reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Hello:)

Par no powinni , mała zaczęła juz w busie płakać, potem po godzinie sie uspokoiła i miala dobry dzien:) ufff

Szaj dzidzi sie rozpycha i pewnie dlatego ciągnie ..., bedzie dobrze a jak nie przejdzie to do lekarza marsz :p

Tabasia co do blizny po cesarce, to wczesniej mialam podobny bol, ale teraz jest ok ..., nie wydaje mi sie ze to wyrostek , ale jak nie przejdzie to lepiej isc do lekarza ..

Pat moze plamienia po przytulaniu? Ja myslalam ze mam infekcje , brałam środki a tu lekarz mi dzis mowi ze wszystko ok , grzybków nie ma :p

Myla na mycie okna polecam :
Miskę z ciepła woda
Do tego płyn do zmywarek nabłyszczający
Skórzana ścierka do okien
I inna sucha ścierka mikrofasa
Okna sie świeca jak psu jajca :p
Polecam :)

Klaudia trzymam kciuki zeby wszystko było ok ✊❤️✊❤️✊❤️

Moja dzisiejsza wizyta :)
-potwierdzony chłopczyk
-zdjecia nie mam bo mały był zbyt ruchliwy :p
-z szyjka wszystko ok
-412 gramów /25,2 cm
-wszystko na miejscu i zdrowy :)
-pije juz wody płodowe ( żełądek juz pełny płynów)
- nic nie musiałam placic :)
- termin wstępny na cesarkę 2.04.2015

Ulga po dzisiejszej wizycie
:-)

Gratki ruchliwego dużego chłopaczka :* najwyraźniej smakuje mu to co jesz skoro tak chętnie wody pije :D mój lobuz też zawsze z pełnym brzuchem :D później się urodza takie pulpeciki:p

Mila do 22+6 u nas , ja ide za tydz na drugie :-)

Kuklaki jakis dziwny lekarz! a rózne zmiany, infekcje, itp > to też z usg wyczytuje ..hmmm

natasza na którą masz? a doczytałam, ja na 8.20 ale u mnie to zwykla wizyta + zobaczenie tylko serduszka na usg i tyle :/

Karina suuuper :D gratki to po prima aprilisie akurat :D

Karina super wiesci :) gratuluje!!

Pat dzieki :) stresa mam jak zwykle...

Ok. Zmykam sie przygotowywac...

Zastanawia mnie czemu Olusia tak zawsze milczy po tych wizytach... a my tu myslimy i czekamy na newsy!!

Myla no tez tak przypuszczam. Poobserwuje jeszcze jak nie minie to zapycham do rodzinnego bo innej opcji nie mam..

Aylin a co znacza te wyniki bo ja sie nie znam.... glukoze mam na poczatku stycznia.

normy sa 1 do 100 2 do 180 3 do 140. Czyli 1 i 3 wynik na granicy a 2 powyzej normy

Aylin wynik po 2h masz na granicy ale to po 1 godzinie troche za wysokie :(
w rzadnym momencie dnia cukier nie powinien przekraczac 200 :(

Aylin na czczo nie jest ze ja mialam ponad 100 a kolejne miałam na granicy .

generalnie zastanawiał sie czy dawać mi skierowanie. Wiec mu pomogłam i kazałam dać.

Klaudia, zgadzam się z Mylą, oni muszą coś robić, a nie siedzieć i czekać, infekcje się zdarzają non stop w ciąży, ale to nie znaczy, że nie można przez to dziecka ratować, zapytaj ich, gdzie mają swoją klauzulę sumienia, kuźwa mać...
Niedawno któraś dziewczyna pisała, której wody odeszły chyba w połowie ciąży, leżała i urodziła potem zdrowe dziecko!

ja pisałam o mojej dobrej koleżance. Filipek jest zdrowym ponad półrocznym skarbem

A wiecie ze ostatnio co mowilysmy o tym zagladaiu pod maske ze wam zagladaja, na wizycie spytalam gina czy mi zajzy bo od poczatku ciazy nie zagladal to powiedzial ze w ciazy nic tam nie zagladamy tylko USG.:confused2:

zawsze zagląda. Usg nie robi ale samolot obowiazkowy. Wiec wiem ze szyjka długa i spokonie moge swietowaś :)

Z glupia poszłam zarejestrować sie do diabetologa i zostalam przyjeta od ręki.... mam glukometr. Recepte na paski do niego oraz paski do badania moczu. Dostałam sliczna kosmetyczkę i generalnie w domu obecnie mam 3 glukometry..... jakby którejs sie popsul to oddam :)

reklama
natasza nie, bo tu mają słaby sprzęt niby, nawet zdjęcia mi dają "po cichu" bo są rozliczani z tych usg chyba i dostaje jedno tylko , ale dobre i to..

Do góry