reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Olusia idziesz po prostu na usg genetyczne / prenatalne a nie na badania genetyczne / prenatalne :)

zgadzam sue z kerna ze nie robi sie juz obciazenia 50gr :) i dobrze :) wydluzalo to tylko diagnostyke a i dziecku sie fundowalo dwukrotnie podwyzszone cukry przy nieprawidlowych wynikach :(

aa i na testy 75gr mozna nmiec szybciej skierowanie (jak ja w 8tc) gdy wywiad jest obciazony (cukrzyca ciezarnych w poprzednich ciazach i chorowa w rodzinie ) albo gdy pomiar cukru na czczo wychodzi za wysoki

Dziewczyny dzieki za informacje.. jestescie nie ocenione.. ;-)..

U mnie w rodzinie nikt nie chorowal na cukrzyce.. ;-) a i glukoze jak robilam ostarnio mialam 93.. ;-)

Olusia u mnie tez nikt nie chorował. I w pierwszej ciąży glukozę miałam na wszystkich badaniach w okolicy 90- 95 a cukrzyca ciazowa wyszla. Przy krzywej miałam wynik na czczo 95 a po glukozie i 2 h 142 przy powtórnym badaniu (28 tc) 172. Teraz miałam wynik 92 i polozna kazala czekać do 23.09 i skonsultować z lekarzem - pewnie dostane skierowanie wcześniej

Nie biorę bo cukrzycy jeszcze nie mam. Ruch i pseudodieta bo mam jadłowstręt ciążowy. I raczej zmuszam sie do jedzenia niż czegos sobie ograniczam.

reklama
Do góry