reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Kerna marela ma racje. Nie tylko wiek, ale i poroniania oraz obciążenia genetetyczne i cos jeszcze. Na stronie profamili jest lista.

reklama
tak, ale ja nie roniłam. Wszystkie ciąże utrzymane, donoszone do tego żadnego obciążenia z tego co wiem nie ma u nas w rodzinie..
ale spytam, przez wzglad może na cukrzycę..no spytam na pewno

Tabasia no jest po prawa po lekach bo w koncu dzialaja.. ale mysle ze po wyjsciu czopki pojda w ruch..

Asiulka 87 mieszkasz nie daleko mnie hehe.. jestes ze sosnowca? ;-)
Yes
jestem z Sosnowca dokladniej Zagorza
Kerna ja mam 27 lat dostalam skierowanie na prenatalne dodatkowona badania z krwi zewzgledu na krwiaka i poronienia.

Czesc dziewczyny

Olusia biedna ty, mam nadzieje ze cie troche podbuduja w szpitalu i sie bedziesz lepiej czuc

Gratulacje Pat ze wszystko ok.
Jakie USG narazie robi gin takie dopochwowe czy jak sorry ze pytam ale sie nie znam

Ja odebralam wczoraj wyniki badan i w poniedzialek na wieczor do gina mam nadzieje ze wszysko bedzie ok bo sie stresuje bardzo.
Dzisiaj na wieczor do roboty i jutro na rano wiec czas zleci szybko.

tak, ale ja nie roniłam. Wszystkie ciąże utrzymane, donoszone do tego żadnego obciążenia z tego co wiem nie ma u nas w rodzinie..
ale spytam, przez wzglad może na cukrzycę..no spytam na pewno

Ja ze względu na cukrzycę mam mieć prenatalne darmowe ale jeszcze nie znam szczegółów może mi w pin w tej poradni się dowiem

kerna no wlasnie 2 razy udalo mi sie przed insulina uchowac teraz tez chce i sie pilnuje choc dzisiaj serniczka kawalek wszamalam :cool: ale nabial mi mocno nie podnosi cukrow
a czytalam kiedys o tej diecie paleo i nie powiem przemawialo to do mnie tylko jednak jest dosyc restrykcyjna no i wysokotluszczowa

asiulka ze wzgledu na krwiaka mozesz miec troche pogorszone testy prenatalne zebys sie nie zestresowala :)

ja mam skierwanie na prenatalne ale chyba sie nie zdecyduje - co mi da wynik prawdopodobienstwa :( a wiek tutaj mocno mi pogorszy wyniki , bardziej sie opieram na usg genetycznym :) raz mialam sprawdzane parametry i bylo ok a 30,09 bedzie jeszcze raz sprawdzane razem ze wszystkimi nardzadami wewnetrznymi bo wtedy byly narzady jeszcze malutkie i nie bylo widac super wyraznie

ale wy mówiecie o usg tym genetycznym? czy o jakisdodatkowych badaniach:eek: nie wiem czy sięrozumiemy haha

Babydust a dlaczego restrykcyjna? Bo ja wiem..no ja jem wszystko, serniczki (jak bez cukru), owoce, mięso, warzywa,wszystko oprócz chlebka ale to juzod dawna no i teraz z ryzem uważam bo mi winduje cukier nawet ten basmati.
A że wysokotłuszczowa to chyba dobrze..no ja tam przekonana jestem o potrzebie tłuszczów w diecie i szamam...dzisiaj na deser ugotowałam starte jabłko z cynamonem i walnełam łychę oleju koko ;-)
A na obiad leczo kiełbachą i sporo ghee. No raczej smakowicie ;-)
a cukry idealne 93 i 110:tak:

kerna no wlasnie 2 razy udalo mi sie przed insulina uchowac teraz tez chce i sie pilnuje choc dzisiaj serniczka kawalek wszamalam :cool: ale nabial mi mocno nie podnosi cukrow
a czytalam kiedys o tej diecie paleo i nie powiem przemawialo to do mnie tylko jednak jest dosyc restrykcyjna no i wysokotluszczowa

asiulka ze wzgledu na krwiaka mozesz miec troche pogorszone testy prenatalne zebys sie nie zestresowala :)

ja mam skierwanie na prenatalne ale chyba sie nie zdecyduje - co mi da wynik prawdopodobienstwa :( a wiek tutaj mocno mi pogorszy wyniki , bardziej sie opieram na usg genetycznym :) raz mialam sprawdzane parametry i bylo ok a 30,09 bedzie jeszcze raz sprawdzane razem ze wszystkimi nardzadami wewnetrznymi bo wtedy byly narzady jeszcze malutkie i nie bylo widac super wyraznie

Czemuwyniki moga byc pogorszone? Jak na prenatalnych badaja mi dzidziola wymiary itd wazne zeby z dzieckiem bylo ok. No ibadania z krwi. Z Zuza mialam usg prenatalne 3 d w 20 tc i 30 tc niezapomniany widok

restrykcyjna bo z nabialem i produktami zbozowymi trzeba uwazac ;) a ja tak lubie
ale olej koko wlaczylam do swojej diety i raczej unikam odtluszczonych produktow odkad o paleo poczytalam
na ghee sie nie skusilam jeszcze ;)

reklama
Asiula ja tez powinnam dostac skierowanie na badanie krwi skoro mialam jedno poronienie..:-( bede do mojego dzwonic bo mam 26 badania prenatalne ale chyba bede przekladsc na tydzien pozniej.. ;-) no u mnie w rodzinie nikt nie mial cukrzycy ani innych zespolow itp.. hmmm

Kuklaki.. :* a gdzie pracujesz zd do roboty na noc.. ;-)

Do góry