reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Doli, super, gratuluję!!! :tak:

Myla kciuki za wizyte.. niech dziewczynka bedzie coreczka dalej:tak:

kajkapol gratuluje po cichu chlopca i jakie juz duze maluszki.. :tak:

Kifsi, gratuluję udanej wizyty
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==

reklama
Margomari faktycznie pisałaś już wcześniej. Przepraszam za ciężki zapłon, ale przez tą sytuację z maleństwem kuzynki od rana nie kumam...
kurcze warunki porodu jak marzenie, no ale koszta wizyt też całkiem nie złe. Z drugiej strony czasem lepiej trochę kasy wydać i mieć spokojne myśli, niż ciągle się martwić i zastanawiać... nie ma co porównywać z Pl. Tutaj opieka nad chorym czy rodzącym to akt łaski ze strony lekarzy, choć położne i pielęgniarki już są zupełnie inne (miłe i pomocne). ;-)

ja zmieniłam szpital, w którym będę rodzić. Ten poprzedni to po prostu makabra. No i moja pani doktor powiedziała mi wczoraj, że mam się zastanowić jak chcę rodzić. Czy naturalnie czy chcę mieć cesarkę. Sama nie wiem co lepsze.... cesarkę już miałam i cholernie się tego boję, tym bardziej, że więcej powikłań jest po tego typu porodzie. Znowu jak mają mnie męczyć jak w pierwszej ciąży trzy dni naturalnie, a potem i tak cesakrę zrobić to po co czekać? Matko kochana mam taki mętlik w głowie, a w domu każdy mówi - to Twoja decyzja i musisz sama wiedzieć czego chcesz... i licz tu na bliskich :-( co radzicie kobietki?

Magda ja rodzilam swoich naturalnie i nie zalujr,nie wybralabym sama cesarski. Cesarka dla mnie jest koniecznoscia , to operacja która ratuje zdrowie i życie nasze i lub maluchow.jeśli wszystko jest dobrze to rodzimy naturalnie,jesteśmy do tego stworzone :D

Myla bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Myślę podobnie, choć boję się, że znowu mnie wymęczą kilka dni a potem i tak zrobią cesarkę (małemu już tętno zanikało). Po tym pierwszym porodzie byłam tak wymęczona, że nawet siku nie miałam sił iść zrobić. No i moja gin powiedziała wczoraj, że takie problemy jak miałam przy pierwszym porodzie są cykliczne, więc mogę się i teraz tego spodziewać :-(a ja chciałam od początku naturalnie, bo to dla dziecka lepiej. Przy naturalnym porodzie dziecko jest silniejsze, a cesarka osłabia i matkę i dziecko. A z drugiej strony jak mam rodzić, rodzić i w końcu nie dać rady to na cesarkę idę na dany dzień i wiem, że tego dnia urodzę :baffled: no i jest dylemat, a mąż mnie wspiera - to Twoja decyzja żonko. Ja będę za Tobą - ot taki pomocny:tak:

Myla ja chyba tez wole naturalnie, mimo ze przy pierwszym porodzie męczyłam sie 36 godzin. Boje sie cesarki. Choć i na nią muszę byc przygotowana. Na ciele po zwykłym skaleczeniu robią mi sie straszne blizny wiec nie wiem co by było po cesarce :eek: No ale zdaje sie na lekarza i jego decyzje.

Kfisi,Doliores,Kajka super wiesci!!! :)

Margo wlasnie sobie przypomnialam ze pytalas o usg. To bylo moje ostatnie. Ale mysle ze raz albo dwa pojde prywatnie. Raczej przed samym porodem.

Myla trzymam kciuki za jutro!!!!!!!!!!!!!

Zmykam spac. Padam :( jejjjj ale mala szaleje :D

reklama
Do góry