliwa.....

ja tak samo.. do 19stycznia tak dalekoooooo:/

Do góry