reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Doli od tego wirusa cholernego -_- wracamy właśnie z badań... 20minut meczyli małego na pobieraniu krwi...myslalam że będę płakać z nim w końcu bo już mi się biedny zanosil...nigdy więcej :o dzisiaj po 16beda wyniki.
Ale mały ładnie przybrał bo wazy 4420 czyli w miesiąc 1,3kg przybrał

reklama
aga to pilnuj tych 3 godz :-) aha mi mówiły, żeby między karmieniami ściagać i po cyckach dac ten ściągany zamiast mm :tak:

aneczka ja też będę codziennie kapac tylko z początku kąpie rzadziej, mój ma sucha skórę schodzi ze stóp mu jeszcze, za niedługo będzie codziennie :-) żeby był rytuał :-) ja będe słomianą za tydz, mąz leci do szwajcarii na pare dni .. no coż, chyba starszego w domu zostawię bo nie wiem jak ja do p-kola pojade z nimi obydwoma autobusem rano w porze karmienia mniejszego aaaaaaaa:szok:

a ja padam na ryj
nie dość, że pogoda straszna bo duchota i na burze się zbiera to od 8.40 do 10.30 mały ryczal bo chciał być noszony :rofl2: żarcie co 15 minut na dwa dojnięcia :-D kupa co chwile, a ja oczywiście żeby sobie dowalic rownocześnie wyparzanie sprzętów ( laktator, butelki), przygotowywanie obiadu, pranie, sprzatanie generalne- Boziu jaki był syf!!! jednak jak baba sprzata to sprząta!!!! dokonalam takich odkryć w meiszkaniu, że szok haha :-D:-D szafki wypucowałam w kuchni czuje się wolnaaaaaaaa:-D:-D:-D

Doli kąpie go codziennie bo po pierwsze on bardzo ulewa i taki pooblewany tym mlekiem jest a jest ciepło i nie chce aby śmierdział i żeby mu coś powyskakiwało po drugie on bardzo lubi się kąpać i się w wodzie relaksuje a po trzecie taki ma już rytm kąpiel jedzenie kupa przebieranie i spanie :))

Doli litości nie masz dla dziecka..szczepić w dzień dziecka ;)

U nas leje od rana więc siedzimy w domu..wysprzątałam razem z m chatę i zaraz szykujemy się na domową sesję :)

Aga zapytaj położną abyś była spokojniejsza :) ale nie stresuj się! ! Tak jak mówisz na siłę jej nie dasz..
Ja wiem o czym mówisz bo mój nie zje ani na śpiocha ani jak jest najedzony to zrobi dziukek albo wypluwa mleko i koniec jedzenia..
A ostatnio ssie intensywnie 5 minut i koniec..najedzony i nawet jak mu dam butle to nie chce więcej jeść.. Czasem po wielkich trudach do 10 minut jedzenia max :) i nie chce ciumać cyca bo się złości że mleko leci :)

Pat jakie badania robilas? Morfologie?

Oj Pat uważaj na pupę bo jak tak delikatna jak u mojej to będzie tragedia. U nas po jednej nocy wyżarło rany i z dnia na dzień mimo leczenia tylko gorzej było. Dopiero od wczoraj jest z pupą trochę lepiej.
Kupy mamy nadal nie ciekawe raczej wodniste i widać, że mała bardzo się męczy jak ma zrobić większą kupkę. Wtedy wkładam ją do wody i jakoś jej lżej idzie bo tyłek nie piecze. Młoda nam w szpitalu przez 3 dni 200 gram przybrała.
Pat u Was kupki zielone? Bo u nas ciągle żółte ale bardzo wodniste, spienione i strzelające były. Jak się dowiesz jak wyniki to napisz koniecznie bo ja w sumie nadal nie wiem co z małą jest nie tak.

Sataga na pupke uważamy po Twojej historii bo wyobrażam sobie jak malutka musiała cierpieć...
Mały tez marudzi zanim kupkę zrobi i są albo całe zielone, albo żółte ale z zielonym śluzem i tez wodniste i strzelające. Z każdym baczkiem małemu woda idzie więc często go przebieram żeby nawet z mała ilością nie leżał bo taka rzadka to kwaśna kupka...a na podkładzie mały się tak wierci że bym go przywiązać chyba musiała bo zaraz albo na jednym boku albo na drugi i ucieka z podkładu. Do pupki kupilam małemu linoderm plus z panthenolem i ładnie sobie poradził z odparzeniem jakie mały miał więc teraz to używamy :)

Wyniki będę miała po 16 wiec dam znać :) tylko możliwe że nie będzie wyników elektrolitów bo mówiła że z krwi takiego maluszka ciężko zrobić tym bardziej że mały przy pobieraniu na to badanie już walczył bardzo

Natasza mój je jak twój teraz:) ale skoro potrafi spac3-4 godz to chyba się najada :)

Byłam 45 min na polu... Taki zaduch że można ciąć... Jeszcze wszystko paruje.. Bleeeeeeeeee

reklama
Jej sataga zeby moja przybierala tyle ci twoja...

Doli no będę pilnowac nawet jak się budzi szybciej to się będę starać szybciej dac, co do tego dawania dodatkowo to u niej nie wyjdzie bo jak zje jednego cycka to nawet jak chce drugiego to zazwyczaj jak złapie to najpierw uleje trochę i dopiero jeszcze może dojeść z tego drugiego a gdzie jeszcze dodatkową porcja.. ,;)

Polozna pow ze tragedii nie ma ale no mogłoby być więcej, mowila zebym w dzień jej dawała czesciej ale w nocy by nie wybudzala. No i przyznała ze mala też trochę leniuszek bo przeważnie jak przychodzila na wizyte to spala

Do góry