reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzien dobry dziewczyny.

Mnie z samego rana dzis juz tak maz wkurzyl ze normalnie ..... ja jutro juz do szpitala na cc a ten uwaza ze nie ma sensu tak SZYBKO lozeczka skrecac..

reklama
Ja dzis w podlym nastroju... W nocy totalne wyładowania,oberwanie chmury,huki,alarm w Tesco Express a mala zdemolowala mi pęcherz,prawie całą noc coś tam majstrowala byłam z sześć razy w toalecie a mimo to kiedy zasnelam nad ranem obudzilam się z zasiusiana wkładka :-o :-S
Mala jest bardzo nisko,jak pisała któraś z was już wiem co to znaczy kiedy masz wrażenie że zaraz przecisnie rękę na zewnątrz :-/
Życzę wam lepszego dnia niż mój...;-)

Dzieki dziewczyny za rady :-) kupilam herbatke spokojny brzuszek baby&mama med mam nadzieje ze tez pomoze nie jem zadnych zdymajacych potraw, chyba poprostu musze poczekac na efekty no i nauczyc sie go klasc na brzuszku bo narazie takiej wprawy nie mam.

Gosiaczek dziecko powinno leżeć głównie na brzuszku:)

Jak kładziesz na plecach to możesz obrócić łapiąc od spodu między nogami za jedno biodro i popychając za biodro przekręcić na brzuszek, za biodrem pójdzie całe ciałko. To jest sposób, który kształtuje dobre nawyki ruchowe u dziecka:)

Ostatnia edycja:
Hmm.. ja zaczynam obserwować czy coś się dzieje, bo poszłam do łazienki i patrze a tam mokra plama na spodniach.. no posikac to się na pewno nie posikalam ale nie wiadomo czy to nie jakieś pozostałości po czopie sluzowym.. niechcem siać paniki dlatego nawet nikomu nie mowie. ( mam nauczkę :D ) Tylko powiedzcie mi proszę jeśli to by były wody to one będą się sączyc ciągle czy co jakiś czas ? I czy po odejsciu wod zaczynają się odrazu skurcze ? Aaa no i jak to wygląda czy jeśli odejdą na prawdę wody to jest chwila czasu na kąpiel i takie tam czy odrazu na gwałt lecieć na IP ? ( gbs ujemny )

Martysia mi odeszly o 11 na spokojnie sie wykapalam spakowalam torbe nawet w maku bylam na lodzie :-D i o 16 gdzies bylam w szpitalu. Mi saczyly sie co jakis czas takie uczucie jak bym sie wlasnie posikala .

U mnie po cc bylo tak ... Przychodzily zmienialy podklady mierzenie cisnienia co 15 min 30 min... O 10 jak przewiezli mnie na sale do 7 rano lezalam jak kloda ... Przyszla pielegniarka o 7 pomoglami usiasc sie wykapac i wstac ... I potem jak wyjela mi cewnik chodzilam jak przecinak ...nie mogly mnie zlapac w sali bo ciagle bylam u malego na oddziale ..

jeśli to wody, gbs ujemny i nie ma skurczów to możesz spokojnie się umyć, dopakować i dopiero za kilka h jechac

Ostatnia edycja:
reklama
A no to dobrze to nie trzeba siać paniki i pędzić na łeb na sile. Wyślę za godzinkę mojego do apteki może będą te paseczki do sprawdzenia czy to wody :)

Do góry