reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Matik gratuluje.. sliczna Olivia ;-)
Milia ja tez staram sie nie przyzwyczajac do noszenia ale czasem nie mam wyjscia...
Maluchy byly dzis na spacerku z mama a ja sie kimnelam. Ciekawa jestem jaka nocka dzis bedzie
Milia ja tez staram sie nie przyzwyczajac do noszenia ale czasem nie mam wyjscia...
Maluchy byly dzis na spacerku z mama a ja sie kimnelam. Ciekawa jestem jaka nocka dzis bedzie
Tabasia - u nas u u jednego dziecka sprawdzaly sie pampersy a u drugiego huggisy bo albo przeciekaly albo odparzaly
poprobuj inna firme moze lepiej bedzie
ja staram sie nie nosic na razie sie udaje
ale cos mi sie wydaje ze kryzys 6 tyg mi sie zaczyna mala mi znowu co 1,5 h je
poprobuj inna firme moze lepiej bedzie
ja staram sie nie nosic na razie sie udaje
ale cos mi sie wydaje ze kryzys 6 tyg mi sie zaczyna mala mi znowu co 1,5 h je
Dziewczyny nie chce was martwic ale te nasze dzieciaki są,juz przyzwyczajone do noszenia. 9 msc bez przerwy. I nagle chcecie je odstawić? Tez bym sie buntowała. Ja tam moja nosze i tule. Starsza tez tule. Jak chce spać ze mną tobspi. Ten czas jest i tak za krótki i niedługo one nie będą mnie tak potrzebować.
Aylin zgadzam się z Tobą w 100% noszone 9mc 24h/ dobę a teraz mają leżeć same w dużym pustym łóżeczku. .noszone teraz nawet 12h na dobę to połowę mniej! Podobno dzieci do 3 mc nie wymuszają i nie terroryzują tylko potrzebują bliskości
Milia super se bioderka ok
Matik ale rozowiutko mala królewna
Babydust to u mnie z mala jak u ciebie
Milia no ja czasem z mala też posiedze, wiadomo czasem dziecko potrzebuje bliskości
Aylin coś racji w tym i jest i pewnie w pewnym momencie jest tak ze to my będziemy jeszcze tęsknić za tym tuleniem, no ale czasem nie da się cały czas być z dzieckiem na rękach, no i może na początku faktycznie to chęć bycia blisko ale w ten sposób dziecko się nadal przyzwyczaja i mimo ze coraz wieksze to dalej chce być cały czas w centrum uwagi
Matik ale rozowiutko mala królewna
Babydust to u mnie z mala jak u ciebie
Milia no ja czasem z mala też posiedze, wiadomo czasem dziecko potrzebuje bliskości
Aylin coś racji w tym i jest i pewnie w pewnym momencie jest tak ze to my będziemy jeszcze tęsknić za tym tuleniem, no ale czasem nie da się cały czas być z dzieckiem na rękach, no i może na początku faktycznie to chęć bycia blisko ale w ten sposób dziecko się nadal przyzwyczaja i mimo ze coraz wieksze to dalej chce być cały czas w centrum uwagi
"Wymuszają" w cudzysłowie no nic dziwnego, że to robią, bo własnie tego potrzebują
Sprowadziliśmy takie małe, bezbronne istotki na świat, które same nie są w stanie zaspokoić swoich potrzeb i ja nie potrafię Małgosi tego odmówić, choć przyznaję, że nie biorę jej na ręce na każdy płacz, tylko czekam, w którą stronę się to rozkręci Nie noszę, bo oszczędzam kręgosłup, ale biorę w ramiona i się tulimy, a mi to sprawia przyjemność, że mała przestaje płakać, znajduje u mnie ukojenie, zasypia sobie spokojnie
Trochę dziwne mi się wydało, jak panie w Ośrodku Wczesnego Wspomagania powiedziały, żeby "nie dawać się" takiemu maluszkowi, bo się przyzwyczają, a potem manipulują rodzicami, żeby osiągnąć swój cel... jak takie dziecko może manipulować...
Ale mi jest łatwiej, bo to moje jedyne dziecko i nie muszę swojej uwagi dzielić jeszcze na starsze. Za to inne sprawy domowe ogarniam wtedy, kiedy mam czas. A kiedy go nie mam, to leżą odłogiem i trudno, nie zamierzam się przejmować tym, że gdzieś mam bałagan albo obiad nieugotowany i nie muszę udowadniać ani sobie, ani nikomu innemu, że jestem doskonała, bo nie jestem.
Sprowadziliśmy takie małe, bezbronne istotki na świat, które same nie są w stanie zaspokoić swoich potrzeb i ja nie potrafię Małgosi tego odmówić, choć przyznaję, że nie biorę jej na ręce na każdy płacz, tylko czekam, w którą stronę się to rozkręci Nie noszę, bo oszczędzam kręgosłup, ale biorę w ramiona i się tulimy, a mi to sprawia przyjemność, że mała przestaje płakać, znajduje u mnie ukojenie, zasypia sobie spokojnie
Trochę dziwne mi się wydało, jak panie w Ośrodku Wczesnego Wspomagania powiedziały, żeby "nie dawać się" takiemu maluszkowi, bo się przyzwyczają, a potem manipulują rodzicami, żeby osiągnąć swój cel... jak takie dziecko może manipulować...
Ale mi jest łatwiej, bo to moje jedyne dziecko i nie muszę swojej uwagi dzielić jeszcze na starsze. Za to inne sprawy domowe ogarniam wtedy, kiedy mam czas. A kiedy go nie mam, to leżą odłogiem i trudno, nie zamierzam się przejmować tym, że gdzieś mam bałagan albo obiad nieugotowany i nie muszę udowadniać ani sobie, ani nikomu innemu, że jestem doskonała, bo nie jestem.
Ostatnia edycja:
Kuklaki
Fanka BB :)
Moje dziecko dzisiaj caly dzien je i spi, ona je co godzine, prawy sutek mnie boli od ciagniecia. o 12 wciagla cala butle prawie 130ml a za godz jesc chciala, zwazylam ja i juz 4kg ale w ubranku ale ile one wazy z pampersem to moze 100g. W srode bylo 3600.
Ja mojej nie nosze jak nie musze, i tak wiekszosc dnia na cycku i odbekaniu. Kurde jestem wyrodna matka? Tez kregoslup oszczedzam bo mnie boli.
Dzisiaj caly dzien spala a jak poszlam zjesc obiad to sie obudzila i juz ze 2 godz nie spala a sama w wozku nie chciala lezec, no i mialam pojedzone.
Ja mojej nie nosze jak nie musze, i tak wiekszosc dnia na cycku i odbekaniu. Kurde jestem wyrodna matka? Tez kregoslup oszczedzam bo mnie boli.
Dzisiaj caly dzien spala a jak poszlam zjesc obiad to sie obudzila i juz ze 2 godz nie spala a sama w wozku nie chciala lezec, no i mialam pojedzone.
Kuklaki, pewnie, że nie jesteś wyrodna matką. Ja nie karmię piersią. Może dlatego łatwo mi mówić i się tulić z Małgosią. Choć nam na karmieniu butelką schodzi między 40-60 minut, a do tego obowiązkowe ćwiczenia codziennie, wydaje mi się, że to też niemało. Czasem zjem śniadanie o 7, a czasem o 10. A obiad czasem wcale. Też zmęczona jestem. Za to w weekendy mąż robi ćwiczenia i karmi, a ja tylko tulę on oczywiście też
reklama