reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
klaudia81.81- u mnie widzi ale tylko za postaciami, za mniejszymi przedmiotami tj. zabawki nie.

Dziewczyny czy któraś z was podawała albo podaje maluszkowi DEBRIDAT? jeśli tak to czy były efekty i jak szybko widoczne?

Moja go brała i zmiana była taka ze w kocu wypróżniala sie sama bez czopka, ale to było błędne koło bo okazało sie ze ma alergie na białka mleka krowiego i odkąd jest na bebilon pepti bez żadnych leków oprócz probiotyku to wypróżnienia ładne bez płaczu.

Filip je Hippa ma 2 m-ce i 10 dni zjada 120 i czasami jest mu mało lub szybciej jest głodny a na opakowaniu jest napisane że 3 m-c 150 ml i nie wiem jak to rozumować czy jak skonczy 3 mc czy jak go zaczął

na mój rozum, to ja ma 3 miesiące, teraz nie powiesz, że ma 3, tylko np. 2,5 (mimo że zaczął 3 miesiąc życia).

mój ma 2,5 miesiąca i je ok. 120 ml, wczoraj mu się raz zdarzyło zjeść 150 ml. ile teraz waży, to nie wiem, ale 2 tygodnie temu ważył 5500 g. w ciągu dnia je co ok. 3 godz., ale tak o 21-22 idzie spać i je dopiero ok. 3, potem o 7, a potem już normalnie co ok. 3 godz.

Moja dziś przespala całą noc od 21 do 7 rano.... =-O A je też max do 120ml ale najczęściej mniej bo woła nieraz co 2 godz i zjada 60-90ml... Ale u nas jeszcze czasem zażąda piersi więc i mm mniej potrzebuje... A mamy 2 miesiące i 9 dni. Mała ur 3900 a mamy już pewnie z 6kg spokojnie...

U mnie mała zjadała do 150ml i 6 posiłków a ma 8tyg. i lekarka powiedziała że to dużo za dużo ale mała tyle chciała i płakała jak dostawała mniej. Teraz staramy się dawać 6 posiłków po 120ml wg. jej zaleceń i nawet nie było problemu z przejściem na mniejszą ilość. Urodziła się z wagą 2690 a teraz waży 4860.
wichurka82- widzę że u nas podobnie z dzieciaczkami. Właśnie obawiam się tego że dostaje tyle tych specyfików a nikt nie stwierdza do końca co jej jest tylko same podejrzenia bo nie mogą sprawdzić na co ma alergie bo jest na nutramigenie a odstawić też na razie nie mogę bo o już jej czwarte mleko… zrobię chyba tak że poczekam aż skończy 3-4mies i spróbuję jej dać ten bebilon pepti. Ahhh te alergiki…

ej, mam takie głupie pytanie, jak się bawicie albo jak "uczycie" swoje dzieci? bo ja się czasem zastanawiam, czy nie mam za mało interakcji z Olafem, chociaż w sumie nie wiem co jeszcze poza gadaniem, czytaniem i machaniem zabawkami mogłabym robić (;

My również się tak bawimy/uczymy. Dodatkowo u nas YouTube i muzyka, którą puszczalam Hani w ciąży plus piosenki dla dzieci z wokalem mamy :-) Cieszy się wtedy bardzo.

Problem natomiast mamy z leżeniem na brzuszku, bo w dalszym ciągu nie przepada za tym i często pojawia się płacz

reklama
U nas tez leżenie na brzuszku to zmora :/ toleruje to jak leży na nas i sama jak ma dobry humor - ale to wtedy góra 5 min i juz się przekreca! Jestem wytrwała i codziennie próbujemy, może się przyzwyczai :)

Do góry