reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Wielu sukcesów, odważnych marzeń,
mądrych decyzji, satysfakcji, spokoju
i pomyślności na cały nadchodzący 2015 rok

Dziewczyny do zobaczenia po Nowym Roku, zmykamy na Sylwestra do Wrocławia
;-)

Ewelak zazdroszczę nieziemsko tego śniegu u nas już go prawie nie ma.

reklama
a co do tych testów PAPP-A czy one wykrywają tylko zespoł Downa, zespoł Edwardsa i zespoł Patau ??? czyli takie choroby których nie da się wyleczyć tak??? więc co ono da tylko świadomość i strach chyba że ja czegoś nie rozumiem?

w Polsce dozwolona jest aborcja, jeśli dziecko choruje na nieuleczalne choroby genetyczne, więc między innymi dlatego część kobiet je robi. poza tym wcześniejsza świadomość choroby pozwala się do niej przygotować odpowiednio.

mnie z dolegliwości została już tylko konieczność biegania do toalety co 15 minut... /:

Miq super wieści. Możesz troszkę odetchnąć i cieszyć się Sylwestrem.

Kunda ryzyko w teście PAPPA znacząco rośnie po 35. roku życia. Któryś współczynnik się zmiania i dlatego wyniki są dużo gorsze. Znajoma (37 lat) z PAPPA miała ryzyko z. Downa ok 1:200, w USG wszystko dobrze było. Lekarz powiedział jej, że ze względu na wiek tak duże ryzyko. Dziecko urodziło się zdrowe.

hej sylwestrowo
miq dobrze, ze wszystko ok, teraz dużo odpoczywaj! i pozytywne myśli masz mieć! :-)
karolina to przyjemnej imprezki my na chwilę też do mojego brata a i znajomi z dziećmi tam będą, ale na 12 to już w domku
mi z objawów to bóle żołądka i mdłości (le to chyba z kataru) siku, piersi mam bardzooo wrażliwe, no i powoli zaczyna mi dokuczać kręgosłup ale ja mam skrzywienie II stopnia i czekam tylko na 12 tydz. jak bedę mogła juz ćwiczyć
madziuula masz rację czas szybko leci, też pamiętam sylwka zeszłego roku jakby to było w zeszłym tygodniu
ewelak szczęśliwej podróży :-) ciekawe jak Zosia zareaguje na tatę? :-)
ola tobie również szczęśliwej podróży

A na nowy rok życzę Wam zdrówka i oby wszystko co sobie zaplanowałyście się spełniło :-)

Dziewczyny w nadchodzącym Nowym Roku życzę przede wszystkim zdrówka, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień, prawdziwych przyjaciół i aby 2015 był dla każdej z nas bardzo szczęśliwy. Niech czas do lipca będzie pełen wzruszeń, chwil szczęście i fajnych kopnięć :-)

P.S. Nie miałam usg, bo stojąc już w kolejce do rejestracji, okazało się, że Pani doktor zgłosiła dziś nieobecność. A że jest to usg genetyczne i nie mogę kilku tygodni czekać, po awanturze zapisali mnie jako pacjentkę dodatkową na badanie w piątek.

Ostatnia edycja:
Miq uhhh super że wszytsko ok :)

U mnie z dolegliwości to tylko kręci się w głowie... bardzo mnie to martwi :/ chyba do 12 będe siedziała jak na jakiejś szpilce ehhh

NAJLEPSZEGO W 2015 R. SAAAAMYCH RADOŚCI :)

jestem po badaniach prenatalnych wyszlo wszystko ok tylko musialam isc na spacer bo nie chiała sie obrócic :) no i prawdopodobnie bedzie dziewczynak a tak chciałam chłopczyka mam nadzieje ze jeszcze tam cos urosnie :)
czu
je sie lepiej herbatka z miodem dziala cuda :)
życze wam wszystkiego dobrego w nowym roku

jestem po badaniach prenatalnych wyszlo wszystko ok tylko musialam isc na spacer bo nie chiała sie obrócic :) no i prawdopodobnie bedzie dziewczynak a tak chciałam chłopczyka mam nadzieje ze jeszcze tam cos urosnie :)
czu
je sie lepiej herbatka z miodem dziala cuda :)
życze wam wszystkiego dobrego w nowym roku

Gosia rozumiem Cię :))) Ja w pierwszej ciąży też bardzo chciałam chłopca jeju wstyd przyznać ale jak usłyszałam dziewczynka to aż później mi było głupio przed ginem za moje "acha" :D a teraz chciała bym drugą taką łobuziarę :) Ł. chciał by chłopaka ale mówi że najważniejsze by zdrowy bombelek był ;) więc wiesz preferencje się mogą zmienić no i Oliwia to cała córeczka tatusia dosłownie :)

no to super:-) ja też tylko jakiś ból odczuwam to już czarne myśli a nasze dzieciaczki sobie tam fikają i niczym się nie przejmują;-)

Ból w podbrzuszu ma prawo być w końcu rosną te nasze łobuzy,ale jak coś Was niepokoi zasuwać do lekarza,ja przez 6 dni dałam cisikowi taką dawkę stresu,że jestem zła teraz na siebie
Kochane w nowym roku życzę Wam "0" stresów,pierwszych kopniaczków,pięknych brzuszków i zdrowych maluszków:D

reklama
no to dobrze ze nie jestem sama :p masz racje najwazniejsze by bylo zdrowe.
a mo
j M ma juz corke z pierwszego zwiazku tez Oliwie:) wiec wiem ze cała córeczka tatusia

Do góry