reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ja miałam nacinanie, w szpitalu dostawałam Altacet na opuchliznę, dobrze podziałał i za radą położnej stosowałam jeszcze maść nagietkową, też ładnie przyspieszyła gojenie.:tak: Szwy już się rozpuściły, ale zostało jeszcze zgrubienie, odczuwalne przy dotyku. Też starałam się, żeby był dostęp powietrza i dość długo nosiłam te siateczkowe majtki.

My na usg mamy szybko się zgłosić,bo po ułożeniu miednicowym powinno się szybko,żeby ewentualnie szybko zacząć działać.mamy wizytę 18 czyli w 5 tyg.
Kornel też miętosi mi piersi i się wścieka bo wolno leci.karmie cyckiem ewentualnie dokarmiam na noc mm- ale to max 30ml.
Muszę chustę kupić,bo mi plecy wysiadają.
Jak znoszą maluchy upał?mój przy cycu cały dzień,tata jest zły,bo za ciepły....mamusia zimna do noszenia super.
Dziewczyny po cc jak długo z was leciało?bolą was blizny?moja ciągnie,brzuch drętwy pod blizną zgrubienia i boli....chyba lekarz się szykuje....

Załączniki

• WP_20150803_08_41_29_Pro.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 54
Może znajdą inny sposób i nie trzeba będzie szwów zakładać. Dziewczyny oszczędzajcie się i uczcie się na błędach innych. Połóg jest po to żeby dojść do siebie a ja głupia myślałam że już mogę wszystko:(

My usg mamy jak mała będzie miała 4 tygodnie.

Jej jaka tragedia moja ciocia zmarła (mojej mamy brata zona) byli córkę odwiedzić ona trochę dalej mieszka z mężem wracali do domu stali w korku na autostradzie i samochód dostawczy nie zauważył korka i nie zdarzył wyhamować uderzył w ich samochód.... Pierw była w śpiączce ale nie przeżyła miała 30 złamań :( wujek tez jest trochę polamany jeszcze nie wie ze jego żona nie żyje lekarze nie pozwalają mówić bo jego stan może się pogorszyć. Strasznie mi żal moich kuzynek takie młode i juz bez mamy :( jedna ma 2 letnia coreczke. ale ten świat jest niesprawiedliwy. Musiałam się wyzalic.....

Kati moj pierwszy mial ziarniaka po odpadnieciu pepka i ciocia pediatra poradzila smarowanie kwasem borowym i znikl :)
klaudia ale kwas borowy jest niewskazany noworodkom
Kwas borowy (opis profesjonalny) | Medycyna Praktyczna: opis, ceny, refundacja
My na usg mamy szybko się zgłosić,bo po ułożeniu miednicowym powinno się szybko,żeby ewentualnie szybko zacząć działać.mamy wizytę 18 czyli w 5 tyg.
Kornel też miętosi mi piersi i się wścieka bo wolno leci.karmie cyckiem ewentualnie dokarmiam na noc mm- ale to max 30ml.
Muszę chustę kupić,bo mi plecy wysiadają.
Jak znoszą maluchy upał?mój przy cycu cały dzień,tata jest zły,bo za ciepły....mamusia zimna do noszenia super.
Dziewczyny po cc jak długo z was leciało?bolą was blizny?moja ciągnie,brzuch drętwy pod blizną zgrubienia i boli....chyba lekarz się szykuje....

nie wiedziałam a my mieliśmy ułożenie miednicowe a jeszcze nie zapisani:szok:
ze mnie leciało ok 2 tyg potem nic a po wizycie u gina 2,5 tyg znów zaczęło na 3 dni teraz juz nic, blizna nie boli ale od wczoraj ciągnie po lewej stronie bo byłam na spacerze i szarpnęłam 2 razy wózek i bolało. A lekko drętwy pasek nad blizną to chyba norma co nie. Nastepną wizytę u gina w 6 tyg połogu

patka współczuje...

patka straszna tragedia. Mnie przerażaja te codzienne newsy z polskich dróg... co chwilę ktoś ginie..

Dziewczyny trochę mi podkrwawił kikut przy pielęgnacji.. Czytam na necie, żeby się nie przejmować jeśli tylko się trochę krew sączy.. popsikałam to octeniseptem, przyłożyłam gazik jałowy na chwilę. Myślicie, że powinnam się niepokoić?

Thriade miałam ta sytuacje przy pierwszym i przy drugim dziecku. Bez paniki. Psikanie octeniseptem i ewentualnie doczyszczanie patyczkiem kosmetycznym i było i jest w tym przypadku ok:)

reklama
ja bym patyczkiem nie czyściła, bo się włókna z niego mogą zaplątać, raczej gazikiem jałowym bym doczyszczała. ale martwić się nie musisz, u nas było to samo, położna powiedziała, że to może się zdarzyć.

Do góry