reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

No wiem ze te cukry masakra, dlatego chce przez neta od razu kilka kupić bo u mnie same bobo i nestle... Mam mleko nan ha to mogę na nim zrobić z sun baby ?
A wy gluten kiedy wprowadzacie ? I jak bo chyba nie bardzo od razu całą ta kaszke glutenowa robić

reklama
A my dzisiaj z małą skuces. Usnęła przed 21. I tylko jedna pobudka w nocy o 3, a potem dopiero 7:40.Wiem że pewno to taki jednorazowy wyskok, ale dobre i to.
Co do karmienia piersią. U mnietamten tydzień był taki, że myślałam, że to już koniec. Piersi ciągle flaki, a mała ciągle głodna, ale w tym tygodniu już lepiej, a wczoraj tak nabrały mleka, że mała nie nadążała zjadać i piersi mnie bolały od nawału. Więc jedyna rada, przystawiać do cyca, przystawiać i przystawiać.
Ja 3 ide na szczepienie to pewnie dowiem się co do rozszerzania diety, bo szczerze mam już mętlik. Niby do 6 m-ca tylko mlekiem matki, a gdzieś czytałam o tym glutenie, że już wcześniej. Wy już słoiczki - warzywka i owoce, kaszki, a ja już nie wiem czy powinnam coś jej dawać, czy jeszcze nie muszę i czekać do 6 m-ca

Ja nie miałam jeszcze braków mleka, tyle ze moja się najada ale mało przybiera.
Mi pediatra sama pow żeby dawać kaszke, a nawet gdyby nie to pewnie zaraz bym zaczęła warzywka, chce dac za niedługo bo za tydz konczy 5. Miesiac.
A z tym glutenem właśnie też słyszałam ze dobrze w 5-6miesiacu wprowadzac a nie później

aga ja za jakąś chwile pewnie dam coś, żądnej ekspozycji na gluten nie robię bo to ściema.. pewnie albo w kaszce albo w jakiejś bułce :p

asiatipl ja też 3 ide

nacias aha.. w sumie to nie wiem czy to przekłada sie na to samo co dwie miarki mleka, nie mam pojęcia..

Mały zjadł właśnie dynie o matko jak piszczał w trakcie i po hehehe jutro jakiegoś mixa mu dam

Doli ja też nie ale tak obstawiam ze jak dam 3 miarki mm i dwie kaszki w której też jest mm to będzie ok. Jak mu zrobię na samej wodzie ale taka do picia to będzie bez smaku :-/ próbowałam juz i musiałam przerobić na wersję łyżeczkowa.

My dziś po pierwszym domowym obiadku. Nie wyglądało zbyt apetycznie, ale zjadł a pusta miska jest dla mnie największym wyrazem uznania :-)

Załączniki

• 1440586050253.jpg
    1440586050253.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 49
  • 1440586068275.jpg
    1440586068275.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 56
  • 1440586078427.jpg
    1440586078427.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Wiem ale akurat mam w domu mleczną to tak sobie "radzę". Na obiadek mix.. Ziemniak, pietruszka natka i korzeń, seler, brokuł, kalafior, scinek kurczaka, listek bazylii, łyżeczka ryżu i nowość czyli burak ;-)

Do góry