reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Thriade widzialam ze pisalas cos kiedys o vasa previa. Mialas w koncu takie badanie? Ja dopiero wczoraj o tym przeczytalam i boje sie ze jest za pozno na takie badanie...
W końcu nie robiłam jakiegoś specjalnego badania pod tym kątem. Ale jak chcesz to zrób - czemu by miało być za późno? Ja poczytałam trochę o tym i to jest przy jakiś problem z przyczepem pępowiny lub z łożyskiem, a to miałam badane - zainwestowałam w naprawdę dobrego lekarza od usg na te 3 główne badania i na tym poprzestałam.

Wpadłam tylko na chwile sie pochwalić
Zobacz załącznik 698090
Pola Maria ur 1.07.2015 godz 10.40 waga 3070g 51cm
Gratulacje!!!!

Może i macie racje, trzeba w końcu zacząć robić tak żeby to mi było dobrze a nie wszystkim do okoła..Ale tak jest zawsze, człowiek dobry to na głowę w końcu zaczną wchodzić
No zastanów się właśnie czego Ty chcesz od życia i czy jesteś zadowolona z kontaktów z rodziną. Bo życie masz tylko jedno i trzeba się starać, żeby Tobie też było w tym życiu dobrze.

Gosiaczek - chyba wszystkie mamy przez taki etap przechodzą... Sprawę pogarsza zmęczenie fizyczne, brak snu (a wiadomo, że on wpływa na psychikę). Ale to tylko jakiś tam etap, potem dziecko śpi coraz więcej za jednym razem, zaczyna mieć bardziej regularny tryb życia, zaczynasz bardziej rozumieć o co mu chodzi itp. Ty też się przyzwyczaisz do nowej roli, nie jesteś już taka zielona i przestraszona. Nie wymagaj od siebie za dużo - masz zająć się dzieckiem i jakoś sama coś spróbować odpocząć w każdym wolnym momencie - wszystkie inne obowiązki są nieistotne teraz i je po prostu olej.

wichurka GRATULACJE :-) śliczna malutka:-)

przy okazji dzięki Tobie wiem czego zapomniałam kupić łapki nie drapki:-D

a tak przy okazji dziewczyny co już urodziły mieszczą się dzieciaczki w ubranka roz. 56 ??? bo ja do szpitalnej walizki tylko takie spakowałam......

Wichurka gratulacje!!:-)
A ktoś coś wie, co tam z perlą8 ?? Miała mieć dziś wywoływanie lub CC. Nie zdążyłam jej odpisać, że też będę rodzić tam gdzie ona.

Wczoraj byłam na KTG i zarejestrował cały jeden skurcz macicy. Najdziwniejsze było to, że ogólnie maluch sięcałe badanie wiercił i nie poczułam jakoś specjalnie tego właśnie skurczu. Zaczynam się obawiać, że jak mi się zacznie akcja porodowa, to przez długi czas się nie zorientuję i potem będę musiała się mega śpieszyć do szpitala,a mam znowu ten GBS dodatni...

Wczoraj w ogóle jakiś wysyp porodów był, moja położna ledwo znalazła czas na pacjentki ciężarne, bo ciągle jakiś poród, mówiła, że w jednym momencie nadzorowała 4 na raz;p

Dziś z kolei humor mi się popsuł, bo odebrałam wynik badąń krwi i moczu i wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu:-( Znowu jakaś infekcja, a 2 tygodnie temu było wszystko ok w badaniu, już nie mam siły do tego:crazy: W piątek mam wizytę u lekarza, jeśli doczekam mam nadzieję, że da mi Monural, bo ostatnio pomógł, a na dłuższe zażywanie to już nie ma czasu. A póki co będę pociskać żurawinę, wit. C, może trochę pomoże....masakra

Wichurka gratulacje. Klara, co do szczepień to nie zaliczyłabym ospy do lekkich chorób ale ogólnie podzielam Twoje podejście do szczepień. Ja z dodatkowych rozważe właśnie szczepienie przeciw ospie. Znam dwa przypadki, które skończyły się ciężkimi powikłaniami.

reklama
Do góry