reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Marela mam taką samą reakcję na sodę... mleka nie lubię więc męczę się ze zgagą.

Myla widzisz to znak że musisz leżeć. To dla maluszka jeszcze za wcześnie więc uważaj na siebie żeby później nie żałować...

Dziewczyny ja w pierwszej ciąży tez planowałam tylko ręczny laktator kupić i to po porodzie. Ale poród zastał mnie 3 mce przed czasem i w weekend kiedy ja byłam w szpitalu, większość sklepów pozamykana, poradnia laktacyjna w szpitalu zamknięta na cztery spusty - dostałam nawału pokarmu... myślałam że umrę... laktatora niet a cyce napięte, gorące a ból nie do wytrzymania. Położna pokazała mi jak rękami ściągać choć trochę, żeby przestało boleć (nie mogłam karmić bo dziecko nie przyswajało żadnego pokarmu) To była masakra.
Później ściągałam pokarm i przynosiłam do szpitala jak już córka zaczęła być karmiona. Tak więc w moim przypadku laktator się sprawdził. Przed zakupem nie zastanawiałam się nad żadną konkretną marką. W szpitalu do zakupu dostępna była tylko mendela więc wyjścia nie było.

reklama
Wspolczuje troche braku takiego kręgu wsparcia. U nas sąsiadki sie znają i odbierają innym dzieci w razie czego, czasem nawet biorą do siebie czy cos jak ktos ma lekarza czy cos innego ważnego to daja obiad itd..Na poczatku roku sie wpisuje kto moze dziecko odebrać, imię nazwisko. Ja tez czasem odbieram teściowej dziecko ze świetlicy. Ona tez bierze moje jak mam lekarza czy chce zakupy zrobic. Kazdy sie wymienia. Lubie tu to.

Myla ! Przywołuje Cie do porzadku ! Słaby przykład dajesz ! Żebyś później nie żałowała że nie lezalas...to nie są żarty...!

Ja o laktatorze nie myslalam jeszcze...za dużo innych wydatków...

Margo w jakich cenach u Was pieluszki ? Bo wiem ze dużo taniej ale orientujesz się dokładnie ?

Nam maja podnieść czynsz bo jakiś idiota wrzucił do zsypu na śmieci choinkę, ciuchy i szmaty o zapchal....ja nie wierze w ludzi...

Margo Mendela :-D hihi o jskiej mendzie myślałaś pisząc. Swoją droga medela robi najlepsze laktatory. Ja wypożyczałam z apteki i żal mi było sie z nim rozstawać..cycki ściągały sie same, mozna dwa ns raz. Ulga niesamowita. Ja produkowalam za 3, normalnie krowa :sorry:

Pat nie sprawdzałam ceny. Ale jutro idę na zakupy to zobaczę. Wiem że są tańsze bo co jakiś czas trąbią w tv o przemycie pampersów zwłaszcza na Litwę :-D (można przewieść towary w sumie do wartości około 2500 zł ale ludzie nie znają umiaru i jak wiozą to na całego)

Lei - mend tam nie brakowało - zwłaszcza pielęgniarek hehe. Ja też czułam się jak mleczna krowa. Wszyscy się dziwili że takie pojemne cyce miałam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry