reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Matik gratuluje.. sliczna Olivia ;-)

Milia ja tez staram sie nie przyzwyczajac do noszenia ale czasem nie mam wyjscia...
Maluchy byly dzis na spacerku z mama a ja sie kimnelam. Ciekawa jestem jaka nocka dzis bedzie

Tabasia - u nas u u jednego dziecka sprawdzaly sie pampersy a u drugiego huggisy bo albo przeciekaly albo odparzaly
poprobuj inna firme moze lepiej bedzie :)

ja staram sie nie nosic :) na razie sie udaje

ale cos mi sie wydaje ze kryzys 6 tyg mi sie zaczyna mala mi znowu co 1,5 h je :(

Dziewczyny nie chce was martwic ale te nasze dzieciaki są,juz przyzwyczajone do noszenia. 9 msc bez przerwy. I nagle chcecie je odstawić? Tez bym sie buntowała. Ja tam moja nosze i tule. Starsza tez tule. Jak chce spać ze mną tobspi. Ten czas jest i tak za krótki i niedługo one nie będą mnie tak potrzebować.

Aylin zgadzam się z Tobą w 100% :) noszone 9mc 24h/ dobę a teraz mają leżeć same w dużym pustym łóżeczku. .noszone teraz nawet 12h na dobę to połowę mniej! Podobno dzieci do 3 mc nie wymuszają i nie terroryzują tylko potrzebują bliskości :)

Milia super se bioderka ok :)

Matik ale rozowiutko ;) mala królewna :)

Babydust to u mnie z mala jak u ciebie ;)

Milia no ja czasem z mala też posiedze, wiadomo czasem dziecko potrzebuje bliskości

Aylin coś racji w tym i jest ;) i pewnie w pewnym momencie jest tak ze to my będziemy jeszcze tęsknić za tym tuleniem, no ale czasem nie da się cały czas być z dzieckiem na rękach, no i może na początku faktycznie to chęć bycia blisko ale w ten sposób dziecko się nadal przyzwyczaja i mimo ze coraz wieksze to dalej chce być cały czas w centrum uwagi :)

"Wymuszają" w cudzysłowie :) no nic dziwnego, że to robią, bo własnie tego potrzebują :)
Sprowadziliśmy takie małe, bezbronne istotki na świat, które same nie są w stanie zaspokoić swoich potrzeb i ja nie potrafię Małgosi tego odmówić, choć przyznaję, że nie biorę jej na ręce na każdy płacz, tylko czekam, w którą stronę się to rozkręci ;) Nie noszę, bo oszczędzam kręgosłup, ale biorę w ramiona i się tulimy, a mi to sprawia przyjemność, że mała przestaje płakać, znajduje u mnie ukojenie, zasypia sobie spokojnie :)
Trochę dziwne mi się wydało, jak panie w Ośrodku Wczesnego Wspomagania powiedziały, żeby "nie dawać się" takiemu maluszkowi, bo się przyzwyczają, a potem manipulują rodzicami, żeby osiągnąć swój cel... jak takie dziecko może manipulować...

Ale mi jest łatwiej, bo to moje jedyne dziecko i nie muszę swojej uwagi dzielić jeszcze na starsze. Za to inne sprawy domowe ogarniam wtedy, kiedy mam czas. A kiedy go nie mam, to leżą odłogiem i trudno, nie zamierzam się przejmować tym, że gdzieś mam bałagan albo obiad nieugotowany i nie muszę udowadniać ani sobie, ani nikomu innemu, że jestem doskonała, bo nie jestem.

Ostatnia edycja:
Moje dziecko dzisiaj caly dzien je i spi, ona je co godzine, prawy sutek mnie boli od ciagniecia. o 12 wciagla cala butle prawie 130ml a za godz jesc chciala, zwazylam ja i juz 4kg ale w ubranku ale ile one wazy z pampersem to moze 100g. W srode bylo 3600.

Ja mojej nie nosze jak nie musze, i tak wiekszosc dnia na cycku i odbekaniu. Kurde jestem wyrodna matka? Tez kregoslup oszczedzam bo mnie boli.

Dzisiaj caly dzien spala a jak poszlam zjesc obiad to sie obudzila i juz ze 2 godz nie spala a sama w wozku nie chciala lezec, no i mialam pojedzone.

Kuklaki, pewnie, że nie jesteś wyrodna matką. Ja nie karmię piersią. Może dlatego łatwo mi mówić i się tulić z Małgosią. Choć nam na karmieniu butelką schodzi między 40-60 minut, a do tego obowiązkowe ćwiczenia codziennie, wydaje mi się, że to też niemało. Czasem zjem śniadanie o 7, a czasem o 10. A obiad czasem wcale. Też zmęczona jestem. Za to w weekendy mąż robi ćwiczenia i karmi, a ja tylko tulę :) on oczywiście też :)

reklama
Matik gratuleje serdecznie!!! Jak sie czujesz?

A pieluch i jedynki i dwojki przeciekaja wiec tu chyba nie o rozmiar chodzi...
Sprobuje innej firmy faktycznie...

U nas na razie 2 godz darcia...

Do góry