reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny poproszę o kciuki za Hanie. Trafiłysmy dziś do szpitala, bo mała zaczęła ciężko oddychać. Płuca na szczęście czyste. Jutro rano przewoza nas na laryngologie, bo jest podejrzenie naczyniaka w krtani. Jeśli diagnoza się potwierdzi, to do czasu wyleczenia, Hania nie będzie oddychać samodzielnie. Jestem załamana...
Trzymamy&&&&&&&&

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
U mnie polozna mówiła ze będzie 6-8 spotkań, wczoraj mieliśmy 4. Kurcze małemu powyskakiwaly takie jakby syfki na pupie z ropka albo woda w środku i popękały smaruje bepantenem ale nie widzę poprawy mialyscie podobny problem?

Mi też położna mówiła ze do 6 tygodnia będzie przychodzić, a była dopiero 2 razy. Ogólnie jak dla mnie to już mogła by nie przychodzić bo mnie denerwuje ta babka .. :zawstydzona/y:

U mnie położna była jeden raz i ja jeden u niej w przychodni na ważeniu i nie wiem czy jeszcze przyjdzie. Co do spacerów to mój lubi być wozony przeważnie zasypia:-)
dziewczyny czy wam zawsze odbija po jedzeniu? Bo mi bardzo zadko ja go noszę a on w najlepsze śpi :eek:
blacksilk trzymam kciuki za Hanie

u nas w poniedzialek byla polozna, mala w dwa dni przybrala 60g, wiec super. Kolejna kontrola w pt. Wczoraj sciagniete mialam szwy, ciecie mam dlugie niestety:( stara blizne wycinali :( przy okazji pobytu w szpitalu sprawdzilam malej bilirubine, spadla, wiec tez ok:) U was tez kontrola poziomu bilirubiny robiona byla takim aparacikiem? wystarczy dzidziusiowi do czółka i klatki piersiowej przylozyc. Jeszcze 5 lat temu starszej po prostu krew pobierali :) ewczis- doczytalam, ze u was tez przez skore
dziewczyny, pioszecie o obolalych brodawkach, znacie jakis cudowny sposob na takowe? ja z jednej brodawki mam zrobiona mielonke, krwawi przy kazdym karmieniu, bolu nie opisze..stosuje Malten i lanoline z Ziaji. Co jeszcze? EwciaZ-jakies sugestie? cos poza wlasnym mlekiem?

ja na spacer wybieram sie od wczoraj, ale wyrobic sie nie moge:) moze jeszcze dzis sie uda..:) Jak ubieracie maluszki w taka pogode jak dzisiaj?Dlugi rekawek i cienki kocyk?

co do wyjazdow z maluchami ja chcialabym leciec do rodziny z 6-8 tyg maluszkiem, z tym ze podroz daleka-do Portugalii, wiec sie wacham. Z drugiej strony, to nie wyjazd na wycieczke do hotelu, tylko do rodziny, jakby sie cos dzialo tfu tfu , to latwiej zaradzic.

michasia- jaki masz przepis na taki idealny zegareczek:)

blacsilk- kciukizacisniete!!!!

u nas w poniedzialek byla polozna, mala w dwa dni przybrala 60g, wiec super. Kolejna kontrola w pt. Wczoraj sciagniete mialam szwy, ciecie mam dlugie niestety:( stara blizne wycinali :( przy okazji pobytu w szpitalu sprawdzilam malej bilirubine, spadla, wiec tez ok:) U was tez kontrola poziomu bilirubiny robiona byla takim aparacikiem? wystarczy dzidziusiowi do czółka i klatki piersiowej przylozyc. Jeszcze 5 lat temu starszej po prostu krew pobierali :) ewczis- doczytalam, ze u was tez przez skore
dziewczyny, pioszecie o obolalych brodawkach, znacie jakis cudowny sposob na takowe? ja z jednej brodawki mam zrobiona mielonke, krwawi przy kazdym karmieniu, bolu nie opisze..stosuje Malten i lanoline z Ziaji. Co jeszcze? EwciaZ-jakies sugestie? cos poza wlasnym mlekiem?

ja na spacer wybieram sie od wczoraj, ale wyrobic sie nie moge:) moze jeszcze dzis sie uda..:) Jak ubieracie maluszki w taka pogode jak dzisiaj?Dlugi rekawek i cienki kocyk?

co do wyjazdow z maluchami ja chcialabym leciec do rodziny z 6-8 tyg maluszkiem, z tym ze podroz daleka-do Portugalii, wiec sie wacham. Z drugiej strony, to nie wyjazd na wycieczke do hotelu, tylko do rodziny, jakby sie cos dzialo tfu tfu , to latwiej zaradzic.

Moriam od pewnego czasu karmie ja regularnie co trzy godziny nawet jeśli śpi to staram się tego pilnować. W nocy co cztery. Budzi mnie sama marudzac sobie w lozeczku ;-)
Co do sutkow,ja po prostu zrobiłam sobie przerwę 2,5 dnia bo małą miała moja krew na ustach i odciagalam do butelki. W tym czasie smarowalam naturalną lanolina akurat używam Lansinoh,nie trzeba zmywac przed karmieniem,najczęściej jak się dało...strupki zeszły po kąpieli a teraz są jak nowo narodzone. Zmieniłam sposób podawania jej piersi bo po prostu wcześniej nie robiłam tego prawidłowo. Nie mówię że teraz całkiem nie boli ale jest nie do porównania ;-)

Ja mam ten maltan i szczerze nic nie pomógł na szczescie nie bylo tak zle jak z moim starszakiem, ale wtedy mama kupila mi purelan. na drugi dzien juz wszystko bylo zagojone i od tamtej pory nic nie bolalo

reklama
Mi też położna mówiła ze do 6 tygodnia będzie przychodzić, a była dopiero 2 razy. Ogólnie jak dla mnie to już mogła by nie przychodzić bo mnie denerwuje ta babka .. :zawstydzona/y:

Miałam to przy starszej circe i tej tez sie zdarzyło. Bylismy z tym u dermatologa dziecięcego. Gencjana na wodzie na patyczek do ucha i posmarować te kropki 2xdzuennie, oprócz tego tanno Hermal- taki puder w lotionie- przy każdej zmianie pieluszki i po 2 dniach nie było śladu.

Do góry