reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Klaudia jestem zdania ze jak nie zaczniesz sie z nimi wyklocac to oni to oleja. Niektorzy lekarze w ogole nie powinni nimi byc!! Czasem trzeba huknac albo postraszyc i wezma sie do roboty. Sorry ale dla nich jestes po prostu kolejna pacjentka. Strasznie mnie dobijaja takie sytuacje. Pamietam jak Anulka tez lezala niedawno i pisala ze podobnie ja traktowali.
Rozumiem ze musza poinformowac o tym ze szew moze nie wytrzymac ze wzgledu na infekcje ale przeciez na boga jest szansa!!! Medycyna to taka dziedzina ze nigdy nie mizna dac 100% gwarancji na to czy tamto.

Daj nam znac bo jestesmy z Toba myslami. Jest z Toba ktos z rodziny? Co to za szpital?

Odnosnie kurtki... mam plaszcz w ktory sie juz nie dopinam i mi zimno. W sobote bylam na miescie ale w sklepach bieda. Mialam kupic rozmiar 14(nosze 10) ale gwarancji nie mam zadnej ze za 3 miechy sie dopne :/
Pojechalam wczoraj znowu sama bez m i dziecka i stwierdzilam ze zagladne do new looka. Tam maja maternity ubranka ale tez nie chcialam wydawac wiecej niz 30e bo to tylko 3 miechy. Poszlam wiec na ten dzial z mysla ze na pewno nic nie bedzie i co? Ostatnia kurteczka ciazowa w rozmiarze 10 przeceniona z 60 na 35e!!!! Idealna :) bardzo dobra jakosciowo. Po bokach ma wszyte sciagacze wiec wystarczy do konca. Strasznie sie ciesze ze nie kupilam w sobote takiego dziada.

reklama
Witam!
Klaudia może i lepiej, aby przewieźli Cię do innego szpitala, może tam będą szybciej podejmować decyzje i przede wszystkim działać! Najgorsze to nic nie rozbić? Czy w szpitalu, w którym jest oddział dla noworodków? Czy w razie czego są gotowi na przyjęcie wcześniaka? Może to kolejny powód, aby zmienić szpital???
Wspieram i ja myślami.... Jeszcze tak często nie wchodziłam na to forum....

Karina, dziękuję za poradę!

Vesunna, dzięki za przepis! Na pewno wypróbuję!

Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Klauduś ja też jestem z Tobą, a właściwie z Wami! Nie poddawaj się. Lekarze to skur......e czemu nic nie robią.:angry: Przecież dziewczyna już tam leży. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Chyba z dwojga złego lepsza rozchodząca się infekcja niż poród w 21 tyg. Przecież to już na tyle duże dziecko, że z leczeniem infekcji sobie poradzi pod warunkiem, że w brzuszku mamy, czyż nie. To jest jakieś straszne:szok:

Witam sie popoludniowo

Klaudia
trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze jadnak wszysko bedzie dobrze.

Dobry :)

Lei tak dzisiaj wizyta , jestem ciekawa czy sie z ginem nie pozabijam lol jak mu powiem ze z ubezpieczalnia rozmawiałam i ze mówili ze placic nie musze a on mi nalicza ...
O 15 mam termin ...

Wymiotów to ja wogule nie mialam ...ale zgaga meczy :(

Ide spac ..Emily dzis do przedszkola pojechała , mam nadzieje ze przetrwa ten dzien :)✊✊✊✊
Nie ze do mnie zadzwonią i powiedzą , weź ja pani odbierz lol :p

Karina
jak tam po wizycie?

Tabasia - i jeszcze czosnek sobie weź.
DAmy rade z ta glukoza. Wypic to jeszcze nie problem bo mozna cytryne wcisnac a na syzbko to nie jest az takie tragiczne - ale potem wytrzymac tam 2 h ;/

.
Mi dzis odbiło- siedze i zajadam sie kiszona kapusta i nie moge przestac, tak mnie do niej ciagnie. Nigdy nie przepadalam za kapusta , a juz z pol kilko zjadlam i ciagle mi sie chce ;/. Do tego jakiegos mega kaca mam .

Zebys wzdec nie dostala od tej kapusty.

Miałam zapał,poszlam do biedry,kupilam ręczniki papierowe,weszlam mowie UMYJE OKNA!!!umylam jedno w kuchni,w zasadzie to polowe okna kuchennego,jedno skrzydło i padlam.... Cały dzien teraz będę to okno myc

Dzolch wez se to na spokojnie, albo najlepiej to niech ktos za ciebie umyje, nie przemeczaj sie.

Hi ladeczki!
Więc po konsultacji z moją ginką, nie podpisze mi zgody na lot w 30 tygodniu. Ze względu na możliwość odklejenia się łożyska.

Moze lepiej, urodzisz na miejscu a pozniej z dzidzia na gotowe bo tam wszystko nowe i nie znane, chyba ze juz bylas i tam sie czujesz jak w domu?
A gdzie w anglii jak mozna wiedziec? Bo ja i w londynie bylam przez pol roku i w liverpoolu mieszkalam ponad 1.5 roku

Jutro powiem mojej gin. Mój mały tez boleśnie potrafi kopnąć...nie wiem skąd w nim tyle siły ale czasem jak walnie w okolice pęcherza to biegne siusiu i ledwo trzymam mocz...mam nadzieję że kopniakami wyznaje miłość a nie odwrotnie...sportowiec mi rośnie ^^

Tak najlepiej, powiedz o tym gin. To zobaczy co tam sie dzieje.

Klaudia jestem zdania ze jak nie zaczniesz sie z nimi wyklocac to oni to oleja. Niektorzy lekarze w ogole nie powinni nimi byc!! Czasem trzeba huknac albo postraszyc i wezma sie do roboty. Sorry ale dla nich jestes po prostu kolejna pacjentka. Strasznie mnie dobijaja takie sytuacje. Pamietam jak Anulka tez lezala niedawno i pisala ze podobnie ja traktowali.
Rozumiem ze musza poinformowac o tym ze szew moze nie wytrzymac ze wzgledu na infekcje ale przeciez na boga jest szansa!!! Medycyna to taka dziedzina ze nigdy nie mizna dac 100% gwarancji na to czy tamto.

Daj nam znac bo jestesmy z Toba myslami. Jest z Toba ktos z rodziny? Co to za szpital?

Odnosnie kurtki... mam plaszcz w ktory sie juz nie dopinam i mi zimno. W sobote bylam na miescie ale w sklepach bieda. Mialam kupic rozmiar 14(nosze 10) ale gwarancji nie mam zadnej ze za 3 miechy sie dopne :/
Pojechalam wczoraj znowu sama bez m i dziecka i stwierdzilam ze zagladne do new looka. Tam maja maternity ubranka ale tez nie chcialam wydawac wiecej niz 30e bo to tylko 3 miechy. Poszlam wiec na ten dzial z mysla ze na pewno nic nie bedzie i co? Ostatnia kurteczka ciazowa w rozmiarze 10 przeceniona z 60 na 35e!!!! Idealna :) bardzo dobra jakosciowo. Po bokach ma wszyte sciagacze wiec wystarczy do konca. Strasznie sie ciesze ze nie kupilam w sobote takiego dziada.

Tabasia to gratki udanego zakupu.

Klaudia trzymaj się tam dzielnie kochana i dawaj znać co i jak. Mam nadzieje ze ci lekarze coś zaradza.

Dziewczyny takie pytanie - do kiedyu można robić usg polowkowe? U mnie 21t6d ciąży, nie za późno? Miałam już państwowości i dziś wieczorem jestem zapisana prywatnie i się zastanawiam czy jest sens jechać w ogóle.

Dalej mnie boli podbrzusze, zazylam nospe, trochę pomogła, ale wciąż się martwię. Umówiłam się do lekarza na za godzine, inaczej bym się stresowala ciągle :-(

Mila mi mówili że najlepiej po skończonym 21 tygodniu czyli tak jak Ty teraz masz. Ja tez jade jutro ;)
Szaj skoro dalej boli to lepiej zebhs sprawdziła ;) daj znać po wizycie :)

Mila to chyba ostatni dzwonek. Przyjmuje sie od 18-22tyg.

Szaj lepiej sprawdzic. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Ale my sie w tych ciazach nastresujemy ... :/

reklama
Mila, ja też mam termin na połówkowe po skończonym 21 tc .(21t2d).
Moja gin mówi, że robi się pomiędzy 18-22 tc, ale najlepiej pod koniec tego przedziału - choć pewnie każdy lekarz ma swoją teorię.

Szaj, trzymam kciuki za dobre wieści!!!

Klaudia, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze!!!!!

Do góry