Dziewczyny tak apropos badań, które trzeba powtórzyć. Musiałyscie robić drugi raz krzywa cukrowa? Mój lekarz twierdzi, ze raz wystarczy a wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która miała robiona 2 razy i mówiła ze za 1 razem miała super wyniki, a po 36 tyg okazało sie że ma cukrzycę.
reklama
Ja miałam dwa razy krzywą robiona na początku ciąży i po 20 którymś tygodniu bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ale teraz wyniki dwa razy były super. Dziecko tez normalnie rośnie
O matko dzisiaj moja luśka pojechała pierwszy raz na wycieczkę z przedszkola do zoo 100 parę km od nas. Opiekun tez musi być ale ja wysłałam swoją kuzynke bo takie wyjazdy już nie dla mnie jak odjechali to się popłakałam ojej te hormony. Co godzinę napewno będę wydzwaniac
Jedna mama z przedszkola miała na tamten tydzien termin a jeszcze z brzuchem chodzi. To jej drugie dziecko ja nie chce tak długo przenosić
O matko dzisiaj moja luśka pojechała pierwszy raz na wycieczkę z przedszkola do zoo 100 parę km od nas. Opiekun tez musi być ale ja wysłałam swoją kuzynke bo takie wyjazdy już nie dla mnie jak odjechali to się popłakałam ojej te hormony. Co godzinę napewno będę wydzwaniac
Jedna mama z przedszkola miała na tamten tydzien termin a jeszcze z brzuchem chodzi. To jej drugie dziecko ja nie chce tak długo przenosić
ewczis76
Fanka BB :)
Ja siedze pod gabinetem bo tyle Kobiet w ciazy jest ...a malo tego zaspalam ....
heloł u nas dziś fatalna pogoda leje a miał być festyn z okazji dnia Ojca i zakończenia p-la na podwórku no i kicha chyba cos kombinują by to w sali OSP zrobić. A jeszcze za godzinke ide do p-la zdjecia robić na rozdanie dyplomów dla dzieci :-)
A dzisiaj wstałam z taką chrypą i katarem że masakra... mam juz tych chorób dość!!! chce lato, urodzić i być zdrowa!!!
Co do badań to mam zrobić morfologie, mocz i hbs nic wiecej nie powtarzam.
Ewczis powodzenia na wizycie
Patka rozumiem cie też przezywałam jak jechali na 1 wycieczkę z p-la
A dzisiaj wstałam z taką chrypą i katarem że masakra... mam juz tych chorób dość!!! chce lato, urodzić i być zdrowa!!!
Co do badań to mam zrobić morfologie, mocz i hbs nic wiecej nie powtarzam.
Ewczis powodzenia na wizycie
Patka rozumiem cie też przezywałam jak jechali na 1 wycieczkę z p-la
witam wszystkich :-)
u mnie noc dzisiaj była straszna..nie mogłam zasnąć a jak już usnełam to o 1obudził mnie ból w krzyżu.. po godzinie przeszedł to poszłam spać dalej ale o 4.30 powtórka z rozrywki i do tego ból jak na miesiączkę.. pomęczyłam się do 7 i przeszło tylko tyle że teraz bolą mnie pachwiny.. zaraz idę na drzemkę z synkiem o o 17.30 mamy spotkanie z okazji dnia mamy i taty więc muszę jakoś funkcjonować.. do tego pogoda kiepska co chwile pada...
ewczis powodzenia na wizycie..
u mnie noc dzisiaj była straszna..nie mogłam zasnąć a jak już usnełam to o 1obudził mnie ból w krzyżu.. po godzinie przeszedł to poszłam spać dalej ale o 4.30 powtórka z rozrywki i do tego ból jak na miesiączkę.. pomęczyłam się do 7 i przeszło tylko tyle że teraz bolą mnie pachwiny.. zaraz idę na drzemkę z synkiem o o 17.30 mamy spotkanie z okazji dnia mamy i taty więc muszę jakoś funkcjonować.. do tego pogoda kiepska co chwile pada...
ewczis powodzenia na wizycie..
P
pani.olga
Gość
Oj nie- w ogromnej ilości przypadków można zarazić się przez układ pokarmowy TAK, ale nie TYLKO. Rzadziej wrotami zakażenia jest uszkodzona skóra (opisywano u pracowników laboratoryjnych) lub błona śluzowa odbytu (homoseksualiści). Rzadko, więc bardzo małe ryzyko, ale zgłosić to lepiej lekarzowi przy wizycie. W ramach ciekawostki- ciężarnym, u których nie wykazano obecności pciał pciwko toxoplazmozie na początku ciąży zaleca się powtórne ich wykonanie w kolejnych trymestrach. Niezależnie od tego, czy miały kontakt z kotami, czy nie.
możesz mi podać jakieś źródło? bo z tego, co czytałam (właśnie z okazji posiadania kota), to toxo jest chorobą, która do zakażenia potrzebuje przejścia przez układ pokarmowy, więc przez zwykłe zadrapanie ręki się na pewno nie zarazisz. co innego błona śluzowa odbytu, bo to jest droga do jelit, chociaż nie za bardzo wiem czemu w tym wypadku podajesz w nawiasie homoseksualistów. pary hetero też uprawiają seks analny, uważam takie wyszczególnianie za obraźliwe. nie mówiąc o tym, że zarażenie się toxo tą drogą to jakaś abstrakcja.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
P
pani.olga
Gość
Ewczis, powodzenia i dawaj znać, trzymamy kciuki
ja jadę właśnie na wizytę, pogoda beznadziejna /: chociaż wolę chłodek niż upały, to jednak deszcz jest niefajny.
ja jadę właśnie na wizytę, pogoda beznadziejna /: chociaż wolę chłodek niż upały, to jednak deszcz jest niefajny.
reklama
ewczis76
Fanka BB :)
Dostalam skierowanie do szpitala do elku ... Ide dopakoeywac torbe jedzenie kupic i jechac