reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Też sie tego boję, że mięśnie sie zastoja, są takie dni że ledwo do kibelka sie tocze. U mnie też jak na.razie 13 kg na plusie a jeszcze sporo czasu zostalo a pod koniec podobno.najwięcej sie przybiera.

No to Klaudia ja Cię pociesze bo ja 21 kg ... brak słów. Spojenie boli, kręgosłup boli, i jeszcze świadomość wagi i to ile pracy przedemna żeby wyglądać jak człowiek to dopiero cyrk na kiju. Wszystko mnie irytuje, a nie wspomnę o sexsie o którym mogę pomarzyć, jak w zartach rozmawiamy z T to twierdzi ze boi się o córkę skoro jest nisko i jest mu głupio.. a ja oczywiście mam wrażenie ze niechce przez to jak wyglądam. Ciężko :(

Martyska tez wspolczuje :( dolujace to wszystko. Zalozymy sobie po porodzie watek o odchudzaniu i moze razem latwiej jakos damy rade :/ pociesze cie ze w pierwszej ciazy przytylam 22 kg i po 3 miesiacach wazylam mniej niz przed zajsciem a to twoje pierwsze no nie ?

Martyska faceci maja naprawdę jakieś wkrety ze zrobią maluszkom krzywdę, słyszę to nie pierwszy raz. U nas niestety jest zakaz seksu żeby szyjka sie bardziej nie skrocila więc poczekamy sobie jeszcze trochę. Najgorsze jest to, ze jak mogłam nie bardzo mi sie chciało a teraz... Wiadomo zakazany owoc najlepiej smakuje ale jestem silna i wytrzymam:-)

Tak to moja pierwsza ciaza.. i dlatego to wszystko jest dla mnie takim szokiem. Bo na prawdę myślałam że ciąża to blogi stan o którym ciągle słyszałam a tu takie cyrki, chodzę jak pingu, tuje, sikam i ciągle mnie coś boli.. teraz to jeszcze człowiek sobie mówi a jesteś w ciąży zawsze to jakieś wytłumaczenie a co będzie po porodzie w ciągu tych 6 tyg w których ciężko będzie się ruszyć.. wtedy to dopiero będzie depresja

Dziewczyny waga to nie jest taki problem. Zejdzie po porodzie. W zeszłym roku na majowkach dziewczyny tez sporo przytyły i chyba wszystkie zrzuciły wszystko. Łatwiej idzie jak sie karmi. Moja szwagierka przytyła juz 18 a jeszcze 3 miesiace przed nia. Ja to mam z jedzeniem problem bo na nic ochoty nie mam a glodna jestem, a jak juz jem to mi wszystko rośnie w buzi.

reklama
Martyska ja pierwszy połóg przechodziłam w tamtym roku i powiem Ci ze nie jest zle. Fakt ja miałam cc i blizna boli i ciągnie dosc długo ale człowiek o wiele sprawniejszy niz na koncowce ciazy. Robiłam wszystko oprócz dźwigania i czynności które mi brzuch napinaly, ale oprócz tego to wszystko i naprawdę było dobrze:) wiec głowa do góry:)

Do góry