reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

A nawet nie wiem. Zawsze musi być trochę chloru bo wtedy jest czyściej. W jakiś głupich artykułach widziałam info, że woda powinna mieć 36 C, ale to by było jak pływanie w zupie, mozna dziecko przegrzać. Tam gdzie chodzimy jest 30-32 i jest ok. Dzieci nie marzna.

reklama
Dalej mam problem by napisać dłuższą wiadomość, więc teraz będzie ta druga część. Dziewczyny jaką kaszkę kupiłyście/ planujecie kupić przy rozszerzaniu diety? Ja na pewno odrzucam wszystkie z dodatkiem cukru i mam dylemat czy pójść na łatwiznę i wybrać Bobovitę czy też kupować w necie kaszki Holle albo czeskie Nominal.

Tak mają jaglaną z ryżem i kukurydzą, ale Hipp rozwalił mnie "przysmakami" na dobranoc z biszkoptami czy sucharkami :-) Zostanę przy ich słoiczkach.

Blacksilk- też miałam dylemat jakiś czas temu jak zaczęłam wprowadzać kaszki.. Niestety Holle albo Nominal to tylko przez internet (przynajmniej ja nie znalazłam u nas w sklepach). Z Bobowity masz na początek jest tylko kleik ryżowy (niestety są po nim zaparcia jak to po ryżu). Ja ostatecznie dałam z Nestle kleik kukurydziany –wiem że ma dodatek cukru ale u mnie nic innego nie znalazłam. Jak znasz jakaś firmę dostępną normalnie w sklepach co ma kleik kukurydziany bez cukru to podaj-dzięki. Co do kaszek to niestety większość jest mlecznych lub smakowych więc ja je odpuściłam. Ten kleik podaję tylko na noc do butli i to 2 łyżki a nie 6-8 jak zalecają bo moja mała też kluskaJ
Ja dziś zaczęłam podawać marchewkę i niestety malej w ogóle nie przypadło do gustu podawanie łyżeczką. Cały czas zaciskała mi usta i ostatecznie się rozpłakała. Jutro druga próba.

Kaszki Holle sa w Piotrze i Pawle. Ale ja sie trochę obawiam po tej akcji z zeszłego roku, kiedy je wycofywali bo zawierały jakieś substancje psychoaktywne... Pewnie już sa poprawione, ale jakieś obawy mi pozostały. Ja starszej córce dawałam Sinlac. I teraz tez planuje dawać Małemu

reklama
Do góry