reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
A my właśnie wróciliśmy z prywatnej wizyty u pediatry.. niestety zamiana mleka bebilon na enfamil doprowadziła do jeszcze gorszego stanu naszą Ole...
Okazało się że mała ma nietolerancje laktozy. Jesteśmy teraz na aptecznym nutramigenie i dodatkowo kropelkach z enzymem laktozy na trawienie. Ciekawe ile to potrwa i czy mała z tego wyrośnie.
Mam nadzieję że będą jakieś rezultaty bo widać jak mała cierpi a my bezsilni na to...:-(

Zulugulka- kciuki! Dawaj znać co i jak!

U nas beznadziejny dzień. Młoda w nocy nawet ładnie spała,ale jak wstała o 4 na karmienie to zasnęła dopiero o 6. Potem o 9 jak się obudziła to usnęła koło12 na 30 min i dopiero TERAZ na dłużej mi się ją udało uśpić. Wisiała na cycku tyle, że zaczął mi krwawić sutek. Potem ulała mi krwawym mlekiem (okropny widok). Położna mówi, żeby się nie przejmować i można nawet karmić z krwią, bo krew jest jałowa. Podczas przewijania osrała własnego ojca, przewijak, drzwi do pokoju, WÓZEK, kocyk i podłogę. Nie pytajcie jak to możliwe. Ledwo zipię!

EDIT: No już się obudziła :( A tak w ogóle to obróciła się sama na brzuszek :szok: Nie za wcześnie na to? Normalnie nie nadążam za nią. Już raz z lewego boku widziałam jak się przewraca na plecy i na prawy bok, a potem po chwili na brzuch - ale myślałam, że to przypadek (za mocno się przetoczyła), a teraz ją znalazłam w łóżku leżącą na brzuszku.... A kładłam na pleckach!!

Ostatnia edycja:
Thriade - sprawdziłam, w moim poradniku napisano, że dziecko może umieć przewracać się z boku na plecy po ukończeniu drugiego miesiąca. Jak dla mnie to raczej nie powód do obaw, że maluch robi coś dużo wcześniej niż zakłada norma;-)

Nie no jaja, znowu przewróciła się z lewego boku, na przeciwną stronę łóżka (przez plecy i prawy bok) na brzuszek i śpi w takiej pozycji.. Kurde i tak jej nie zostawiałam nigdzie samej np. na kanapie, ale teraz to nawet będąc z nią to wzroku nie można odwrócić na sekundę bo nie wiadomo kiedy się przewróci na bok...

Kurcze myślałam, że już mi się krwawienie skończyło - było takie małe plamienie od kilku dni, kilka kropel na wkładce, a dziś znowu jest więcej :/

Od kiedy można smarować bliznę contractubexem? Ja na razie zaklejam ją plastrami Sutricon: Produkty , poleciła mi koleżanka po dwóch cc. Cena odstrasza, ale można je ciąć i jeden mi starcza na trzy razy. Fajne jest to, że mnie przestała urażać bielizna - a to był najgorszy dyskomfort.

reklama
Thriade - sprawdziłam, w moim poradniku napisano, że dziecko może umieć przewracać się z boku na plecy po ukończeniu drugiego miesiąca. Jak dla mnie to raczej nie powód do obaw, że maluch robi coś dużo wcześniej niż zakłada norma;-)

U mnie piszą, że to umiejętność, która można zaobserwować w trakcie drugiego miesiąca. Tak czy inaczej silna dziewuszka.

Do góry