reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Aga nasz Adaś też miał w szpitalu niedomknięty ten przewód i też mi mówili że to normalne po życiu płodowym i kobtrole mamy w 4 mc życia
Pediatra na wizycie ostatnio mówi£a ze wedlug niej jest już wszystko ok bo nic nie słyszy zadnych szmerów

Doli nasza pediatra tez fachowo rozkraczyla Adasia ale skuerowanie obowiazkowo dosta£am na usg bioderek i tez nie mierzyła długości tylko główka i klatka piersiowa

Milia fajnie że udało wam się spacerkiem dojść :) kijowo tylko z tymi pęcherzami :-/ może uda się jednak na jakiś wcześniejszy termin..nasz kraj jest okropny :-/

Adaś stał się fanem cycka! Dzisiaj ciumka i ciumka i to na kazdy posiłek muszą być dwa i po 10-15 minut kazdy i większej przerwy niz 2.5h nie ma :) a jak poszedł spac popołudniu to i wczoraj i dzis muszę mu na leżąco cyca dać pociumka popije i śpi :)

reklama
Haha no bo Adaś wie co dobre ;)
U nas już od ponad tygodnia ponad 20 stopni i ja już nie dojrzewania pokoju do kąpieli bo popołudniu u nas w mieszkaniu jest 23-25 stopni.

Doli, fajnie masz z tym luxmedem :-)

Kuklaki, no szybciej doszłam, ale z formą i tak kiepsko...spociłam się, blee, wstyd...

Natasza, to wczesne wspomaganie jest placówką dydaktyczną i pracują w roku szkolnym, a zaraz wakacje... Jeśli w Poradni Pedagogiczno-Psychologicznej wydaliby w miarę szybko opinię, to byłaby szansa, że przed wakacjami byśmy zaczęli i mogłabym coś w domu przez wakacje porobić z Małgosią, ale Poradnia zawalona jest wnioskami rodziców o odroczenie obowiązku szkolnego dla 6-latków i będzie im ciężko... Choć szansa jest, zobaczymy.

Aga, Natasza, Myla &&&&& za serduszka Waszych Skarbów!!!!!

Milia, mam nadzieję, że znajdą dla Was bliski termin&&&&&

Współczuję odcisków...

Doli, dziwny ten lekarz, że sam skierowania nie wystawił na usg..

Myla, jak myślisz czy sama jestem w stanie nauczyć się wiązania chusty? Czy raczej wymaga to oka i wskazówek doświadczonych? Jakiej firmy masz swoją chustę?

Kuklaki, własnie nie jestem pewna...

Natasza, różnego rodzaju terapie, rehabilitacja, zajęcia z neurologopedą. Z tym, że oni sami decydują, jakie dadzą zajęcia, w zależności od największych potrzeb dziecka. Niestety to tylko 1-2 godz. tygodniowo, zależy ile przyzna Miasto.

reklama
Myla, ja tez taka chcę!!! Wiem, ze ty chustowe spotkanie miałaś, ale do Bydgoszczy dla mnie troche za daleko...

Satyga, a Ty jaka chustę wybrałaś? I gdzie wiązać sie uczylas? Ty tez ze stolicy, prawda?

Dobrze, ze juz mamuśki czujecie sie lepiej!!!!

Karina, fajnie, ze Emilii lepiej!!!

Doli, a jak Twój starszak?

Ja kupiłam elastyczna ale jakiej firmy to teraz nie powiem a nie pamiętam. Zdecydowałam się na elastyczną bo ja najpierw się wiąże ba sobie i dopiero wkłada dziecko. Uczyłam sie wiązać sama. Tyle filmików instruktażowych jest w necie. Na początku trochę na lalce ćwiczyłam.
No i tak jeszcze przez 2 miesiące jestem z Warszawy. Później wracam ba stare śmieci :) na wiosnę startujemy z budową domu a od września moj 4 latek idzie do szkoły (oddział przedszkolny) nie chciałam żeby dochodził do nich później jak juz wszyscy zgrani będą bo wiem, że bycie nowym nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy. Więc przyspieszylismy nasze plany o co najmbiej rok.

Do góry