reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Thriade u nas zielone kupki były jak mała wypijala zbyt dużo mleka pierwszej fazy które zawiera najwięcej laktozy. Ale potem zaczęliśmy jej dawać mm więc to pomogło, a może trochę ściągaj przed karmieniem??

reklama
Trochę śluzu tez było. Co do odciagania przed karmieniem to u nas niewykonalne. Mloda na jedzenie jest w stanie poczekać max 3 min a potem jest awantura nie z tej ziemi.

U nas teraz po Bebilon pepti mała ma zielone kupki, ale wszystko inne zeszlo, wysypki sucha skóra i ciemieniucha więc na skaze pomaga. Na brzuszek dajemy też probiotyki

A to miałaś osobno innego dnia? Aaa i ile w sumie to zastrzyków? I jak się twój mały trzyma po tej serii?

Tego samego. Chodziło mi o to, że drugie generalnie szczepienia. Teraz miał 3 wkłucia (5w1, men b, pneumokoki) no i doustnie rota. Pierwszy dzień masakra. Usypianie go godzina, spał 5-10 minut i straszny krzyk. Tylko na rączkach i to w określonej pozycji. Wczoraj dużo lepiej, ale do południa jeszcze trochę marudny. Za to chyba teraz odsypia. W nocy wstał dopiero o 4.30, później po 8 tylko na jedzonko i cały czas śpi

U nas po Dadzie też się zrobiło odparzenie,ale nam pomógł super ltem Nappiderm,po jednym dniu i po odparzeniu.Espumisan nic nie daje,jak były prężenia się i stękanie o 5.00 rano,tak zostało.Może spróbuję z tym delicóem,chociaż innych objawów brak.Wysypka zniknęła,skóra ładna,no i ciemieniucha po 2 razach zastosowania Ziajki ma ciemieniuchę zniknęła.Szczerze polecam.No i mój też czasem na zielono się spryka:-)

wa ja mam juz 3 miesiace :-D:-D 12043017_963259380411998_677208689491716732_n.jpg

Załączniki

• 12043017_963259380411998_677208689491716732_n.jpg
    12043017_963259380411998_677208689491716732_n.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 62
ej, mam takie głupie pytanie, jak się bawicie albo jak "uczycie" swoje dzieci? bo ja się czasem zastanawiam, czy nie mam za mało interakcji z Olafem, chociaż w sumie nie wiem co jeszcze poza gadaniem, czytaniem i machaniem zabawkami mogłabym robić (;

reklama
ej, mam takie głupie pytanie, jak się bawicie albo jak "uczycie" swoje dzieci? bo ja się czasem zastanawiam, czy nie mam za mało interakcji z Olafem, chociaż w sumie nie wiem co jeszcze poza gadaniem, czytaniem i machaniem zabawkami mogłabym robić (;

Poza wymienionymi przez Ciebie my dużo gadamy - gugamy i teraz jak mowie do niej aaaa ona odpowiada guuu. Bo sama już nas zaczepia nie płaczem a właśnie mówiąc bądź krzycząc aguuu. Gugamy jeszcze inne zwroty :)
Od środy ćwiczę z nią codziennie buziaczki - jeszcze bez powodzenia :)

Do góry