reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

No kolega też narzekał na służbę zdrowia w UK. Leczyli mu zapalenie ucha paracetamolem chyba w sumie dwa miesiące, skończyło się tak, że dopiero mama w Polsce ubłagała znajomego lekarza o antybiotyk i wysyłała mu kurierem.. Żadna skrajność nie jest dobra.

Tak Thriade dokładnie tak jest. Tu wszystko leczy się paracetamolem i herbatą z miodem albo antybiotyk z grupy penicylin (i tylko) na WSZYSTKO!

reklama
Olga przede wszystkim właśnie woda - to jednak spora różnica, bo w wodzie podniesiesz bez trudu nawet grubasa. Po drugie nóżki do góry i wsparcie z wielu stron. No ale do mnie to i tak nie przemawia jakoś. Zresztą według mnie nic nie przebije wspólnej kąpieli:D Tylko tak się kąpiemy:D

no tak, ale woda odciąża, jeśli się w niej unosisz, a nie jak siedzisz dupskiem na dnie i masz wodę do pasa (; do mnie też to nie przemawia.

Woda odciąża niezależnie od tego czy się w niej unosisz czy w niej siedzisz, ale im więcej ciała zanużone tym lepiej, więc i w wiaderku powinno być jak najwięcej wody.

Prawo Archimedesa - Ciało zaburzone w cieczy traci pozornie na ciężarze tyle, ile waży ciecz wyparta przez to ciało.

Ostatnia edycja:
My dzisiaj po wizycie u neurologa. Stwierdziła lekką asymetrię i dała skierowanie na rehabilitację przez to że sie nie podnosi do siadu.
Żeby tego było mało dała profilaktycznie skierowanie na badanie krwi i wyniki do bani. Żelazo norma od 70 a u nas 49 a co za tym idzie cała morfologia zła. Jutro z wynikami do pediatry lecę. Płakać mi się chce normalnie:-(

My dzisiaj po wizycie u neurologa. Stwierdziła lekką asymetrię i dała skierowanie na rehabilitację przez to że sie nie podnosi do siadu.
Żeby tego było mało dała profilaktycznie skierowanie na badanie krwi i wyniki do bani. Żelazo norma od 70 a u nas 49 a co za tym idzie cała morfologia zła. Jutro z wynikami do pediatry lecę. Płakać mi się chce normalnie:-(

Ola a jak się karmicie?

Jesteśmy na mm Hipp Bio Combiotic. Zobaczę co mi jutro pediatra powie czy przepisze żelazo i czy mleka nie trzeba będzie zmienić. A jeszcze ostatnio mówiłam do męża ze misiu taki bladzienki.

reklama
Moja Hania miała oznaczaną morfologię w 6 tygodniu. Wyszła nieznaczna anemia fizjoloficzna, bardzo często występująca w tym okresie. Jeśli pediatra przepisze Wam żelazo to najlepiej takie, które nie barwi dziąseł/zębów.

Do góry