reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Kuklaki u mnie też ciągle ta krecha na brzuchu.

Doli moja tez ma coś tam w nosie i wyczyszczę, zaleję wodą morską a ona ciagle charczy. Pytałam lekarza to powiedział że czasami dzieci tak mają i mam jej nosek dalej zalewać zwłaszcza na kilka minut przed czyszczeniem żeby się te wszystkie gluty i kozy rozpuściły i żeby było je łatwiej wyciągnąć.

Babydust u mnie jest to samo - jak wyślę ojca żeby w nocy pieluchę zmienił to ją tak rozbudzi że ja już spania nie mam bo mała leży i się śmieje o 3.00 zamiast spać. Więc wolę już sama pójść i przy przydymionym świetle w łazience przebrać i nie rozbudzać to wtedy i ja mam szanse się wyspać. Dodam że mój M ma sen jak kamień. Nic nie słyszy. Kiedyś zaproponował że będzie miał w nocy dyżur. Ale co mi po takim dyżurze kiedy dziecko ryczy mu koło głowy a on nic nie słyszy a ja w drugim pokoju spać nie mogę... ech...

Myla moja po szczepieniu była cały dzień marudna a w nocy to w łóżeczku spać nie chciała tylko się do mnie przytuliła z takim żalem w głosie że nie mogłam jej odłożyć i pierwszy raz pozwoliłam spać z nami. Na drugi dzień już było lepiej :)

Lei no niestety tak to już jest że jak dzieci śpią to nam się nie chce a jak my padamy z nóg to dzieciaki pokazują co potrafią.

Milia te terminy to jakaś porażka. Zwłaszcza przy takim maluszku. Pamiętam jak chciałam zapisać się na NFZ do endokrynologa w trójmieście parę lat temu (ja naiwna myślałam że to takie hop siup) a pani w rejestracji do mnie - najbliższy wolny termin styczeń 2016. Że co???? (to było 4 lata temu...)

Ostatnia edycja:
U nas też dziś super nocka, pierwsze spanie od 22 do 4 :) a potem po 7 mąż przejął dzieciaki a ja do 9 dospalam.

Doli to normalne że cycki zaczynają się flaki robić.tylko na początku takie bomby są ;) To wcale nie znaczy że nie ma mleka. Nie wyobrazasz sobie jakie małe i miękkie miałam po roku karmienia Laury (bleeee). A ona doiła że tylko jeszcze przez kilka dobrych miesięcy.

Margo, ja na NFZ ze sobą to tylko do internisty chodzę, a i to rzadko, ale dziecku się należy przecież...
Teraz dzwonię w sprawie usg, to przychodnia w środy nieczynna. Neurologa na NFZ mamy we wrześniu, ale prywatnie też niewiele lepiej, bo dopiero w sierpniu.
Dziś mamy dopiero drugie spotkanie z rehabilitantem od stymulacji mięśni twarzy - płatne, ale czasu nie ma, żeby częściej się z nami spotykać, bo jest jeden w mieście. Pewnie pokaże nam jakieś nowe ćwiczenia do robienia w domu.

Kuklaki, ja też mam nadal tą krechę, pomimo, że mam jasną karnację.

Kupy do tej pory nie ma... pewnie będzie popołudniu na rehabilitacji ;)

Doli, widzę, że korzystasz z wolności ;) u mnie też chodzi pralka, zmywarka, muszę jeszcze odkurzyć, ale podłóg chyba dziś nie umyję już...

Mila no właśnie dziwne te flako-cycki, twarde to człowiek wiedział, że jest a teraz hehe :-D

milia no ja już wszystko zrobiłam :-) mały spal to miałam godzinkę a teraz za to jeczy już..eh

A ja ani w pierwszej ciazy ani teraz nie mialam tej krechy.

Moje tez caly czas miekkie ostatnio.

Margo bylo sie pisac;) widzisz jak szybko zlecialo ;) haha. Ogolnie to porazka;/. Ja z puerwszym na usg bioderek dzwonie sie zapisac. Polozna mi mowi w pierwszym miesiacu. A oni do mnie za pol roku. Wyszlo ze w 4 msc ciazy powinnam juz go zapisac.

o kurde przegapiłam ta strone z postami :-D

Myla ja też mam wrażenie, że mój jest krótszy niż się urodził..bo teraz ma jakieś 56-58..

marela tak wozek i drugi ;-) dało rade ale wujek był potrzebny bo to wyprawa autobusem i do p-kola nie wejdę z wózkiem bo się nie da :/

Margo a kaszle Twoja?? bo mój własnie tak
nie wiem czy to nie dlatego, że tak nagrzałam w nocy i było duszno i parno zarazem! :szok: bo to się pojawiło w nocy/na wieczór... kaszel ma suchy takie 2 razy pod rząd zazwyczaj odkaszlnięcia, ja to wiaże z tym, że spływa mu do gardła ten katar.. jest przezroczysty i gęsty sie robi, a do tego tzw mleczne kozy jak to natasza pisała:-D no i już sama nie wiem co to..czy starszy zaraził-bo ma katar, czy sapka, czy alergi? btw mega wysypany jest na buzi! nawet na głowie całej!!:szok::szok::szok: czy to może jeszcze niewiadomo co..
ale nie sapie nie świszczy mu nic a to charczenie to nie cały czas

Posta mi nie wyslalo.

Dzieki za odpowoedzi dziewczyny.
Po kresce widze ze mnie krzywo zszyli bo pod szyciem jest 0.5 cm w prawo ta krecha:eek:

Margo a kaszle Twoja?? bo mój własnie tak
nie wiem czy to nie dlatego, że tak nagrzałam w nocy i było duszno i parno zarazem! :szok: bo to się pojawiło w nocy/na wieczór... kaszel ma suchy takie 2 razy pod rząd zazwyczaj odkaszlnięcia, ja to wiaże z tym, że spływa mu do gardła ten katar.. jest przezroczysty i gęsty sie robi, a do tego tzw mleczne kozy jak to natasza pisała:-D no i już sama nie wiem co to..czy starszy zaraził-bo ma katar, czy sapka, czy alergi? btw mega wysypany jest na buzi! nawet na głowie całej!!:szok::szok::szok: czy to może jeszcze niewiadomo co..
ale nie sapie nie świszczy mu nic a to charczenie to nie cały czas

Doli czasami tak odkaszluje ale to zazwyczaj po tym jak jej wody morskiej do nosa naleje - spływa do gardła i odkaszlnie. Moja też zsypana na głowie była i na buźce - przeszło po jakiś 2 tyg. Teraz wysypana pod szyjką i na klatce piersiowej. U nas diagnoza to trądzik. Pewnie bym nie wierzyła ale mam taką samą opinię od 4 różnych lekarzy :-D M się śmieje że jeden mi nie wystarczy bo dr gogle idzie w ruch i zaraz mam wątpliwości (pytałam pediatrę, naszego rodzinnego, bratową M która także jest lekarzem i sąsiada - również lekarz) Więc raczej trądzik :-D:-D:-D

Milia ja właśnie ze sobą w Polsce też wszędzie prywatnie bo inaczej to masakra z terminami. Ale takie maluszki powinny mieć dostęp niezwłocznie. Przecież one nie powiedzą co je boli a z takimi maluchami nigdy nic nie wiadomo...

Marela no powinnam brać ten termin hehe tylko ze teraz nie jestem w Pl ubezpieczona więc i tak by mi się nie należało. Trzeba mieć zdrowie i kasę żeby w Polsce chorować..

Kuklaki może ten krawiec co Cię zszywał wadę wzroku miał hehe U mnie też za bardzo się nie postarali ale to była szybka akcja i nie było czasu na artystyczne cięcie. Dobrze że w miarę nisko i niewidocznie.

reklama
Do góry