reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Nie było tak źle mały przespal podróż obudził się przed samym badaniem ale dałam mu smoczek i nie płakał :-) najważniejsze że usg wyszło dobrze i juz nie ma poszerzone miedniczki :happy: tylko zostało mi usg bioder.
co do pępka to ja zauważyłam że ma wypukły wcześniej nie ma chyba ma też ta przepukline ale z tego co wyczytałam nie jest to groźne i mija samo zobaczymy jak będzie

reklama
Aneczka gratuluję:-)mały przybrał przez tydzień 220g.więc chyba ok.Już ma prawie wagę urodzeniową.U mnie szwy zdjęte.Mogłaby juz zacząć waga spadać;-)na razie spadło tyle co brzuch,a gdzie reszta.

Nie było tak źle mały przespal podróż obudził się przed samym badaniem ale dałam mu smoczek i nie płakał :-) najważniejsze że usg wyszło dobrze i juz nie ma poszerzone miedniczki :happy: tylko zostało mi usg bioder.
co do pępka to ja zauważyłam że ma wypukły wcześniej nie ma chyba ma też ta przepukline ale z tego co wyczytałam nie jest to groźne i mija samo zobaczymy jak będzie

Jakbys miala jakies informacje na temat przepukliny od lekarza to prosze napisz, bo ja mam wizyte dopiero za tydzien a zreszta angielscy lekarze wszystko bagatelizuja wiec chcialabym wiedziec co w PL o tym mowia.

Julia mojej przyjaciółki córeczka miała niedużą przepuklinę pępka i sama się zagoiła, czy jak to nazwać:)

teraz się zastanawiam czy mój nie ma, jutro mam wizytę to się podpytam.

Blacksilk trzymam mocno kciuki.

U nas połoznej nie było i nie będzie :).Zarejestrowane mam dzieci do Medicover a tam nie ma funkcji położnej rejonowej ;)
I sądząc po waszych komentarzach może dobrze..

Dziś był masakryczny dzień .Dzień mojej frustracji wielkiej i załamania macierzyńskiego ...dzień mokrych oczu i totalnej rezygnacji ...
Cały dzien przy cycku. karmienie co chwila .Kornel prężący się co chwila i wkurzający na cycka , nie spał prawie przez cały dzień ...w końcu około 18 poddałam się dziecko dostało mm ....zjadł i zasnął ...a ja do laktatora -naciągnęłam nie dużo bo za każdym razem po 45 ml ...teraz młody spi ,ale jęczy przez sen

Czy wasze dzieci też jęczą ,płaczą przez sen ( nie pamiętam juz tego u starszaków)
jutro moje starsze dzieci wyjeżdżają z dziadkami na 2 tyg w Bieszczady ...oj bede tęsknić ...bede jednak miała czas tylko dla Kornelka .

Idę spać ....odciągnęłam mleko ,młody śpi ( jeszcze) .
W nocy wstaje Tata do Kornelka ,ja do laktatora.....

Spokojnej wyspanej nocy ....

U nas zdaje egzamin położenie na brzuszek i danie lub nie danie smoczka. Młody czasem jak ręką odjął pada na zsadzie "no w końcu się domyśliłaś mamo" :D

Czesc dziewczyny:). Ola urodzila 30 lipca 2015 r silami natury. Wazy 2690 i 52 cm. Cala i zdrowa. Tak na szybko do szpitala trafilam o 17 w srode a dzis nad ranem o 3:10 urodzilam. Szczegoly opowiem jak wrocimy do domu. Jestem taka szczesliwa i nie moge sie na nia napatrzec:):)

Gratulacje a wczoraj pisałam ze masz na dziś termin i że ostatnia :D

Czy któraś urodziła jeszcze w terminie?

Lista zamknięta. Zastanawiam się teraz jak nas poszeregować - alfabetycznie czy według urodzin dziecka?

Tak jak dziewczyny piszą wg urodzeń dzieciaczków

Z tego co wiem wszystko zależy od wielkości i one przeważnie leczą się same. Trzeba dbać by dziecko nie wpadała w histerię i nie prężyło brzuch.

Czy was też denerwuje ta pogoda? No nie wiadomo jak samemu się ubrać i jak dziecko ehhh
Dziwne to lato albo upał albo zimno :/

No u mnie w prognozie od niedzieli niekończące się upały, codziennie powyżej 30 stopni. Do bani, że w tej Warszawie musimy siedzieć, może nad zalew wyskoczymy chociaż.

Ostatnia edycja:
Hej gratuluję ostatniej rozpakowaniu mamusi. Wszystkie zdążyliśmy w lipcu. Teraz niech dzieci się zdrowo chowają :-)

A u nas bez zmian siedzimy w domu bo dwa dni strasznie wiało a teraz szykują się upały.

Blacksilk jak twoja malutka? Juz lepiej?

Ja tez szczepie 5 w 1

Ciekawe co u Mili juz długo się nie odzywala

Strasznie ponury ten dzień ja chcę słońce :D :D

reklama
Do góry