reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja mam ciągle uczucie że mam mokro i często faktycznie mam ale ja mam tak potworne parcie na pęcherz ten mój mały klocek upodobał sobie to miejsce i się znęca i mi się ciągle chce siku i przez to mam też problem z utrzymaniem moczu przez ten jego ucisk
Ja biorę luteinę ile za to mam tam suchości

reklama
A co do chusteczek to na allegro znalazłam lansinoh 6x80 za 47zl więc w sumie bardzo dobra cena bo te chusteczki są bardzo dobre i w aptekach kosztują 10zl za opakowanie..;)

Ja mam takie mocne uplawy przy infekcji...czasem tez ze mnie wręcz leci..może tez cos tam Ci się zrobiło ?

Nad tym też myślę, bo z drugiej strony wydaje mi się, że zapach lekko też się zmienił, ale z drugiej strony wydawało mi się, że przez ciążę to może ja mam jakieś zaburzenia węchu.
Ach poczekam do wizyty.
Wyczytałam, że przy sączących się wodach to po położeniu sie na łóżku powinnam odczuwać właśnie wypływanie wód, bo wtedy dzidzi przestaje zatykać ujście główką, a jak stoję lub chodzę to odczuwalne może być mniej. U mnie mimo wszystko najmocniej właśnie przy chodzeniu, a przy leżeniu po za tym jednym razem nie odczuwam.
Zaczynam stawiać na infekcje jakąś

Asia, a kiedy masz wizytę?

Natasza, już po obchodzie? powiedzieli Ci coś?

Przejrzałam wczoraj ten blog Aylin, ciekawy jest bardzo, ale w sklepie i tak trzeba patrzeć na opakowanie, bo np. chusteczki Dzidziuś Kindii zostały zjechane, a ja mam, bo czasem używam i na opakowaniu jest napisane, ze nie zawierają PEG ani parabenów, więc widac zmieniają składy co jakis czas albo dołączają do linii jakiś nowy rodzaj, także nie ma co sie od razu uprzedzac do pewnych produktów.
Chociaż w szoku jestem, że te najdroższe kosmetyki wcale nie są takie dobre, u nas wszyscy np. zalecają Oilatum do kąpieli i żeby potem niczym dziecka nie smarować, a ze składu wynika, że Oilatum nie jest rewelacyjne... Jednak dziewczyny chwalą, że ich dzieci nie mają żadnych problemów ze skórą...

hej

próbowalam ściągnać aplikacje na tel z bb ale nie da się zalogować:angry::angry: więc nie wiem...:angry::angry: normalnie nie wiem co mam zrobić ( kto pomoże??? )

byłam u ginki rano, nie dość, że zaspałam ( autobus o 6.53 a ja wstałam 6.44 bo budzik nie zadzwonił :angry: ) to taxi mi spieprzyła sprzed nosa bo nie wiem kogo oni szukali :angry: ale wkońcu dojechałam, no i szyjke mi zmierzyła ( szok ) ma 3,65 cm, mały jest dosyć nisko, głowa w dół no i mam brać luteine 100-50-50 ew zmienić dawke 100 na tą pore dnia gdzie brzuch bardziej się stawia, jutro idę do tego mojego zobaczymy co powie, może potwierdzi to a może nie, w każdym razie już do niego chodzić będę, no i mam więcej leżeć itp...
oczywiście dala mi zdj usg...szyjki :angry: bo nie łaska cyknąć fote dziecku:angry: eh...

milia
to nowe osiedle, które buduje się obok ;D całkiem fajny metraż ale właśnie...jest na 7 piętrze....ja mieszkałam do tej pory parter - 2 piętro ( obecnie) ktoś ma jakieś uwagi co do ostatniego piętra??????????

Olusia ja miałam teraz przepisany Gealcid, ale niezbyt to działało, pieniło mi w ustach jakbym wścieklizne miała :cool2::cool2: i nic więcej..

natasza narazie nic nie mówię, póki nie zobacze :D jest na 7 piętrze ( to największy minus-chyba?) i ma ponad 80 metrów :-D

Kuklaki oj żebyś widziała te "extra matki" u mnie na osiedlu, na ręku 24/7 zakwilić nie może bo to wielka krzywda a grymas na twarzy to znak, że matka jest beznadziejna, ja się już dowiedziałam ( od psycho kuzynki ), że jestesmy psychiczni bo jak starszy zrobił "łeeeeee" i chodziło tu o wymuszenie czy cokolwiek w sensie, nie kupa, siku, jedzenie to nie biegłam do niego i nie hurgałam na ręku, że nasze dziecko czuje się nie kochane bo śpi samo, że jest nieszcześliwe i w ogóle mops powinien nam je zabrać, tym oto sposobem od 3 lat zlałam kontakty z tą debilką. a co ona? a ona śpi z 2 dzieci w 1 łóżku ( dzieci mają 4 i 1.5 roku ) na rekach ten młodszy 24/7 bo ryczy, ona do wc iść nie może bo on ryczy jak tylko ona głowe obroci ( widziałam ostatnio na ur. chrzesnicy bo byli ) , dzieci żywią się głównie słodyczami - bo to szczeście i w ogóle jest najwspaniajsza i jak rodzić to popekac po tyłek bo w imię bolu trzeba wszystko :-D

Szaj to dobrze, że dobrze :D :D :D idziemy łeb w leb z szyjkami :p

Pat ja się dzisiaj waże i co...? 69 kuźwa.. :( załamka bo przez mc to będzie z 3 kg :angry: nie chodzi o to, że 3 kg ale o to, że zbliżam się do 70 kg jak pewnie przekroczę to nie będe tak jojczyć... nie oglądam takich programów, wolę komedie sobie włączyć :-)

Myla nie stresuj się!!!! z tą szyjka to tak jest niestety bo ja w 41 tyg ciąży miałam dlugą i pozamykaną o godz 11 a o godz 20.30 zaczęło lecieć i skurcze się zaczęły także tu jest loteria..

asiatipl jak czujesz, że to wody to idź na wizytę, są chyba takie papierki do badania czy to wody czy nie.. ??

U mnie juz jest 70-_- i nie podoba mi się to.

Doli ja mieszkam na 9 o tez przyszłam tu z 2 pietra ale w sumie nie narzekam. Jest winda więc takie samo mieszkanie jak na 2,3 czy 4 piętrze tylko widoki dużo ladniejsze :D każdy jak nas odwiedza to się zachwyca i wgapia w okno :p ja na ostatnim piętrze nie mieszkam bo jest jeszcze 10. Z tego co wiem czasem na ostatnim piętrze latem potrafi być dosyć ciepło bo się grzeje ale to zależy od tego jak zbudowany blok ;)

Doli, co za szurnięta kuzynka... niech sobie wychowuje swoje dzieci jak chce, choć uwazam, że krzywde im robi, ale jak może innych pouczac... A wychowa je na niesamodzielne, rozpuszczone nastolatki i pożałuje za kilka lat...

Super metraż!!! ile pokoi? 3-4? a to ostatnie piętro? ja tak wysoko nie mieszkałam, ale mieszkałam w moim mieście przez ponad 20 lat na ostatnim, 4 piętrze, bez windy i nie narzekałam, było to mieszkanie szczytowe i jakiekolwiek odgłosy dochodziły jedynie z mieszkania niżej, było cicho, bo tylko po 2 mieszkania na pietrze, więc oprócz nas tylko sąsiedzi wchodzili na samą górę, a po przeprowadzce do Sącza przez 3 lata mieszkałam na parterze. Wygoda ogromna jak chodzi o schody, noszenie zakupów itp., ale poza tym - głośno, blok tez 4-piętrowy, ale po 3 mieszkania na piętrze, ciągle ktoś łaził nam pod drzwiami albo siedział pod oknami, dym z fajek nam leciał z podwórka i z każdej strony hałas, bo oprócz sąsiadki obok i u góry, to jeszcze z nastepnej klatki z przylegającego mieszkania dochodziły odgłosy.
Wiec to zalezy jeszcze, co to za blok, z czego są sciany itp., choć u Was winda będzie, wiec nikt Wam pod drzwiami nie będzie biegał, nawet jeśli jest wiecej pięter, a widok jakis fajny będzie? balkon/taras? Trzymam kciuki, zeby było fajne :-) no i od razu zwróc uwagę, czy winda przestronna :)

reklama
Hejka dziewczęta.
Asia - wody mogą,sie sączyć w różnych pozycjach. Koleżance zaczely w 18 tyg. Ale pęknięcie bylo na górze. Saczyly sie kiedy ich bylo dużo lub podnosila ręce do góry. Przeleżała do 29 tyg w szpitalu nawet włosy chodzil jej myc ktos z rodziny.

Milia - zgadza sie, sklady zmieniają. To normalne przecież. Ale nie czytaj tego co napisali tylko sklad z tylu.
A co do chusteczek jeszcze - ktoras pisala ze dada cienkie. Te co ja mam teraz są grubsze od pampersów. Porównywalne z huggies.

Doli ja mieszkam na 10 :) i zaluje ze nie jest to ostatnie piętro.

Do góry