reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Milia80 super ze udało wam sie zapisać na ten dzien otwarty :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

U nas w Niemczech jest takie wielkie forum dla chorych dzieci i i ich rodzicow ..,moze w Polsce tez takie cos jest ... Moze by taki kontakt pomógł wam w wyborze terapi itd. Nawet na Facebooku sa takie grupy / zamknięte ...

Początki sa trudne , ale z czasem zycie sie ułoży :)
My na początku mieliśmy po 3/4 terminy dzienne i do tego jeszcze praca po 12 h na nocki .. Sama nie wiem jak funkcjonowałam .. Najwazniejsze to trzymac razem :) obojętne co bedzie - rodzina najważniejsza [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

reklama
Pat no widzisz :(
Ja nie wiem ile on we mnie juz siedział bo od rana w ogródku siedziałam [emoji33][emoji33][emoji33]
Dobrze ze wczesnie zauważyłaś i ze wyciągnięty ...

Kubus wczoraj miał 6025 [emoji33][emoji33][emoji33] potworek mały [emoji7][emoji7][emoji7]

ImageUploadedByForum BabyBoom1432758201.047028.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1432758201.047028.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432758201.047028.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 48
Doli no wyobraz *obie ze zaczyna sie krecza od sołu, potem przecina ją cięcie a po cięciu nie kontynuuje sie w tym samym miejscu tylko 0,5 cm dalej.

Karina fajnie ze wszystko ok u gina.

Milia fajnie że się załapaliście
na te darmowe konsultacje

Karinka ale klopsik fajniutki, a te spodenki to nie za xiasne teoche?

ja zobacze jutro ile Basia urosla :)
mamy szczepienie :/ a do tego Basia jakas niespokojna dzisiaj i pierwszy raz od chyba 5 tyg usnela mi na rekach bo nie chciala sama zasnac i nie wiem czy jakies przeziebienie ja bieze czy skok rozwojowy :/

Aylin pokaze jutro jak dojdzie do mnie i mi sie spodoba :) bo jak nie to bede zwracac :p

Tabasia jak ja nie lubie tego w aukcjach jak w ostatnim momencie cos pojdzie nie tak
ja dzisiaj dostalam ta paczke 46 ubranek ktora wylicytowalam za 10 zl :) sa sliczne :) ciesze sie ze sie udalo :) poluje na nastepne okazje

Karina, tu nie chodzi nawet o dobór terapii, tylko o jej dostępność. Np. terapeutów od Vojty jest tu co najmniej 8-10, a od NDT Bobath tylko 1 na cały powiat... A jeśli chodzi o innych specjalistów, to często są kiepscy i odradzani (tak jak z okulista dziecięcym... nigdy w życiu już do niej nie pójdziemy). No i trzeba szukać poza Sączem albo specjalistów, którzy raz na jakiś czas przyjeżdżają tu z innych, większych miast. Np. neurolog dziecięcy przyjeżdża tu raz w miesiącu na 2 dni z Warszawy. A jedyna neurolog dziecięca, która przyjmuje tu stale na NFZ, nie ma ani jednej pozytywnej opinii, nie tylko w internecie, ale i wśród znajomych, którzy z jakiegoś powodu musieli iść z dzieckiem do neurologa, co więcej, nawet wśród rehabilitantów, oligofrenopedagogów, z którymi do tej pory miałam styczność.
Na pewno w Krakowie, we Wrocławiu, w Warszawie lepiej by nam się żyło pod tym względem.
No nic, walczymy dalej. Dziś dostałyśmy kolejne 3 ćwiczenia twarzy i zapewnienia, że nie tracimy czasu i idziemy w dobrym kierunku.

Kubuś pewnie chce szybko być duży i silny, żeby pomagać Ci przy Emily i w ogrodzie :)

Kuklaki, aż spojrzałam na swoją krechę i ja poniżej cięcia nie mam w ogóle. Kończy mi się jakieś 1,5 cm nad cięciem.

Dostałam dziś wezwanie na szczepienie, mam się niby stawić w ciągu 7 dni, ale oleję to, bo chcę opóźnić ze względu na wcześniactwo i kontrolę morfologii. A jak to jest, idzie się na wizytę do pediatry i szczepi się w ten sam dzień? Czy jak on stwierdzi, że dziecko zdrowe, to ustala się termin szczepienia na inny dzień?

Ostatnia edycja:
Kuklaki jeszcze nie za ciasne :) 62 rozmiar ... , po jedzeniu był [emoji480][emoji480][emoji480]

Milia80 to bardzo ciężko ze z bobatem tak mało terapeutów :(
Emily ma bobata w przedszkolu a vojte u jednej Pani gdzie dojeżdżamy ... Ale jest dobra i konsekwentna :)
Teraz chce dla Emily terapie z koniem załatwić , ale to sama musze placic ... 1 H gdzies koło 60€ ...

Katar u każdego faceta to dramat...

Mam nadzieję że nic się nie rozwinie więcej, bo już zostałam postraszona,żeby lecieć do pediatry...

Doczytam jak starszego wyprawie..

My dziś szczepimy, dalej nie wiem co robić :-(. Boję się, że cokolwiek wybiorę będzie źle...Nie wybacze sobie, jeśli mała będzie miała jakieś źle reakcje poszczepienne, zawsze będę się zastanawiała, że pewnie gdybym wybrała inną szczepionkę to nic by się nie działo...

Jeszcze wczoraj robiłam kontrolę tsh i dupa, prawie 5 :-/. Witajcie tabletki na nowo. Mogłam się spodziewać, odkąd po porodzie mi je odstawiony jest mi zimno, ciągle chce mi się spać mimo, że w miarę wyspana jestem itd...

reklama
Tabasia a co ja czarownica? :-D:-Dslońce wyszlo ale co z tego jak mlode przeziębione:-(

karina czym Ty go karmisz?? :-D:-D bandzioch mu sier wylewa :-D:-D

Kuklaki szok!!! ja nie mam tej krechy pod cięciem :szok:a przynajmniej ne widze!!!!:szok::szok::szok::szok:

babydust oby to nie przeziebienie..

milia u mnie tak, wizyta i jak ok to szczepimy, a wezwanie olej..

szaj a co pediatra mówi?! bo nasza Julitka konkretnie wyjaśniła wszystko, natomiast szanowny pan z U. ewidentnie naciągał nas na francuska 6w1 a żeby lepiej było, to on był kiedyś na praktykach u niej, jak jej powiedziałam, co nam rpzedstawił to się śmiała.. że nic nowego..kasa, kasa, im wecekj szczepień naraz tym lepiej-takie tam mają zalecenia, a ona uważa, że im mniej naraz tym lepiej i polecała nam 5w1 bo nie ma 6w1 teraz tego infranrixu, chyba, że będziemy miec odroczone szczepienie to może się doczekamy

Do góry