reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Witam :-)
Jestem w 5 tygodniu i 3 dni, termin mam na 9.04.15 , ale jesli wszystko bedzie ok to moze juz pod koniec marca bede miala cesarkę. Była by to druga cesarka, córkę urodziłam 28.09.11 przez cesarkę gdyż mała doznała niedotlenienia w brzuchu. Córka ma dziecięce porażenie mózgowe ( nie siedzi , nie mówi , ma epilepsie itd) ale jest szczęśliwym dzieckiem :-). W tym całym nieszczęściu - na szczęście mieszkamy w Niemczech gdzie z chorym dzieckiem ma sie wspaniała opiekę i darmowy sprzęt rehabilitacyjny. Jest mi zawsze przykro jak widzę rodzinny z chorymi dziećmi w Polsce - gdzie opieka zdrowotna i pomoc sa katastrofalne, a rodzinny sa zdane na same siebie.
Mam nadzieje ze tym razem wszystko sie dobrze skończy:-)
Za nas wszystkie trzymam kciuki ✊✊✊

reklama
Witaj Karina! Gratuluje dzidziusia!

Ja tez kocham niemiecka służbę zdrowia. Ostatnio maz miał rezonans.."najbliższy termin? Godzina 15, zapraszamy serdecznie" wciąż nie moge sie przyzwyczaić, ze tu jest tak normalnie, tak jak powinno byc.

Życzę Ci, zeby wszystko było dobrze tym razem! ✊

...na szczęście mieszkamy w Niemczech gdzie z chorym dzieckiem ma sie wspaniała opiekę i darmowy sprzęt rehabilitacyjny. Jest mi zawsze przykro jak widzę rodzinny z chorymi dziećmi w Polsce - gdzie opieka zdrowotna i pomoc sa katastrofalne, a rodzinny sa zdane na same siebie.
Mam nadzieje ze tym razem wszystko sie dobrze skończy:-)
Za nas wszystkie trzymam kciuki...
Właśnie dlatego chcę się wynieść z dziećmi za granicę. Polska mnie przeraża coraz bardziej niestety.
Też mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze w Twojej, i w każdej z naszych ciąż też :)
Witamy na pokładzie :)

Lei, no i fajnie, czasami od razu wiadomo, że to TO :D Chociaż my też wiedzieliśmy, ale trudno w liceum brać ślub :D A później się zaczęły jego studia, później moje, później zmienianie miast i tak zeszło :D

Witaj Karina :)

Aj chciałbym już zobaczyć chociaż kropkę na USG, jakoś zupełnie do mnie nie dociera, że faktycznie jestem w tej ciąży, nawet moja wysoka beta mnie nie przekonała, a wręcz odwrotnie - teraz mam myśli, że to jakiś zaśniad groniasty :p

Ja też tak mam, że wydaje mi się, że sobie wmawiam tę ciążę.
Ale to pewnie dlatego, że ja bardzo kocham ten stan i często mi się zdawało, że jestem w ciąży, albo że czuję ruchy w brzuchu... chociaż miałam krwawienia i temperatura spadała :/
Taka ze mnie wariatka ;)

Dlatego zaraz po powrocie (13.08) będę się jednak rejestrować do ginekologa.

Ja już codziennie Rennie wcinam z samego rana. Te owocowe, bo od miętowego mi nie dobrze.
Bez tego chyba bym puściła pawia - pierwszy raz w ciąży...bo nigdy wcześniej mnie aż tak nie muliło.

Ramailuja, ja w pierwszej ciazy leicalam chyba 6 razy samolotem i wszystko bylo ok. wczoraj wrocilismy do BCN i tez czuje sie dobrze. nie stresuj sie na zapas, tym bardziej ze tak jak piszesz, musisz wrocic do Polski, wiec nie masz wyboru. zrelaksuj sie i zobaczysz ze podroz minie Ci bez problemow.
Karina34 witaj! przykro mi z powodu coreczki ale widze ze Ty jestes optymistyczna mama i ze wszystko wam sie pieknie uklada :)

wieczorem doczytam reszte waszych postow, a tymczasem lecimy z mala na plaze, bo w domu zaraz sie roztopie z goraca.

reklama
Karina witaj! Smutna historia z corcia :( zawsze sie takich rzeczy boje. Czy to blad lekarzy? Rodzilas w Polsce czy juz w Niemczech? Trzymam kciuki zeby tym razem bylo wszystko dobrze!! Sily zycze :)

Ramailuja wspolczuje sytuacji...

Grubson kiedy idziesz na usg??

Ja od samego ranca mam takie bolesci zoladka ze sie doslownie zwijam :( nospe rano bralam bo czuje sie jakbym miala jeden wielki skret kiszek!!! Leze i sie nie ruszam :(

Do góry