reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

karina dobrze ze mala wsadzasz w stojak ! to duzo zdrowsze dla ukladu oddechowego :( dzieci calkowicie lezace maja bardzo czesto zapalenie pluc bo nie odksztuszaja wydzieliny ktora normalnie w plucach zalega , u osob chodzacych/stojacych ta wydzielina splywa sama i nie maja z tym problemu

dzisiaj pojechalismy do kosciolka w Miedzygorzu i............. kurna bylo zamkniete :/ ale za to polazilismy troche po gorach z malutka nosidelku :) w odpowiednim watku zaraz wstawie fotki :)
ale spocone bylysmy obie na maksa ale mala szybko zasnela i nie chcialam jej budzic
co mnie tylko martwi to to ze ona zupelnie nie wola o jedzenie/picie :( w tym upale dalej je 6 razy na dobe ;( je tylko jak ja przystawie ale jak za czesto chce przystawiac to nie chce :(
ale widze ze jest wykonczona tym upalem usnela o godz 16 w chlodnym mieszkaniu i spi do tej pory juz na noc :) o 20 wzielam ja tylko nakarmilam i ubralam na noc na spiocha i spi dalej

Nie martw się, moja też nie woła jakoś nadzwyczajnie, a ja bym ją co pół godzinki przystawiała, bo boję się , że sie odwodni, ale może jej to wystarcza, bo nie dość, że mleko na początku leci wodniste, to ponoć dostosowywuje się do pogody i potrzeb i może jest mimo wszystko bardziej wodniste całe niż normalnie dzięki temu jak zje całą pierś to na chwile starcza :p

reklama
Ja chciałam wczoraj Karola pomoczyć w baseniku ale wpadł w histerię i zrezygnowałam. Większość tych upalnych dwóch dni przespał. W niedzielę mieliśmy 36 stopni w mieszkaniu a dziś "tylko" 29. Jak żyć?

Współczuje takich upałów, u nas ciepło, ale nie aż tak. W mieszkaniu 25 stopni, na zewnątrz 29/28. Jest znośnie. Do tego przez cały czas powiewa wiaterek, który lekko chłodzi. Chyba upał tylko na Krupówkach doskwiera:-)

U nas tez wiatr się zerwał i to silny wiec mieszkanie trochę się wywietrzyło. Przyjechał dziś do mnie brat na 2 tygodnie i właśnie wyszłam z nim na plac zabaw. Karol śpi osłonięty od wiatru wiec jest ok. chłodno jak wieje ale jak tylko wiatr staje to idzie zdechnąć :-)

hej

u nas zawirowania :p
mało czasu do chrzcin, dalsza nerwowka z kosciolami eh :/
maly dzis spal mi 3x15min dramat jakiś, niby chce jeść a nie chce :/ źle znosi upały niestety
chciałam mu kupić jakiś krem do opalania zresztą dla starszaka też to znaleźć nivea to nie wiem, ze świecą trzeba, nie ma nigdzie a ja nie chce jakiegoś syfu a nivea ufam jakoś najbardziej ew soraya dla starszego ale dla malutka nie można :/ ;/

za miesiac jedziemy nad morze wreszcie!!!

troche wqrzona jestem bo przez upały nie mogę biegac bo jest za gorąco, a kupiłam sobie nowe szmatki do biegania wiec presja jest :p

u nas bioderka też przez usg, ręcznie to se wiecie co można zrobić.. :p fakt odginają kolanka ręcznie itp. patrza ale usg spr. tam w biodrach to..

aneczka obyście szybko sie uporali z tym..

Pat, Natasza jeszcze raz gratulacje! :-)

Babydust no staram sie ..., ale połączyć to z praca to trudno ..
Spróbuj moze wodę dawać co 30 min - co wypije to wypije ... , Kubus nie zawsze chce tez pic , ale przykładam mu często flachę :)

jak jej butle wtykam w ktorej nie ma mleka to placze strasznie za kazdym razem :(
ale wystarczy troche ponazekac na dziecko (lub pochwalic) i na drugi dzien odmiana hihi dzisiaj juz bylo jedzenie co 2 godziny i sama sie domagala :)

dzień dobry , a właściwie dobry wieczór :-D

u nas już po chrzcinach , ufff
w sumie poza pewnymi problemami wszystko się udało :tak:

babydust- super ,że urlop udany :tak:
doli - &&&& zeby wszystko sie poskładało

asia - dobrze ,że nic nikomu się nie stało

a w ogóle gdzie wy się podziewacie ?

wszystkie na fb , to może i ja do was dołącze ??

Cześć Mamuśki! No widzę, że FB zabija nasze forum w błyskawicznym tempie ...
Kifsi, gratuluję i zazdradzczam udanych chrzcin!!!

Pat, Natasza, choć w kilku słowach powiedzcie jak udały się Wasze uroczystości???

Doli, znalazłaś kościół?

Asiu, o pożarze na Twoim basenie to nawet w tv mówili

reklama
Do góry