reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Thriade bosko .trzymam&&&&& za was.
Basica gratulacje.

Jeśli chodzi o karmienie to wg mojego doświadczenia nie ważne jest jak..ważna jest miłość która dociera do naszych dzieci,poczucie bezpieczeństwa...
Karmisz piersią - super jak nie masz z tym żadnych problemów, jak twoje brodawki nie krzyczą z bólu przy każdym przystawieniu,jak nie płaczesz, bo czujesz się niewolnicą swojego dziecka...
Karmisz mm nie czuj się gorsza, mm to nie jest zło.
Nasze dzieci potrzebują nas , naszej miłości,wiary w nie, bezpieczeństwa,radości z każdej chwili z nimi.potrzebują uwagi i czasu.
Rodząc dzieci trzeba nauczyć się dystansu do siebie i świata.trzeba słuchać się i postępować zgodnie z własnymi przekonaniami.
Karmie Kornela mieszanie...przeważnie cyckiem,przeważniemu starcza,czasem jest jeszcze głodny po godzinie wiszenia...i wtedy sięgam po mm.są też momenty , że mam dość - wywalonego cyca, wiecznej
piżamy,braku siebie ...wtedy sięgam po mm,pozwalam sobie pomóc i nie mam wyrzutów sumienia...
Próbowałam ściągać laktatorem , ale na ten moment szkoda mojego czasu i nerwów.....

Także luuuz i dystans...to pisałam ja matka z 14,5 letnim doświadczeniem.

Ostatnia edycja:
Thriade trzymam kciuki niech już będzie po wszystkim i abyś trzymała malucha w ramionach.

U nas zaczęły się problemy z brzuszkiem. Ani Nan ani Bebilon po każdym jest problem z gazami a mojego mleczka brakuje to już ponad 2 tyg a ja ciągle mam tego mleka za mało. Chyba jutro pójdziemy do pediatry niech coś doradzi bo mały się strasznie męczy.

Thriade trzymam kciuki niech już będzie po wszystkim i abyś trzymała malucha w ramionach.

U nas zaczęły się problemy z brzuszkiem. Ani Nan ani Bebilon po każdym jest problem z gazami a mojego mleczka brakuje to już ponad 2 tyg a ja ciągle mam tego mleka za mało. Chyba jutro pójdziemy do pediatry niech coś doradzi bo mały się strasznie męczy.

Moj tez ma kolke od trzech dni:( ciagle placze i sie prezy :( juz nie mam sily powoli :(

Thriade kciukasy ;-)
EwciaZ uważam że ktoś kto jest pewien tego co robi nie powinien czuć się urażony twoja opinia.
U nas pogoda z horroru,leje zimno brrrr i spalam dziś 4 godz. Mała nie była łaskawa :-/
Mam nadzieje ze u was lepiej ;-)

A ja wlasnie przeszlam terror bo mlodemu przeciekal wenflon i musieli mu nowy zalozyc ... Biedny az sie zanosil a ja malo nie zeszlam ... I nie wiem jak jutro beda chcieli go kluc to sie wypisuje na zadanie ....ale dzis juz pobrali bilirubine

reklama
Do góry