reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja miałam laktator ameda. I pod prawie każdym względem super. Minus za rozmiar bo dość duży kombajn z niego byl. Niestety pożyczony byl od koleżanki która pozyczyla go dalej i sie popsuł. W sumie po 10 latach używania miał prawo.

Moja mloda chora. Ja jutro do gina po zwolnienie. I witaj wolności :)

Poza tym musze ograniczyć wydatki. Kupiliśmy fotelik, ja ciuchów dla młodej za 300 zl co najmniej. A pasowalo by jeszcze kolderke dla starszej i pościel.
W planach większych zakupów na luty mam: Laktator, chustę elastyczna, i 2 kocyki.... Tzn dla starszej chce duży. A dla Jagody chyba odpuszcze

reklama
Milia to nie tak. Po prostu po latach walk stwierdziam ze dla mojego zdrowia psychicznego lepiej z nim wcale nie rozmawiać więc ograniczam się w miarę możliwości do nie widzenia i nie słuchania jego. Widuje go 15 bo muszę oderac co moje...to wystarczy

Witajcie :tak:

A wiec wizyte mialam na 16:15 ale do gabinetu weszlam po 17.. lekarz ktory mial robic mi badanie byl na jakims zabiegu i musialam czekac... a wiec echo maluszkow wyszlo dobrze.. przeplywy, rozmiar, wielkosc ok.. wiec ufff... wizyte kontrolna mam za miesiac...odnosnie szyjki ani mi sie nie skrocila ani nie wydluzyla.. mam dalej lezec, lezec i jeszcze raz lezec, leki zazywac, malo wstawac.. jak cos to tel i do szpitala...skierowanie mam od tygodnia wiec jak cos jestem zabezpieczona.... odnosnie cukru to na czczo mialam 105, po godzinie 158 a po 2h 125.. jak myslicie jak tam te moje wyniki? wrocilam do domu taka zmordowana i poszlam spac, a to tez dlatego ze malo spalam w nocy, moze dzis bede spala w miare...;-) ogladnelam sobie serial i weszlam na neta

Myla musisz jak najwiecej lezec... nie ma zartow!:tak:

Myla, ja Cię broń Boże nie pouczam ani nic takiego, po prostu nóż mi się w kieszeni otwiera, że Ty w ciąży, w której masz wskazania do leżenia, musisz biegać po dzieci, bo szanowny tatuś ma za daleko i nie raczy dupki ruszyć... Sama bym Ci je odbierała, gdybym mieszkała w Bydgoszczy, żebyś nie musiała go prosić :( może chociaż jakaś inna mama byłaby skłonna odbierając swoje, podrzucić Twoje do domu... :*

Olusia, super, że z serduszkami wszystko ok :) a duże już dzieciaczki? niestety z wynikami cukru nie pomogę, a lekarz nic nie powiedział?
Leż dalej grzecznie, choc na pewno Ci się to już przykrzy, ale przynajmniej szyjka się na razie zatrzymała.

Olusia super że z maluchami wszystko w porządku :) z szyjka to dobrze że nie gorzej a lepiej to pewnie już nie będzie
Myla odpoczywaj ile możesz a jak już musisz to staraj się w miarę wolno chodzić
Margo tak to jest z wcześniakiem i to jeszcze pierwszym że człowiek niedoświadczony nieprzygotowany i różne sytuacje mogą zaskoczyć

W moim apartamencie to kuźwa żyć nie umierać :)
Jutro usg to może się coś dowiem teraz trochę mniej boli a czasem wcale ale mały tak nogami nawala po pęcherzu i po szyjce że aż się gorąco robi i czasem myślę że to jak skurcz :) ale według nich jest ok a na jakiej podstawie to twierdzą to nie wiem :)
Teraz światła pogaszone cicho i weź tu człowieku funkcjonuj o 5 pewnie będzie pobódka :-)

Wiecie co prowadzę tu obserwacje :-D i jestem w mega szoku! ! Młode i nie tylko laski, paniusie i damesy ale są dwie z nich które wogóle nie myją rąk po wyjściu z WC! !! Dla mnie to szok

reklama
Cały dzień dzisiaj melisę piję żeby się trochę opanować. Co jakiś czas tak mam, że mnie dziwna panika ogarnia i się nakręcam niepotrzebnie. Wykończy mnie ta ciąża psychicznie :)
Dobrze, że to już bliżej niż dalej.
W pierwszej ciąży miałam jakiś laktator elektryczny. Trzeba go będzie odkopać... ale i tak jakoś mi się lepiej tak normalnie ręcznie ściągało. Laktatorem pewnie więcej ale nie było takiej potrzeby. Jak wróciłam na studia (młody miał 6 tygodni) To na każdej przerwie musiałam mleko odciągać bo się inaczej ze mnie lało :D dobrze, że to już magisterka była i zajęć mało bo by mi chyba biust odpadł :D

Doliores zbiorowa panika nam się udziela... Mam nadzieję, że już jutro mi przejdzie.

Rozglądam się za kołyską bo potrzebuje czegoś mobilnego a z doświadczenia wiem, że młody by się małej do łóżeczka pakował i chcę mieć ciągle na oku. Będę się bała zostawić w pokoju i robić coś w salonie. Macie może jakieś typy?

A tak zachwalacie te poduszki, że może też się w taką zaopatrzę. W sumie myślałam o tym wcześniej ale jakoś nie mogłam się zdecydować.

Do góry