reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Też sie tego boję, że mięśnie sie zastoja, są takie dni że ledwo do kibelka sie tocze. U mnie też jak na.razie 13 kg na plusie a jeszcze sporo czasu zostalo a pod koniec podobno.najwięcej sie przybiera.

No to Klaudia ja Cię pociesze bo ja 21 kg ... brak słów. Spojenie boli, kręgosłup boli, i jeszcze świadomość wagi i to ile pracy przedemna żeby wyglądać jak człowiek to dopiero cyrk na kiju. Wszystko mnie irytuje, a nie wspomnę o sexsie o którym mogę pomarzyć, jak w zartach rozmawiamy z T to twierdzi ze boi się o córkę skoro jest nisko i jest mu głupio.. a ja oczywiście mam wrażenie ze niechce przez to jak wyglądam. Ciężko :(

Martyska tez wspolczuje :( dolujace to wszystko. Zalozymy sobie po porodzie watek o odchudzaniu i moze razem latwiej jakos damy rade :/ pociesze cie ze w pierwszej ciazy przytylam 22 kg i po 3 miesiacach wazylam mniej niz przed zajsciem a to twoje pierwsze no nie ?

Martyska faceci maja naprawdę jakieś wkrety ze zrobią maluszkom krzywdę, słyszę to nie pierwszy raz. U nas niestety jest zakaz seksu żeby szyjka sie bardziej nie skrocila więc poczekamy sobie jeszcze trochę. Najgorsze jest to, ze jak mogłam nie bardzo mi sie chciało a teraz... Wiadomo zakazany owoc najlepiej smakuje ale jestem silna i wytrzymam:-)

Tak to moja pierwsza ciaza.. i dlatego to wszystko jest dla mnie takim szokiem. Bo na prawdę myślałam że ciąża to blogi stan o którym ciągle słyszałam a tu takie cyrki, chodzę jak pingu, tuje, sikam i ciągle mnie coś boli.. teraz to jeszcze człowiek sobie mówi a jesteś w ciąży zawsze to jakieś wytłumaczenie a co będzie po porodzie w ciągu tych 6 tyg w których ciężko będzie się ruszyć.. wtedy to dopiero będzie depresja

Dziewczyny waga to nie jest taki problem. Zejdzie po porodzie. W zeszłym roku na majowkach dziewczyny tez sporo przytyły i chyba wszystkie zrzuciły wszystko. Łatwiej idzie jak sie karmi. Moja szwagierka przytyła juz 18 a jeszcze 3 miesiace przed nia. Ja to mam z jedzeniem problem bo na nic ochoty nie mam a glodna jestem, a jak juz jem to mi wszystko rośnie w buzi.

reklama
Martyska ja pierwszy połóg przechodziłam w tamtym roku i powiem Ci ze nie jest zle. Fakt ja miałam cc i blizna boli i ciągnie dosc długo ale człowiek o wiele sprawniejszy niz na koncowce ciazy. Robiłam wszystko oprócz dźwigania i czynności które mi brzuch napinaly, ale oprócz tego to wszystko i naprawdę było dobrze:) wiec głowa do góry:)

Do góry