reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
i jescze takie upewniajace pytanie neta, Lei, sataga, kuklaki, jaga , milia80, Asiulka wy nie znacie jeszcze płci?

Myla, no u mnie prawie na pewno dziewczynka, w zasadzie możesz mnie już zrobić na różowo, bo następną wizytę mam dopiero 15.12, w razie czego poproszę o korektę, ale na 2 ostatnich wizytach siusiaka nie było...

Kifsi, gratuluję udanej wizyty :-)

kładę się już, dobrej nocy i przyjemnych snów, Doli, ciekawe co dziś się Tobie przyśni :-D

Hej, tak czytam te wasze wpisy i zastanawiam sie czy nie za szybko zapisalam sie na usg polowkowe, ktore mam za tydzien a bede na poczatku 20tyg. dodam ze prywatnie wiec chcialabym sie wszystkiego dowiedziec. Czy myslicie ze powinnam sie przepisac czy w 20tyg juz wszystko bedzie widoczne co ma byc na polowkowym? Nie znam jeszcze dokladnie plci a chcialabym juz poznac za tydzien.

Ja też początek 20ego miałam i też prywatnie. Wszystko dało sie zmierzyć :) Serduszko, główkę, inne narządy.

Kifsi również gratulacje udanej wizyty :tak: super ze te nasze maluszki zdrowe i wymiarowe - to najważniejsze :-D teraz tylko muszą ładnie rosnąć i przybierać na wadze a potem poród (Boże już się boję, zwłaszcza po tym co przeżyłam przy pierwszym synku).
Dziewczyny dziękuję Wam za ciepłe słowa i &&& za córcie kuzynki. Kochane jesteście :* :* :* cały czas czekam na wieści co i jak. Z tego co się dowiedziałam, to małą czeka kilka operacji zanim ukończy pierwszy rok życia :-( za co takie maleństwo musi tak cierpieć?!

Margomari
z Twojego opisu wynika, że nie Tylko ja miałam tak ciężki poród i do czynienia z konowałami. Ja już nie będę rodzić w tym szpitalu, gdzie rodziłam za pierwszym razem i moja kuzynka rodziła tam właśnie wczoraj... Jeśli nie będziesz miała mi za złe, to mogę zapytać skąd jesteś? Bardzo duże odstępy masz w usg. Kurcze ja mam co miesiąc na wizycie usg i ten czas mi ciężko wytrzymać, bo najchętniej to bym do młodego codziennie zaglądała :-) niestety też biorę żelazo w tabletkach, bo niski poziom krwinek czerwonych. Poza tym wszystkie inne wyniki bardzo dobre ;-)

Myla trzymam &&& za jutrzejszą wizytę:tak: nie denerwuj się, bo będzie wszystko dobrze i będzie dziurka między nóżkami - tego Ci życzę z całego serducha:tak:

kajkapol gratulacje! duże maluszki ;-) fajnie by było, gdyby się parka trafiła :) niech szaleją u mamy w brzuszku :-D

mój mały też mnie dziś nie oszczędza :-D kopie jak szalony, aż widać jak brzuch się rusza.... jak ma chwile to na pęcherz tak ciśnie, że biegiem do łazienki lecę:-D mąż dziś na nocce w pracy a mały buszuje :tak::-D

Myla u mnie 3 tygodnie temu niby zapowiadała się dziewczynka ale nie jestem jeszcze przekonana także wstrzymaj się z wpisywaniem płci do soboty :) a najpóźniej do 11.12 Mam nadzieję, że nie będzie wątpliwości kto u mnie mieszka :D

i jescze takie upewniajace pytanie neta, Lei, sataga, kuklaki, jaga , milia80, Asiulka wy nie znacie jeszcze płci?

Myla ja moze jutro bo jak narazie dzidzia byla wstydliwa i nic nie pokazywala, i lekarzowi tylko na zdrowe dziecko wygladalo, ani na dziewczynke ani na chlopca. Moj chop to chyba zeswiruje jak sie jutro nie dowie, bo go zzera ciekawosc:-D

Kuklaki, chętnie, może kiedyś zrobię, jesli też uznam, że podołam :-)

Milia jutro podam na kulinaria jak nie zapomne.

Doli no to gratulacje!! Może mały akrobatą zostanie? :-D

A ja po spacerku. Zimno na dworze, wszystko przymarznięte. Potrzebowałam świeżego powietrza po całym tyg siedzenia w domu. W końcu moje choróbsko w odwrocie więc mogłam tyłek ruszyć. :happy:

Margo dobrze ze juz ci lepiej tylko za duzo nie choc po zimnym tak od razu.

Witam :-)
drukujecie tyle i w takim tempie , masakra :-D
gratuluje udanych wizyt i przede wszystkim zdrowych dzieciaczków :tak: fajnie ,że znacie już płeć :tak: z tego co ogarnęłam to znaczna ilość chłopców , wojna idzie jak nic -jakby to powiedziała moja babcia :-D przepraszam ,że nie gratuluje każdej z osobna :zawstydzona/y:
ja też dziś po wizycie tyle ,że u prowadzącego gina :tak: z dzidziolem ok, idealnie wymiarowo zgodny z terminem om :tak:
ja zrobiłam dziś pierwszy raz w życiu rogaliki drożdżowe z marmoladą :-D nawet wyszły , choć mało elegancko wyglądają :tak:

Gratki, super ze z dzidzia wszystko ok:tak:

Margomari z Twojego opisu wynika, że nie Tylko ja miałam tak ciężki poród i do czynienia z konowałami. Ja już nie będę rodzić w tym szpitalu, gdzie rodziłam za pierwszym razem i moja kuzynka rodziła tam właśnie wczoraj... Jeśli nie będziesz miała mi za złe, to mogę zapytać skąd jesteś? Bardzo duże odstępy masz w usg. Kurcze ja mam co miesiąc na wizycie usg i ten czas mi ciężko wytrzymać, bo najchętniej to bym do młodego codziennie zaglądała :-) niestety też biorę żelazo w tabletkach, bo niski poziom krwinek czerwonych. Poza tym wszystkie inne wyniki bardzo dobre ;-)

Magdalena ja w Norwegii mieszkam. Na wizyty chodzę prywatnie bo tak jak już pisałam wcześniej tu w ubezpieczeniu tylko 2 usg i nie u ginekologa tak więc wykupiliśmy prywatny pakiet i następne usg mam dopiero w 28 tyg ale kombinuje jakby tu się jakoś dodatkowo dostać. Mam nadzieję że nie zbankrutuję bo koszty są spore :eek: Co do porodu to akurat tutaj warunki są bardzo dobre co mnie cieszy. Po porodzie dostaniemy pokój rodzinny tak żeby tatuś mógł również nocować. Jeśli chodzi o mój pierwszy poród to rodziłam w Gdańsku.

Margo dobrze ze juz ci lepiej tylko za duzo nie choc po zimnym tak od razu.

Dzięki Kuklaki. Spacerek był krótki bo jeszcze na 100 % nie doszłam do siebie. Ale świeże powietrze dobrze mi zrobiło. Przestałam kaszleć co bardzo mnie cieszy bo mój dzieć się nie denerwuje że w brzuchu jak na karuzeli przy każdym kaszlnięciu :-D

A mój powiedział ze jak się okaze chłop to on będzie bardzo zaskoczony bo od poczatku obstwia babe :) kurde mam chora prąd ta wizyta,melise pije bo Noe zasne
Myla mój od początku do brzucha jak do dziewczynki gadał mimo że go upominałam że może być chłopak. Ale uparł się że czuje że to dziewczynka no i .. miał rację :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry