reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Asiulka87 powiem toboe ze ja bym zrobila rabam a lekarke opier... od jakiegos czasu mam taki charakter ze powiedziala bym jej co o niej mysle.. nie bedzie mnie baba pouczac.. pojechalas tutaj bo mialas blizej i zle sie czulas a nie dla przyjemnosci bo nie mialas cos w domu robic.. masakra!! Normalnie jak tak patrze na to wszystko to ludziom na prawde odwala i polowa powinna sie leczyc!

Pat kciuki za wizyte!! ;-) - swietne wiesci..

A powiedzcie mi czemu jak pisze z tel nie widac suwaczkow?

Kerna zostawili mnie w szpitalu na obserwacje i podaja kroplowki i leki przeciw wymiotne.. jest ciut lepiej..

Kerna 14kg pieknie :)

Olusia to Ty jeszcze w szpitalu... no ale najwazniejsze ze jest poprawa :)

Asiulka kazda ciaza inna. Uwazam ze nie ma co porownywac. Duza corcie urodzilas :) moj mial 2880g i 49cm :)) ale 11 dni przed terminem go wyciagneli. Ale m i ja tez duzi nie bylismy.

Ok zbieram sie bo dzis musimy ogarnac 2 imprezy urodzinowe :D

Tabasia no jest po prawa po lekach bo w koncu dzialaja.. ale mysle ze po wyjsciu czopki pojda w ruch..

Asiulka 87 mieszkasz nie daleko mnie hehe.. jestes ze sosnowca? ;-)

Z ta macica jest roznie u kazdego. Ja tam sie nie wkrecam. W pierwszej dlugo nic nie bylo widac nawet rodzice nie zauwazyli nic w 6 msc a znimi mieszkalismy. Teraz niestety brzuch mam ciazowy po pierwszym smyku caly czas i nie wiem czy juz widac czy nie . ale nie wkrecam sie . Zreszta kilka lat temu chodzilam z chlopakiem ktory opowiedzial mi historie jak nie bylismy razem. Rano przyszla do niego sasiadka i pyta czy nie zawiozl by jej do szpitala -mieszkaja na wsi a samochodu nie mieli . Pyta co sie stało. A ona że jej corka w nocy urodziła i chce ja odwiedzic. Był w szoku bo dzien wczesniej rozmawial z nia wieczorem i nic nie bylo widac. I była wtedy bardzo szczupla .

Oprocz tego wole nie macac brzucha bo na ostatniej wizycie gin zapytała czy mnie brzuch boli to pokazalam jej w ktorym miejscu mnie kuje - to mnie opierdzielila ze jak macam brzuch to moge wywolac skurcze i poronienie.

Ja dalej umieram. Znowu pol nocy nieprzespane. Do tego mnie brzuch pobolewa;/

Z suwakami nie wiem jak to jest kiedys sama sprawdzilam - w niewielkim odstepie napisalam dwa posty oba z tel i na jendym byly suwaczki a w drugim nie .

Dziewczyny, ale wy dużo piszecie. Fakt, że od 2 tygodni prawie wcale nie wchodziłam na forum bo w domu internet mi siadł a w pracy nie było czasu.
Ja dzień po wizycie u lekarza poprosiłam w pracy o 2 dni wolnego, zwaliłam na złe samopoczucie(grypa) i, że córę mam chorą i muszę poleżeć. dzięki temu razem z weekendem miała 4 dni wolnego z czego 3 przeleżałam. Raz, że faktycznie córa chora i mnie też coś rozkładało, a wiadomo leków nie bardzo, więc nie chciałam wrócić do pracy w gorszym stanie niż przed wolnym.
Na całe szczęście od wizyty u lekarza (luteina dopochwowo 2 x2 po 50mg i duphaston 3x1 po10mg dziennie) nie mam już żadnych brudzeń. Martwię się strasznie co to będzie i czy z maluszkiem wszystko ok. Kolejna wizyta 23.09. mam nadzieję, że wtedy dowiem się coś więcej.
Właśnie tak sobie myślałam czytając wasze posty, i przypomniałam sobie z pierwszej ciąży, że ja też ciągle martwiłam się co z dzidzią, a że na NFZ chyba tylko 2 USG były i jedno słuchanie serduszka, to w ogóle. Potem uspakajały mnie ruchy dziecka choć też wystarczyło, że dzidzi za długo spało a ja już cała w strachu byłam.
Teraz to już w ogóle nie mówię. Nie wiem dlaczego, ale bardzo mało myślę o tej ciąży. Może dlatego, że lekarz mnie nastraszył, że różnie może być, choć przypomniałam sobie z I ciąży, że też mi tak mówił, choć teraz może bardziej dobitnie, bo te brudzenia były. A może, że póki oficjalnie nie powiem o ciąży to nie chcę, żebym się czasem nie zapomniała przy kimś.
Najgorsze te nudności mam ich po dziurki w nosie i nie wiem jak je wytrzymam, no i faktycznie rozciągnięty brzuch po I ciąży po zjedzeniu obiadu wygląda na naprawdę 5m-c ciąży, aż trudno mi to ukryć w pracy. Już chciałabym bym być po wizycie, wiedzieć, że jest wszystko ok. i powiedzieć w pracy, a potem spokojnie czekać na dzidziusia. Ależ się rozpisałam.

A czy na kazdym prenatalnym robi sie tez badania genetyczne? A jak to jest z glukoza? Tez sie pije miedzy 12 a 14 tyg ciazy czy to sie pije dopiero po 20 tyg? Normalnie ciemna masa ze mnie.. :-(

reklama
Po poronieniu napewno przysluguja i nie trzeba miec 35 lat.Nie wiem jak w Twoim pprzypadku poszukaj w netcie albo zapytaj gin. U mojej w gabinecie wisi lista kiedy darmowe przysluguja i bylo tam kilka mozliwosci ale nie pamietam ich.

Do góry