reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Co do wagi to ja w 9t 54,2 w 12 53,9 teraz 19stycznia ważenie wiec zobaczymy czy cos przytylam. Lekarka mi kaze przytyc bo mowi ze szczupaczek jestem ale dzidzia dobrze sie rozwija wiec jest ok:)

reklama
Hej :)

Co do wagi to nie ważyłam się jeszcze :sorry:
Brzuszek mnie boli (czuję ze macica się rozciąga) chyba muszę sięgnąć po no-spe

Dziś byłam w carrefurze i był w promocji żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży w promocji za 5,76zł thumb31_10001960.jpg

Załączniki

• thumb31_10001960.jpg
    thumb31_10001960.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 65
Która z dziewczyn bierze/brała witaminy Pregna plus? Je bierze się całą ciąże czy trzeba z kolejnym trymestrem zmienic?

Ja biorę i z tego co kojarzę bierze się je cały czas, a w drugim trymestrze dokupuje się pregna dha. Ale lekarka mi o tym mówiła na chyba pierwszej wizycie gdzie byłam trochę rozkojarzona i właśnie mam to na liście pytań na następną wizytę.

Ja biorę i z tego co kojarzę bierze się je cały czas, a w drugim trymestrze dokupuje się pregna dha. Ale lekarka mi o tym mówiła na chyba pierwszej wizycie gdzie byłam trochę rozkojarzona i właśnie mam to na liście pytań na następną wizytę.

Heh mi te witaminy babeczka w aptece poleciła,wiec nie wiem gin.tylko powiedział,że póki co ładnie mi żelazo utrzymują to mam nie zmieniać

Hej :)

Co do wagi to nie ważyłam się jeszcze :sorry:
Brzuszek mnie boli (czuję ze macica się rozciąga) chyba muszę sięgnąć po no-spe

Dziś byłam w carrefurze i był w promocji żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży w promocji za 5,76złZobacz załącznik 662007

wiesz różnie mówią, ale mój gin mówił, żeby nie zmieniać żelu do higieny intymnej. Najlepiej używać tego co przed ciążą.
Ja biorę jodit przepisany na receptę przez lekarza, powiedział, ze to wystarczy mam dobre wyniki i nie widzi potrzeby brania dodatkowych witamin, odżywiam się w miarę zdrowo a jemu ufam. w 1 ciąży brałam Pharmaton Matruelle od 4 m-ca
Ja już nie mogę się doczekać kolejnych badań i odliczam do 7 stycznia ehhh to tyle dni jeszcze :confused:
Tak z ciekawosci zapytam gdzie Panie ze Śląska miały (lub będą miały) robione badanie prenatalne ?
Ja w Żorach w Sonomedzie Gabinet Ginekologiczny 3D, USG Prenatalne Katowice, Ginekolog dr hab. n. med. Bartosz Czuba - aktualności mają dobry sprzet i ten Czuba ponoć bardzo dobrym fachowcem od USG jest, robił mi przy Matim też.
hej dziewczyny pomóżcie! od wczoraj od południa męczy mnie mega rozwolnienie.. co zjem, wypiję zaraz biegnę do wc.. do tego jeszcze hemoroid mi wyskoczył.. pomocy!!! znacie coś dobrego na zastopowanie ?
węgiel naturalny i smecta i duuuuzo wody
Witam w nowy roku,byłam odcięta od neta jakiś czas bo córeczka zalała komp ale już jest ok:-)
My sylwestra spędziłyśmy śpiąc jakoś wg mnie to już nie rusza także od 21 spałyśmy z przerwą koło północy kiedy to armagedon się rozpoczął:wściekła/y:Mądrzy ludzie pod oknami przez 30 minut mi strzelali dziecko i psy przerażone....Ale to już za nami na szczęście!!!!!
Gratuluje udanych wizyt!!
Mnie blizna po cc nie ciągnie wybitnie,ale czasem coś pokuje,skurcz załapie i czuję taki ciężar w macicy...szybko coś tyle dolegliwości.A któraś pisała że ma skrzywienie,u mnie to samo tyle że Ja dodatkowo po dwóch operacjach kręgosłupa.Co to za ćwiczenia wykonujesz na złagodzenie bólu?
Śniegu napadało,mróz był i dziś już ocieplenie,wszystko się topi ech oby nas już nic nie złapało bo nasza przychodnia nie podpisała kontraktu i nie wiadomo ile to potrwa...cóż była by wycieczka do szpitala.
Kagusia zdrówka!

właśnie dziś miałam meega ból głowy, kręgosłupa i zatok - ja nie biorę leków ale dziś się poddałam - M. skoczył kupić. Ćwiczenia robię różne, szczególnie na górną partię - odcinek szyjny. kupiłam sobie płytę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży i zaczynam powoli je robić.
Ale powiem, że kiepsko z kręgosłupem na przełomie 3-4 m-c i 8-9 m-c w 1 ciąży miałam i podejrzewam że teraz będzie podobnie.
Wytrzymałości Ci życzę

Ja biorę jodit przepisany na receptę przez lekarza, powiedział, ze to wystarczy mam dobre wyniki i nie widzi potrzeby brania dodatkowych witamin, odżywiam się w miarę zdrowo a jemu ufam. w 1 ciąży brałam Pharmaton Matruelle od 4 m-ca
No właśnie ja mam problemy z tarczycą i dlatego polecono mi PregnaPlus (zrobił to i endokrynolog i ginekolog) bo tam jest dużo jodu i witaminy D3. Do tego biorę Magne B6 2x2 tabl dziennie, bo często mam niedobory (drganie powiek itp) i nawet przed ciążą zażywałam.

Co do biegunek to też kilka zaliczyłam.. nie wiem u mnie to jakoś tak działa, że jak mi niedobrze, to rzadziej wymiotuję, częściej mam rozwolnienie. Lekarka mi powiedziała, żeby dużo pić i jeśli nie przejdzie w ciągu jednego dnia, albo pojawi się temperatura to od razu do lekarza, najlepiej do szpitala, żeby się nie odwodnić. Póki co u mnie to były takie kilkugodzinne epizody na szczęście.

Thriade to ja mam tak samo,żadko wymiotuje jak już to biegunka mnie męczy,tak reagował mój organizm na wszelkie stresy na studiach i teraz na stres reaguje podobnie:/
Ja w pierwszej ciąży brałam.chyba Femibion ale cały czas mialam anemie i musiałam przyjmować dodatkowo żelazo a i tak byłam na pograniczu,też staram się dobrze i zdrowo,mam rodziców na wsi wiec i dostęp do zdrowego jedzonka;)
Czytałam że ta Pregna ma tak dobrany skład,że witaminy się ładnie przysfajają i jedna nie szkodzi wchłanianiu innej,póki żelazo będę miała ok zostanę przy nich
Miłej niedzieli mamuśki

Thriade, miq widzicie ja mam identycznie jak Wy ;-)
Nie wymiotowałam w żadnej ciąży, za to biegunki - ojojoj....
ale trwały kilka godzin i koniec, żadnej gorączki, nic
z tymi witaminami - każdy ma zaufanie do swojego lekarza i pewnie robi jak on każe, będę póki co brać ten jodit, a jakby co to zmienię na te pregna co polecacie.
Mi też drga powieka, ale to pewnie ze stresu bo teraz jak jestem na L4 od tygodnia juz jest lepiej. Powiedział mi, że mogę go dodać raz dziennie ale lepiej zeby w jedzeniu go dodać, więc migdały, pestki i orzeszki itp. a jakby nie przeszło to będę brać :-)
miłej niedzieli:-)

witam

u mnie biegunka przygotowywała do porodu....a tak to teraz 2-3 razy jak zjem cos cięzkostawnego i tyle. W sumie to czuje sie dobrze choc jak dzis doszlam do kościola to sie zmachalam bo troszke pod górke

reklama
Nie mam co pisać. Jutro bad. krwi (tarczyca, obciążenie glukozą) a w środę wizyta.

Miłego po południa.

Aaa... skoczkowie narciarscy póki co nieźle sobie radzą.

Do góry