reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

No prawie cała głowa i trochę brwi smaruje oliwka potem myje no i próboje czesac ale efekty znikome nie wiem już co robić :-( przecież nie będę tego zdrapywac bo podrażnie jej skórę patka masz jakiś sposób????

reklama
U nas też delikatnie się robiło raz ale pomogło odstawienie białka krowiego. Ale teraz znów zaczyna się pojawiać i za radą którejś z mam kupiłam ziajke na ciemieniuche i zobaczymy czy pomoże

Madziula ja z pierwsza córcia miałam też tak jeździłam do dermatologa kupowałam drogie szampony i nic nie pomagało a moja ciocia zawsze mówiła ze masło pomaga ale ja nie chciałam jej wierzyć hihi ale w końcu posłucham się jej i pomogło przy drugiej córci tez tak odrazu zrobiłam. Weź masło jakie masz w lodowce na przykład delme( ja pierw biorę trochę na palce i te maslo tak 'mietosze' żeby nie było takie zimne i smaruje na główkę ( z pół godziny przed kąpielą) potem normalnie myje i potem trzeba wyczesac z włosem i pod włos na drugi dzień było już mniej to jeszcze raz to zrobiłam i na trzeci dzień tylko w jednym miejscu przeoczyłam to jeszcze raz zrobiłam i główka czysta jest. jak jest uwas tak dużo to możesz jeszcze przed kąpielą wyczesac i po kąpieli jeszcze raz.
Umnie dwa razy pomogło fakt ze ja byłam cala w maśle bo nie chciała na reczniku leżeć hihi ale jej pomogło :)

My stosujemy ziajke na ciemieniuche i oliwke. Zczesuje szczoteczka do mycia zębów średniej twardości, a później mieciutka szczotka do włosów. Z głowy już nam zeszła całkowicie a mieliśmy same żółte strupki, walczymy jeszcze z brwiami nie stosuje na nie ani ziajki, ani niczym nie szczesuje, smaruje tylko oliwia więc pewnie dlatego tak dlugo to badziewie sie nas trzyma.

Madziula ja z pierwsza córcia miałam też tak jeździłam do dermatologa kupowałam drogie szampony i nic nie pomagało a moja ciocia zawsze mówiła ze masło pomaga ale ja nie chciałam jej wierzyć hihi ale w końcu posłucham się jej i pomogło przy drugiej córci tez tak odrazu zrobiłam. Weź masło jakie masz w lodowce na przykład delme( ja pierw biorę trochę na palce i te maslo tak 'mietosze' żeby nie było takie zimne i smaruje na główkę ( z pół godziny przed kąpielą) potem normalnie myje i potem trzeba wyczesac z włosem i pod włos na drugi dzień było już mniej to jeszcze raz to zrobiłam i na trzeci dzień tylko w jednym miejscu przeoczyłam to jeszcze raz zrobiłam i główka czysta jest. jak jest uwas tak dużo to możesz jeszcze przed kąpielą wyczesac i po kąpieli jeszcze raz.
Umnie dwa razy pomogło fakt ze ja byłam cala w maśle bo nie chciała na reczniku leżeć hihi ale jej pomogło :)

Delma to nie jest masło, tylko margaryna, ja ogólnie raczej polecałabym smarowanie olejem kokosowym lub z pestek winogron, generalnie chodzi o tłuszcz, a te wymienione przeze mnie są zdrowe. i absolutnie nie wolno tego zdrapywać, odradzałabym szczoteczki do zębów, tylko wyczesywanie, inaczej można dziecku uszkodzić skórę głowy.

jak lezalam w szpitalu to jedna z mam opowiadala jak jej corka spadla. byla przebierana na pralce po kapieli. mama siegala po jakis kosmetyk a mala w tym momencie sie przekrecila. i wyladowala pomiedzy pralka a kaloryferem. na szczescie nic sie nie stalo.

reklama
Do góry