reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

hej
mało mnie tutaj ale nie mam czasu dosłownie!
Tymon jest grzeczny czasem coś pomarudzi jak wszyscy szczególnie jak nie odbił dobrze albo za ciepło itd.
Pępek nam odpadł ale mamy ziarniaka i próbujemy zasuszyć go a jak nie to pediatra zobaczy w pon i zadecyduje.
Po 3 tyg waży 4060 g i mierzy 56 cm :-)
A czas leci niesamowicie, mały tylko na moim cycu wiec czasu dużo na karmienie przeznaczamy potem jakiś obiad i zabawa z Matim jak mały śpi. M. remontuje więc całymi dniami go nie ma.
Czasu na bb nie mam za dużo...
A kilogramy lecą zostało mi 1 kg na plusie do wagi przed ciążą :-D a podejrzewam, ze pójdzie więcej.
Rana po cc zagoiła się rewelacyjnie mam tylko cieniutki paseczek, nie używam żadnych maści ani pasa - lek. odradzał, brzuch mam malutki, a myłam się wodą z szarym mydłem, pryskałam oceniseptem a teraz tylko szare mydło na zakończenie kąpieli.
Pozdrawiam Was :-)

Kati moj pierwszy mial ziarniaka po odpadnieciu pepka i ciocia pediatra poradzila smarowanie kwasem borowym i znikl :)

reklama
A ja jutro mam jechać na oddział bo mi się rana w jednym miejscu rozeszła i kawałek "czegoś" wylazlo i sączy się krew z tego, chyba mi szew założą:(

Hmm to moze ja też powinnam zmienić jej mleko tylko tego enfamilu jeszcze pół puszki mam... Kagusia a czemu tylko mm?
Chwilowo śpi moja niunia wy też tak macie że jak śpi to się napatrzec nie możecie na swoje maluszki no normalnie tylko schrupac;-)

Madziula to dobrze że masz jeszcze enfamil bo nowego mleka nie można od razu wprowadzić tylko stopniowo zamieniać codziennie po jednym karmieniu i obserwować czy nic się po nowym nie dzieje.

Nie wiem czy to miało wpływ ale ze dwa razy wózek wnioslam do domu ale to tylko 5 schodów bo na szczęście parter a akurat nikogo w domu nie było

Mogło mieć wpływ bo ja raz małą w foteliku z auta do domu przynioslam i mnie też potem bolało i delikatnie mi w jednym miejscu plamila rana ale nie rozeszła się na szczęście. Ale narazie staram się więcej nie dźwigać

Stef na szczęście nie ulewa, dosłownie raz mu się zdarzyło i to malutko. Jego starsi bracia też nie ulewali.

A USG bioder to się nie robi między 6 a 12 tygodniem? Słyszałam, że wcześniejsze badanie jest niemiarodajne.

Dziewczyny po nacięciu lub pęknięciu krocza. Smarujecie czymś bliznę?

reklama
widzę po fotkach że nie tylko moja taka kudłata :-)

u mnie waga spadła do 63 kg z 74,5 do tej z przed ciąży jeszcze 5kg a docelowo chciała bym warzyć 55 ale wezmę się za siebie na jesień;-)

kagusia rozumiem ja na razie staram się łączyć kp z mm ale chyba nie dobrze mi to idzie bo widzę że szala się przechyla na stronę mm mała ma jakieś napady krzyku rzuca się przy piersi i jak by ze złością chwyta pierś wykręca buzię jak by nie mogla zassać ja aż wyje z bólu no i podaje mm i błedne koło się zamyka nie wiem czy nic tam nie ma czy po prostu ona znalazła sposób by zmusić mnie do podania butelki i nie musiała się wysilać przy piersi........

co do usg bioderek mi od razu w szpitalu dali termin do przychodni na 31 sierpnia........

ewcia z ja miałam nacięte ale nie smaruje w szpitalu kazali tylko myć często i wietrzyć a tak w ogóle to niestety ale jeszcze mnie boli jak dużo na nogach jestem myslałm ze szybciej wrócę do formy no i czuje tam takie zgrubienie po palcami ........

Ostatnia edycja:
Do góry