reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Musze wstac i szykowac sie do wysjcia... dobrze ze mam transport do przychodni bo bym nie dala rady isc... temperatura dalej wysoka... a zimno mi jak nie wiem... leze w lozku pod koldra i kocem oraz ciepla pizama i trzese sie.... masakra !!:no:

neta
moje gardlo to jeden wielki ogien.... wzielam paracetamol...mam nadzieje ze mi przejdzie.... :-(

Dolories
dzieki :* :tak:

AngelikaK chyba troszeczke za duzy twoj dzidzius... prawie 9cm... ja mialam badanie w 12t4d i moje maluchy mialy powyzej troszke 6cm..:tak:

kajka ciesze ze ze kapiel w błocie przynosi rezultaty !!:-)

milia80 dzieki :*:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Milia 80 jak mówiłam co lekarz to opinia. Może tu w Norwegii gdzie mieszkam jest po prostu inne podejście niż w Polsce. Nie zamierzam eksperymentować. Skoro lekarz powiedział że mam nie brać to nie biorę. A ryby uwielbiam i jem przynajmniej 3 razy w tyg (gorzej z mlekiem bo nie lubię więc co dziennie na śniadanie jest dodatkowo jogurt) W pierwszej ciąży prowadzonej w Polsce brałam 8 tabletek różnych leków i suplementów dziennie (zgodnie z zaleceniami lekarza) a ciążę i tak trzeba było rozwiązać w 26 tyg ze względu na moje komplikacje zdrowotne. Każdy organizm jest inny, każdy lekarz ma swoją opinię. Tak więc nie da się uogólnić. Tak jak piszesz nie każdy jest w stanie dostarczyć sobie wszystkich niezbędnych składników z pożywieniem. Uważam, że każda z nas powinna zdecydować sama bo w końcu to jej zdrowie i jej dzieciątko.

Nie wiem jak wygląda sprawa z miarą dziecka bo nie jestem lekarzem... Z tego co wynika z mojej aplikacji wszystko się zgadza ja jestem w trakcie 13 tyg (12 tyg i 4 dni) a dziecko w 11 (10 tyg 4 dni ) i w aplikacji podanno miarę 6-8 cm.

Nie wiem jak wygląda sprawa z miarą dziecka bo nie jestem lekarzem... Z tego co wynika z mojej aplikacji wszystko się zgadza ja jestem w trakcie 13 tyg (12 tyg i 4 dni) a dziecko w 11 (10 tyg 4 dni ) i w aplikacji podanno miarę 6-8 cm.

Tak wg tyg w którym jesteś wszystko się zgadza ale pisałaś że lekarz na usg powiedział że to 10tc

Hej! Chyba z 10 stron napisalyscie podczas mojego wyjazdu. akurat mam troche luzu w pracy wiec nadrabiam:) wyjazd cudowny, relaksujący i jak zwykle za krótki;)

Ale mdłości mnie dopadły dzisiaj, zagryzlam ciabata i chyba lepiej. Wczoraj wieczorem tez miałam.:/ łapią rano i trzymają tak do południa a potem koło 18 i cały wieczór. Kiedy to minie...??:/
Dodatkowo pobolewa mnie brzuch tak jak na okres troche i jak siedzę długo to plecy do tego, chyba zaraz bede stała przy tym biurku:p

Moja gin chyba zapomniała umówić mnie na omówienie wyników pappa..chciałam sie do niej wbić w tym tyg ale jest na urlopie wiec dopiero pod koniec przyszłego tyg mogę ja odwiedzić. W USG wszystko wyszło bardzo dobrze wiec raczej jestem spokojna.
No i nie mogę sie doczekać kolejnego USG za 3 tyg, aż 6 tyg w sumie każe mi czekać!

Mój B. pojechał dzis na imprezę oddziałowa, tym razem bez osób towarzyszących, wiec nie mogłam sie zabrać. A w sobotę idziemy posłuchać zespołu na wesele, mam nadzieje ze cos wreszcie wybierzemy bo czas goni.

Dbajcie o siebie dziewczyny! Pozdrawiam!

reklama
Margomari oczywiście, że każda decyduje sama. Umnkęło mi gdzieś, że mieszkasz w Norwegii, no tam rzeczywiście ryb w bród :-)
Ja też bardzo lubię, ale tak często nie jem, staram się przynajmniej raz w tygodniu.

Do góry