reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Pat moja w zeszlym tyg wazyla 5700, ur. 3400 byla, a przybierala hmm roznie zdarzalo sie ze tyg miala 100 - 120 g, ostatnio w ciagu 4 tyg przybrala 380g

Nacias niezly zestaw :)
a jak wam w ogole te karmienia ida ? ;) bo moja to sie pluje przy tm jedzeniu i leci jej z buzi jak nie wiem, zastanawiam sie kiedy bedzie latwiej :D

Moja po dwoch cyckach na noc potrafi przespac do 6. :)

reklama
Dygotka super! :D moja niestety po szczepieniu narazie zapomniala o przewracaniu sie, za to jak jej rece dajemy to sie skubana podnosi i siada, i trzeba ja wrecz na sile potem klasc :) a jak to wyglada nieraz jak sama lezy i nagle glowe w gorze sama trzyma :)

a jeszcze ja co do kaszek, a o tych z nestle w kartonikach jakie opinie ? z sun baby chyba nie ma mlecznych czy ja po prostu nie moge znalezc... a to czy kaszka jest pszenna czy owsiana czy ryzowa itp itd... czy to moze miec jakis wplyw na to ze jedna moze zatwardzic a inna nie ? moja po ryzowej narazie nie ma problemu i ciekawa jestem jak z innymi moze byc

Hej!
Starsza poszła do p-kola, to mogę coś napisać, z dwójką w domu nie wyrabiam, podczytam najwyżej.
Mały wczoraj zjadł o 19 i zasnął na noc i do 6.30 było zaledwie...8 karmień! Zabiję się chyba :-(
Dygotka! gratki dla Gucia :-) mój też juz się przekręca, ale nadal nie lubi leżeć na brzuchu, więc się przekręci i ryczy, bo mu niewygodnie. to go biorę na plecy, za sekundę jest znowu na brzuchu i marudzenie i tak w kółko. przewracanie jest fajne, ale leżenie już nie. no ale coraz lepiej mu idzie.
Aga - kaszka pszenna to z glutenem, jaglana chyba najzdrowsza, bo tak się mówi dużo o cudowności kaszy jaglanej. ja pewnie będę różne dawać, ale jaglanej najwięcej. i na początku na wodzie, bo bardzo silne uczulenie na mleko krowie, a potem mi lekarka powiedziała, ze mogę dodawać mleka roślinne - kokosowe, ryżowe, sojowe. tak pewnie będę robić.
Miłego dzionka!

Hej!
Starsza poszła do p-kola, to mogę coś napisać, z dwójką w domu nie wyrabiam, podczytam najwyżej.
Mały wczoraj zjadł o 19 i zasnął na noc i do 6.30 było zaledwie...8 karmień! Zabiję się chyba :-(
Dygotka! gratki dla Gucia :-) mój też juz się przekręca, ale nadal nie lubi leżeć na brzuchu, więc się przekręci i ryczy, bo mu niewygodnie. to go biorę na plecy, za sekundę jest znowu na brzuchu i marudzenie i tak w kółko. przewracanie jest fajne, ale leżenie już nie. no ale coraz lepiej mu idzie.
Aga - kaszka pszenna to z glutenem, jaglana chyba najzdrowsza, bo tak się mówi dużo o cudowności kaszy jaglanej. ja pewnie będę różne dawać, ale jaglanej najwięcej. i na początku na wodzie, bo bardzo silne uczulenie na mleko krowie, a potem mi lekarka powiedziała, ze mogę dodawać mleka roślinne - kokosowe, ryżowe, sojowe. tak pewnie będę robić.
Miłego dzionka!

He!He! To tak jak moja. Na plecach -ryk i przekreca się na brzuch, na brzuchu 5 min i ryk, to mama przekręca na plecki i znów ryk, to przekręt na brzuch....., dopiero mama bierze na kolanka i wtedy dziecko zadowolone :-D - na jakieś 10min, potem znów zmiana pozycji. Ale wczoraj zostawiłam ją na brzuchu i odkryłam, że ten ryk to nie płacz tylko krzyk, a ona na brzuchu podnosi z krzykiem pupe do góry na prostych nóżkach lub na klęczkach, lub na prostych rączkach tłów, i teraz daje jej troche pokrzyczeć, a jednocześnie potrenować :-) ;-)

aneczka,
u mnie podobnie. Mała budzi się co godzinę i prawie cały czas przy cycku. Nie raz nad ranem o 4tej krążę po domu z córą na rękach, bo moje cycki mają dość :/ Nie wiem co się dzieje.. Wcześniej przesypiała całą noc praktycznie, teraz to istna udręka. Tym razem nie wiem co ją wybudza. Za dnia Mała też niewiele śpi. Ja chodzę niewyspana i poddenerwowana, o kłótnię czy sprzeczkę z moim nietrudno. Sytuacja w domu jest bardzo napięta.. i takie błędne koło, bo może właśnie przez to Mała znerwicowana i spać nie może :(

hej
u nas odpukać nocki są ok
mał śpi a jak się budzi ok 4 to smoczek wystarcza

wzięłam sie za robienie przetworów, narazie ostrożnie.. dzisiaj morele.. muszę więcej tego zakupić ale trochę czasu i chęci brak

Mały dzisiaj jadł brokuła, tak zadowolony to jeszcze nie był ;-)

Moje dzisiejsze zakupy :-) żółta z małpką na 86 reszta na 80. Zielona 2 zł, reszta po 2,40 zł :-)

Załączniki

• 1440677109446.jpg
    1440677109446.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry