reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Nie mamy TV, ale planuję obejrzeć kiedyś w necie.
Byłyśmy dziś na szczepieniu, rota i pneumokoki. Te drugie podobno najbardziej bolesne. Godzina płaczu za nami.

ogladacie na tvp2 moje 600 gramow szczescia boze takie malenstwa
No ja oglądam.. Leżałam w tym szpitalu na patologii...

Nie mamy TV, ale planuję obejrzeć kiedyś w necie.
Byłyśmy dziś na szczepieniu, rota i pneumokoki. Te drugie podobno najbardziej bolesne. Godzina płaczu za nami.

O nie mnie czeka szczepienie na pneumokoki po wszystkich świętych oby tyle nie plakal:-(
U mnie nie było różnicy między 6w1 a tym na pneumokoki. Chwilę popłakała i poszła spać... Obrzęku ani po tym ani po tamtym szczepieniu nie ma.

Cześć Baby :)
tyle się dzieje ,że nie mam czasu skrobnąć ;)
Ale nosa ma moja pediatra.
Skarżyłam się jej na duży odruch moro i kiepskie spanie w dzień Młodego -wysłała nas do neurologa.Jesteśmy po badaniu i okazało się,że Mały ma lekką asymetrię i kręcz szyji, nie łapie symetrii ciała, trochę zaburzone czucie głębokie.I trzeba rehabilitować, będziemy ćwiczyć , mamy też kupić specjalną poduszkę/ klin do spania Ma to ulepszyć jego życie ( a także nasze)
Jak wczoraj zobaczyłam rehabilitację ,po której spał 2 godziny ( w dzień sypia max 2 minut na raz ), widziałam jak się rozluźnia w trakcie -jestem w ciężkim szoku...
Czeka nas trochę pracy i przestawienia się na inne noszenie, podnoszenie ,trzymanie.

Wrzesień ciężki dla nas był -trzeba było wpaść w rytm szkolny.
Starszak wszedł w szkołę jak w masło ,Młodszak trochę gorzej -ale w zasadzie nie jest źle.
Jedziemy w sobotę do rodziców, niby się cieszę ,bo zobaczę Dziadka ,moje Bratanice-Potworzyce no i rodziców ...jednak wiem , że wrócę zmęczona jak fix..

a Maluch cudny .Gada ,śmieje się uwielbia oglądać "swoją" czarno białą książeczkę -obrazek z serduszkami oglądał dziś 25 min;)...gdyby jeszcze w dzień dał popracować .....ale do tego też dojdziemy

kurcze ,mam problem z mega suchą skórą ...olej kokosowy nie daje rady...co na to ? co polecacie ?

Klara dobrze, że maluch zdiagnozowany . Do noszenia i podnoszenia się przyzwyczaicie. Mój starszak też nie łapał osi ciała i do tego zmniejszone napięcie miał więc też musieliśmy go zwijac w kulkę. Wyrównał jak miał 15 m-cy. Wtedy zaczął chodzić. Do 10 m-ca życia tylko leżał. U nas rehabilitacja to był koszmar czyli 30 min darcia się, a rehabilitant najlepszy na świecie. Powodzenia
My dzisiaj po pierwszym szczepieniu 6w1 i rota . Rota chciałam z pneumo tak jak Wy ,ale Łukasz ma już 12 tyg i byśmy się nie wyrobili. Poszło bez problemu . Twardy tak samo jak brat. Po szczepieniu póki co też spokój.
Spokojnej nocy

reklama
Do góry