reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Olusia, daj znać po wizycie :-)

Zapomniałam się dopisać do listy, ja wizytuje jutro w Luxmedzie. Nie mogę się doczekać, już miesiąc prawie nie widziałam małej! Pełne badanie mam początkiem lutego dopiero.

Rano o 7:30 pójdę na glukoze, o 9:40 wizyta, wezmę l4, zaniose do pracy i mam wyjeeeeeebongo :-D.

Odebrałam pracę od promotora, mam poprawić błędy stylistyczne i językowe i mogę drukować :-D.

Doli, i jak, byłaś na dniach otwartych w Ujastku?

reklama
Ja na zgagę biorę gealcid. Tam nawet na ulotce jest napisane, że w ciąży też można. W pierwszej brałam ranigast ale wtedy to mnie zgaga zaczęła męczyć gdzieś od 12 tygodnia i męczyła dzień w dzień aż do porodu. Teraz o dziwo jak rezygnuję z mleka i jego przetworów to zgagi nie mam.
Jutro wizyta... Chyba już muszę zacząć melisę pić bo panika mnie ogarniać zaczyna. Tak dużo Was ma problemy z szyjką, że ja się swoją krótką denerwować zaczynam.

Olusia kciuki trzymam i zdaj relacje tylko nie za 2 dni znowu:tak:

Szaj no to wreszcie laba bedzie. Gratki pracy troche poprawek i gotowe:tak: Jutro dzidzie zobaczysz, sama radosc:-)

Sataga nie stresuj sie za wczasu bedzie dobrze.

Margo no jak stoi nie uzywany motor to lepiej sprzedac, tylko zeby pozniej sie nie odmienilo twojemu i bedzie chciec nowy:szok:

Olusia, to kciuki za wizytę i serduszka jak dzwony &&&
Sataga, kciuki na jutro również :-)
Doli, ja wizytę mam dopiero 19 i to będzie też cały miesiąc od poprzedniej, nigdy tak długiej przerwy nie miałam...
Szaj, to super, gratuluję!
Tabasia, a jak Twoja praca?

Olusia kciuki za wizytę musi być wszystko dobrze !!:)
Doli ja mam zaklepany u koleżanki jeszcze 14miesięcy na gwarancji :) elektryczny medeli czy jakoś tak :)

Swaj ten kto ma samochód to Cię rozumie i jednoczy się w bólu: ) znam to że ciągle coś

Margo gratulacje 29tc to już bliżej niż dalej :)

Olusia tak mierze ciśnienie ..., mam podwyższone ..., ale ogólnie ciagle takie same : 145/80

Ja tez dzisiaj ekstramalnie ze zgaga walczę :(

Doli zdrówka ❤️❤️❤️❤️

Olusia trzymam kciukasy :) ✊❤️✊❤️❤️✊❤️✊❤️✊❤️

Margo to super ze masz ubranka ...,a tak sie martwiłas ...

Margo fajnie wyprawka prawie gotowa ;)

Oj ja tez sody bym nie łykneła - kiedys wzielam sama torebke sody w rece aby sobie taka miksture przyządzic no i biegiem do łazienki ;) ledwo dobiegłam.

U nas tez sie mowi ze jak zgaga to włosy rosną ale ja do sierpnia tego roku nie wiedziałam co to znaczy zgaga a pierwszy urodzil sie z włosami , nie wierze w to.

Nam akumulator padł w drugi dzien swiat. A drugi samochod nowy w garazu kawalek od domu i na letnich oponach . Akurat mialam jechac na stacje po pepsi dla M bo troche opijał z moja mama moj brzuch no i mu zaszkodziło;). Naładowaliśmy prostownikiem i narazie jezdzi.

Karina - Emili jak prawdziwa ksiezniczka ;)

Doli Ty jak moj syn. Od polowy grudnia w domu. Juz 2 antybiotyki. Mialam go dzis do przedszkola puscic ale podobno w grupie ospa, on osłabiony organizm a ja też nie chorowalam , wiec siedzimy.....Chetnie bym juz go poslala ale dopiero w sobote skonczyl drugi antybiotyk.
Mam laktator ale jakis reczny po pierwszym. Nie był mi potrzebny jak bedzie potrzebny lepszy to kupie ale po porodzie. Moje znajome mimo ze mialy elektryczne recznie sciagały.
Ja tez w srode sie wizytuje . Ale nie tak jak u Was - badanie reczne, waga cisnienie i wyniki badan. USG oddzielnie mysle ze gdzies za 3 tyg i to bedzie dopiero moje 3 zalecone przez gin a ogolnie 4 - bo musialam robic zaraz na poczatku zeby uwierzyla mi ze jestem w ciazy.

Marela szkoda że wizyta bez USG to zawsze nas uspokaja
Ja po obchodzie nie doczekałam się usg i spytałam lekarza mówi że nie zdążyli(tu tylko wybrani robią usg) i jutro niby w pierwszej kolejności mam mieć i pytałam czy długo będe to mówi że jutro na pewno nie wyjde ale jeśli będzie wszystko ok to w tym tygodniu masakra !! Ale jak mus to mus
Tylko się zastanawiam jaki sens siedzenia tu skoro badają raz na 4dni :-/

reklama
Do góry