reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja zamiast kremu zamierzam osłaniać mloda otulaczem bambusowym. Działa jak krem z wysokim filtrem. Wózek i rak zawsze zasłaniam tetra wiec zmienię ba bambus i będzie ok.

Kuklaki moja ma kg in plus od wagi najniższej. Czyli w 3 tyg tyle przybrała a z chlustaniem mam jak ty. Nie zdaze podnieś i leci. Wiec zapasy ciuchów się przydadzą

reklama
Przyszedł bujaczek i co? I trzeba odesłać bo jest wadliwy, nie ma dziur na pasy z 1 str i pasy ma do góry nogami zamontowane!!!!! Grr

Aga, może jednak się zamknie, w przeciwnym wypadku nie kwalifikowaliby od razu do zabiegu?
Myla, a Marcysia nie miała tego samego?

Karina, super, że z młodym wszystko ok i Emily ma się lepiej :*

Doli, Twój też fajnie rośnie, no i dobrze, że na wizycie ok :-) to zwykły pediatra orzeka czy wszystko dobrze ze stawami biodrowymi, czy jakąś specjalizację miał z ortopedii? Myślałam, że wszystkim dzieciom robi się tą kontrolę.
Długości dzieci ponoć u nas nie podaje się na tym etapie, żeby nie prostować nóżek do mierzenia - tak gdzieś czytałam, ale nie wiem, na ile to prawda. I czy w takim razie oznacza to, że w szpitalu prostują wszystkim dzieciom na siłę do pomiarów i im szkodzą?
Pech z tym bujaczkiem :-(

Ja dzis dałam radę pieszo, w 1 stronę 50 minut, w drugą godzinę, mała w wózku grzecznie spała, płakała tylko tam na miejscu i jak wróciłyśmy do domu... Panie bardzo miłe, ale na jakieś zajęcia chyba dopiero od września się załapiemy.
Pęcherzy na stopach się dorobiłam, :(

Ostatnia edycja:
milia własnie policzyłam, że przybrał mi 1 kg od najniższej wagi :-) także fajnie, lekarz mówił, że na kp i na te ponad 3 tyg to jest prawidłowo, co to bioderek to profesjonalnie go rozkraczyl :p i fakt ja widze, że Hubi ma ok, bo Mati nie odwodził nożek tak szeroko i mieliśmy go nosić na własnym biodrze na boku itp. i to pomogło, a poradnia jest specjalistyczna no i teraz problem..bo skierowania nie ma :/ kurcze no..tak zapomnieć :/ dlatego umówię go do luxmedu i niech mu tam zrobią przy okazji wybiorę 2 lekarza :p Hubi był położony na specjalnej miarce ale ja nie spojrzałam ile ma bo myślałam, że zapisze a ten czop się wpisał w miejscu wizyt położnych o masakra :p nie jest zły, bo wiedze ma mega dużą, wszytsko powiedział, ale taki dziwny trochę.. szybko, szybko i tyle..

fatalnmie z tym terminem zajęć :/ nie da się nic wcześniej ?? :(
co do pęcherzy to ja tez mam- efekt chodzenia w nowych btach ..no cóż.

Doli nasza pediatra też profesjonalnie rozkraczyła Adasia ale mimo wszystko skuerowanie mamy bo niby szczególnie chłopców się kontroluje. Nasza mierzyła tylko główkę i klatkę piersiową.

reklama
Natasza dzisiaj 30 przedtem było chłodniej a w mieszkaniu jeszcze chlodnawo było wieczorem.

Mili to szybciej doszłaś niż przewidywałaś no i mała grzeczna wiec super, tylko pęcherzy współczuje.

Do góry